Убитите край Негован се запознали в евангелистка църква

Двамата са били във вилата си в с. Литаково, според една от версията
28 авг 2019 19:00, Петя Славова
38
Убитите край Негован  се запознали в евангелистка църква
Снимка: архив, Булфото

Намерените убити край Негован Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас. Според неофициална информация двамата дори са се запознали на една от църквите, пише "24 часа".

"Йордан всеки ден четеше библията, въпреки че цитираше точно пасажи от нея", разказва една от съседките му. Двамата с жена му купили апартамента в столичния квартал "Стрелбище" преди около 5-6 години. Имали и куче - бял лабрадор.

Още по темата

Двамата са имали вила в село Литаково, Софийска област. Полицията предполага, че именно там е било извършено и убийството им.

Телата на двамата бяха намерени преди две седмици край Негован.По останките от телата им личат дупки от куршум. При Йордан е открит и проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи са го идентифицирали като карибър 22LR. Той е с диаметър 5.6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка.

С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия й приятел.

При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите са убити с няколко куршума.Вече стана ясно, че има двама задържани за престъплението и в момента се разпитват от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Абе, гоЙнянко:) преди 4 години
До 32.22 LR изстрелян от пистолет е с начална скорост 330 м.сек. Началната скорост на Маркаров 9х18 е 315 м.сек.Какво пречи да пречукаш двама старци от 5-10 метра?Моли се да не ти пресече някой белтъка като загаснат лампичките...:)
30
4
 
2
 
! Отговори
Имат им имената вече преди 4 години
Ще го хванат убиеца... В тези църкви ги карат да завещават цялото си имущество. Някой от наследниците е разбрал и е направил каквото е направил. С най-достъпното оръжие след ножа .22 калибър. Но там имаме 10 калибъра флоберови муниции. Отделно имаме около 25 вида патрона с централно възпламеняване също .22 калибър. Точно с тях се извършват знаковите убийства. И 5.56×45mm NATO, който е .223 калибър. У нас ви обясняват, че Ж. Илиев, И. Павлов, Киро Японеца и т.н. са ги стреляли с пушки за плъхове.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До обачеОбачеее стана а късно и в 9 гасят лампичките в психодиспансера, така че вече ти мина времето за лягане ... :)
28
2
 
2
 
! Отговори
Обаче преди 4 години
Най-важното на този патрон е, че и изключително подходящ за стрелба със заглушител.Отделно с такъв калибър бяха застреляни Илия Павлов, Георги Илиев, Кьоравия, Мастара, Киро Японеца и т.н. Това не е спортен патрон, ползва се за спортна стрелба.Това е патрон, който се предпочита от професионалисти при поръчкови убийства. Това, че със същия калибър се стреля и с флоберка за тренировки няма нищо общо. Напротив, прави го лесно достъпен и непроследим.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Може и Wicca да са били, знае ли се ?
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Официалната, че и с главни букви ... В кой член на конституцията го пише?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йордан всеки ден четеше библията, въпреки че цитираше точно пасажи от нея", разказва една от съседките му.31935 пасажа има в Библията ... тая какво очаква, всичките да го помним ли?
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо, кой допуска разни секти да се подвизават на територията на БГ, където ОФИЦИАЛНАТА религия е източно православната?Какви са тия мормончета с зализани косички и вид на американски дИбилчета, дето шарят по улиците и агитират?
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според милиционерите от ГЕРБ убитете са починали от смърт.
22
6
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Е убили двама евангелисти... какво общо има евангелизма с това че са дали фира. Ми те всеки ден трепят по няколко православни. Що не пишете под всяко убийство вероизповеданието *** и джорналиска
21
0
 
6
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Къде да се запознали?!
20
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Абе защо хора които изобщо нямат понятие от оръжие пишат статии? Поне си направи консултация с някой оръжейник, че иначе ставаш за смях.
19
1
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Само не разбрах какво значение има къде са се запознали жертвите ? ...Дали са се запознали в кварталната сладкарница, в автобуса или в църквата какво значение има ?Освен, ако не намеквате, че убийството има религиозен характер ...
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе как така от хора с нисък социален статус, изведнъж станаха заможни с имоти по Витошка и сериозни доходи от наркотици.
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая статия е една какафония, написана от неграмотна, третополова, пишман-журналистка."по телата им има дупка от КУРШУМ" (един куршум, а много дупки).22LR- дълга пушка (дълъг, пушков) не може да направи повече от ЕДНА "дупка" в едно тяло (слаб е).Пистолетите нямат "диаметър" а имат "калибър". Това да не дупката на майката на журналистката, че да има диаметър.Изобщо статията е от дИбилка за дибили! Ама Шорош нали им плаща...............
16
0
 
10
 
! Отговори
galya преди 4 години
Според мен, ако този чехъл е доказано, че е на убитата жена, то двамата са били убити навън.Никой убиец няма да прибера жертвата ако е убита в дома и с обувките, няма логика.Най-вероятно са били навън или на гости у някой.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР Продъкшън:Преди дни:Жертвите са с нисък социален статус.Днес:Жертвите са заможни,с имоти и т.н.Вместо да привикат дъщерята,която не е имала връзка с тях в продължение на 3 месеца за разпит,те разпитват работници.Желязна логика просто!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един мъж /от борбата/ срещу три жени. 100% че саго тормозели , без тази от църквата.
13
1
 
26
 
! Отговори
galya преди 4 години
Най ме е яд, когато омотават в една статия два случая, които в повечето случа взаимно са несвързани!Пишете конкретно за този случай, какво набърквате и други, съвсем ви става несвързана и неясна статията!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намешат ли се повече жени. Първата, дъщеря му, друга на семейни начала от църкват. Става тежък случай.