Прокуратурата с нова порция доказателства срещу "ТАД Груп"

Записи от камерите, свидетелски показания, справки
23 авг 2019 15:43,
62
Прокуратурата с нова порция доказателства срещу "ТАД Груп"
Снимка: Прокуратура Пресцентър

За трети път от началото на мегаделото срещу ИТ компанията "ТАД Груп" специализираната прокуратура пуска в общественото пространство част от доказателствения материал.

От Държавното обвинение обясняват, че предвид множеството въпроси на представители на медиите, се налага да бъде предоставена допълнителна информация.

Три са файловете, които обвинението публикува в петък  - единият е експертна справка от МВР, която трябва да покаже, че доказано Кристиян Бойков - обвиненият като физически извършител на хакерската атака срещу сървър на НАП, е написал и изпратил второто писмо до медиите, в което се представя като руснак, женен за българка. То последва първия имейл, разпратен до всички медии, а в него бяха прикачени изтеклите масиви с данни на Приходната агенция.

Вторият файл е скрийншот от запис на камера, на който се виждат друг обвиняем по делото - търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков и служител на компанията. Под снимката, в писмен текст, е предаден разговорът между двамата, който отново трябва да докаже, че фирмата умишлено е източила данните на НАП и ги е разпространила в общественото пространство.

В третия файл разпространен от прокуратурата са свидетелстви показания. Първият свидетел например -  с инициали А.И. разказва, че е собственик на фирма, която се занимава с "известяване на бизнес клиенти на фирми". Той твърди, че според представените му доказателства от прокуратурата, може да се твърди със сигурност, че намерени в компютрите на "ТАД Груп" бази данни са на практика откраднати от неговата компания.  Следват свидетелските показания на още три лица, представени само с техните инициали.

В съобщението си прокуратурата повтаря обвинениеята в тероризъм на Иван Тодоров - собственик на "ТАД Груп", на Кристиян Бойков и Георги Янков и изрично изтъква, че и тези доказателства се оповестяват със съгласието на наблюдаващия прокурор.

"Въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи", пишат в позицията си от Държавното обвинение.

Ето и самите разпространени от прокуратурата нови доказателства по случая "ТАД Груп":

Експертна справка

Камери - ТАД

Разпити
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прочетох материалите и дажемога да им стана адвокат на хората, макар без юридическо образование! Пълен шит са тия "доказателства"! Особено записания разговор!
17
1
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Вече не стана ли време Гешев да обяви, че"ТАД Груп" са пуснали и африканската чума по свинете, като са я даунлоаднали от Нигерия,а с SQL ижекция са я инжектирали в диво прасе зад "непробиваемата" телена ограда с Румъния. Като доказателство да използват снимка в гръб и разчетен по устните две страници текст:"Не се разбира... прасе ..не се разбира.... инжекция.... не се разбира ... вирус...не се разбира... Африка ... не се разбира..." и т.н.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия "терористи" да бяха се старали и да си бяха направили план да осигурят толкова доказателства на Гешефтурата нямаше да им е лесно да го спазят?Хвала на такива обвиняеми!
15
1
 
9
 
! Отговори
Гешомешо преди 4 години
Особено "доказателствата" от камерите, да си избАршат гAza с тях.Нивото на Денсинг Милюционерите и Путкорорите на Гешев е за В групата от село Телешка пастърма
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ 100 КЛАДЕНЕЦА ВОДА, САМО И САМО ДА НЕ ПОМИСЛИМ, ЧЕ АТАКАТА Е ОТ РУСИЯ! КАТО ОНЯ ДЕНШНАТА АТАКА, ТЯ ПЪК МОЖЕЛО ДА БЪДЕ ОТ МАЙТАПЕЩИ СЕ ДЕЦА - ТАКА РАЗПРАВЯШЕ СНОЩИ ПО ТВ РАЗСЛЕДВАЩИЯ.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що не направят процеса в 20:00 по телевизията, като ще правят шоу... просто предложение... Български съдебен трилър! ще издухаттурските сапунки))):
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние обикновенните хора в обществото, които даваме градивният си труд, които нямаме камери, оръжие , а само ползваме правото си да гласуваме. На коя институция да разчитаме да не не тероризират тия от изток или юг. Всеки сам ли да се защитава.
11
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ех, тез камери им разказаха играта ... Може ли да са толкова загубени и да не знаят, че ги снимат със звук...
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както имаме министър с ITcard, кибертерористите ги ловим още преди да са си помислили да ми клатят.....стабиуността с пръскачките пред НС!!!
9
1
 
10
 
! Отговори
Фарс преди 4 години
Не се разбира!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично на експертизи не вярвам. Вече нееднократно съдебната практика е доказала, че за един и същи случай разрични експерти вадят различни експертизи. В случая, ако обвиняемите поискат тяхна експертиза, дали пък няма да се докаже, че файловете са манипулирани и тези така наречени комикси са извадени от контекста ? За свидетелските показания нямам какво да кажа там съдът ще трябва да прецени. Успех на набедените от Гештапо !
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирк цирк цирк. Менте прикуратура, менте държава, браво гербави
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Беше хубаво да сте юристи, а не мутромилиционери, ама браво!
5
3
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не знам с какви доказателства разполагат срещу "Тад Груп", но знам че досега нямат спечелено дело и винаги след това сме осъдени да платим обезщетения на "виновните".
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още едно доказателство, че на България трябва да бъде даден ресор Киберсигурност, управляван от мария Гаргамел!Венсеремеос камаради!
3
5
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Нащте магистрати ще ги изкарат виновни , понеже са големи тад ще има дела и зад граница там ще са невинни и ще стане едно меле което завдно ще го платим като неотрални граждани
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо им определяйте присъди и ги изпълнявайте!Защо ви е съд?При тези милиони и милиарди доказателства!Клоуни!
1
8
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 4 години
Сигурен си ,че ще докажат ,че ТАГ груп е виновна за глада ,мизерията , сиганският вандализъм в цялата *** ,а не политиците !