Прокуратурата обвини 32 за наркотици, 25 от тях се издирват

Ръководителите на групата са трима
12 авг 2019 17:30,
5
Прокуратурата обвини 32 за наркотици, 25 от тях се издирват
Снимка: Прокуратура Пресцентър

Към настоящия момент обвиняемите във връзка с неутрализираната престъпна група за наркотици са 32 души, като седем от тях са задържани под стража. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинг във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за наркотици, предаде "Фокус".

Припомняме, че миналата седмица МВР и прокуратурата проведоха мащабна специализирана акция на територията на цялата страна срещу група, заподозряна в разпространение на наркотици.

Тогава бяха задържани 8 души от висшата йерархия на групата за разпространение на наркотици. Според разследващите те са от кръга на известния в столицата Радо Ланеца. Арестите бяха извършени в София, Пловдив и Поморие. За издирване бяха обявени още 20 души.

Още по темата

"Преди около две години беше разпространена листовка на територията на София с наименование „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които към онзи момент се твърдеше, че са разпространители на наркотични вещества. Част от тези лица са от тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана миналата седмица", обясни днес Димитър Петров и добави, че за част от обвиняемите е издадена Европейска заповед за арест.

По думите на разследващия прокурор Красимир Тренчев ръководителите на престъпната група са 3 лица. Той обаче отказа да посочи имената им.

"Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е, че в нощните заведения и по партитата основно те са предлагали наркотични вещества", посочи той.

Прокурорът не коментира дали задържаните имат връзка с други хора от наркобизнеса и подчерта, че групировката е работила на територията на цялата страна.

Относно начина на набиране на кадри за групата той обясни, че някои са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила.

"Упражнявано е насилие. Имало е нанасяне на телесни повреди и заплахи", разказа Тренчев и допълни, че групата е действала поне 4-5 години, а активно се работи по случая от 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 4 години
Бат' Боко - амфетаминовия бос!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата защо се ослушва за Тиквения бос и защо още е на свобода....
3
0
 
6
 
! Отговори
Кой преди 4 години
Е предупредил 25 дилъра за акцията? Ако няма изтичане на информация, как две години не са разбрали, че ги няма?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха нали са си техни хора - наркопласьори от ГРОБ и са ги предупредили да се покрият.Само отчитане на дейност.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбрах - мащабна акция, два дена гръмогласно се тръби каква невероятна акция и накрая - осем хванали, ама седем са в ареста, пък за още 25 прокуратурата няма идея къде са, но мащабна операция в не знам колко си града с грандиозен успех???