Казусът Полфрийман: Вреден за правосъдната система у нас

Случаят придоби политическа окраска
3 окт 2019 22:26,
35

От формална гледна точка процедурата по освобождаването му e перфектна. Това каза за "Денят ON AIR" адвокат Людмил Рангелов.

"Доста голям е срокът, който беше спестен. Мнението на затворническата администрация обикнвоено има голяма тежест. В случая обаче така е преценил съдът", подчерта той.

Още по темата

По думите му случаят е придобил политическа окраска и това не е здравословно за правосъдието у нас.

Адвокатът прогнозира, че вероятно Полфрийман ще си тръгне от България. Задължението за обезщетение щяло да остане да си тежи, но не трябвало да упрекваме съдиите.

"Основният проблем на сегашната дискусия за съкратеното производство e, че не се основава на никакъв анализ. Предизборно всички опитват да угодят на обществените настроения. Реагиране от случай на случай - законите не се правят по този начин", каза Рангелов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До Иван от ЯмболА скинара с 3 ПРОМИЛА Е МНОГО ЧИТАВ .
28
0
 
5
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До ТемидаМонов трябва да му плати ..
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгледайте Ничия земя - Джок Полфрийман . Ще видите как мачка машината. И истината се скрива. А и записи изчезват. Ако не го свалят предаването от нета.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгледайте Ничия земя - Джок Политикани . Ще видите как мачка машината. И истината се скрива. А и записи изчезват. Ако не го свалят предаването от нета.
25
4
 
0
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Сега протестираме срещу това предсрочно освобождаване , а не че навремето постановената присъда е била ниска. Затова ще бъде огромна грешка да се пипа института на съкратеното проивотсто, а би било добре да се преразгледа процедурата за предсрочно ослобождаване, която явно не е изпипана както трябва.
24
3
 
2
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Възникна общественно недоволство от предсрочното освобождаване на един убиец 8 години преди изтичане на присъдата. И какво правят неуките депутати юристи и още по-неукия правосъден министър - правят промени да отпадне съкратеното произвотство за тежки престъпления и за тях да не се налагат по-леки наказания. Добре де, Полфрийман беще осъден преди 11 години. Защо тогава не избухна това обществено недоволство и не доведе до промени.
23
1
 
15
 
! Отговори
Цацаров преди 4 години
Напротив колега, много е полезно! Гажданите трябва да знаят, че няма да бъдат третирани наравно пред закона от Прокуратурата, МВР и Затворнически те началници. Ако си синче на депутат, прокурор или МВР шеф, трябва да ти се размине. Ако не си - заслужаваш най-строго наказание.
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че Полфриймън беше нападнат от 14 дрогирани ултраси с ножове.Той закла една от от репките със собствения му нож в състояние на ЗАКОННА САМООТБРАНА, за което никой нормален съд по света не би го осъдили.Малашанссът му беше, че това се случи в корумпирана България и че закланата отре пка се оказа син на виден политик - тогава от СДС, понастоящем от ГЕРБ.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правосъдната система у нас е мафиотска. Хубаво е, че покрай този случай повече хора в света ще научат за нея.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правосъдната система у нас: Вредна за прововото общество!!!!!!!!!!!!
19
5
 
8
 
! Отговори
Прасе с каска преди 4 години
Случаят придоби политическа насоко преди години още с намесата на БХК и другите НПО-та.Стига лъгахте!Вие сте антибългарска медия!!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворническата администрация няма документирано нищо срещу него.
17
0
 
21
 
! Отговори
дабе преди 4 години
викайте съд и криминалисти от чужбина да преразгледа всичко и да се установи истината и .....закривайте държавата че само се излагаме.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Ти май много обичаш да *** чужди парички, а? Да не се хвърляш пред колите на хората за обезщетение, а?
15
5
 
7
 
! Отговори
Християни ли сте преди 4 години
Моля , не проклинайте хора и децата им , защото клетвите ще се върнат към вас! Ако бяхте изучавали вероучение щяхте да сте по-смирени!Това искат да ни разделят за да ни владее МАФИЯТА! Не бъдете крайни , като през 1925г и като през 1944г - защото оредяхме и е глупаво да се избиваме!
14
0
 
14
 
! Отговори
Ами преди 4 години
да не се окаже накрая, че България трябва да плаща...
13
3
 
22
 
! Отговори
ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ преди 4 години
Цялата пушилка за Полфриймън е за да мине назначаването на Гешев за господар прокурор ! За да може геноцида на народа да продължи , а да остане само народа на Герберите! Гешев се напъва предизборно , след като стане главен , ще се кротне и ще мачка само политическите противници и който не си плаща на Пеевси и на Доган!!!А вие се избийте за Полфриймън , това се цели да ви разделят и улисат , за да си назначат удобните прокурори , кметове и общинари! Гешев е зависим , и ще защитава МАФИЯТА!
12
3
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Може но предложението ти значи престъпниците да получат заплати в затвора за това че лежат, тези които имат задължения към някого се разплащат с тези заплати а тези които нямат задължения си получават на куп всички заплати на излизане от затвора.За съжаление мисля че тези които се занимават с бюджета няма да се съгласят с подобно предложение.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излежал си е присъдата нека да не вече на държавна издръжка на българския данъкоплатец, ако е толкова закоравеел престъпник както твърдят някой да го мислят австралийците, ние българите си имаме достатъчно закоравели престъпници този няма да към тях защото ще се изнесе от България.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли ,че в България почти никой престъпник не плаща кръвнина на роднините!На бързо престъпникът прехвърля всичкото си имущество на роднини и когато излезе присъдата той е пълен бедняк!Ако някой окраде държавата със 100,200,400 хил. лева ,веднага ще бъде задържан и тикнат в затвора!България трябва да има закон .Ако престъпниците не изплатят кравнина ,да не се пускат ,а да лежат още 3,5,10год.в зависимост колко е кръвнината! Полфрийман можеше ,да бъде държан още защото богатите му родители