Тримата даяджии от Пловдив са искали пари и луканки

Стоката била получавана в чанти
5 окт 2019 14:33,
38
Тримата даяджии от Пловдив са искали пари и луканки
Снимка: BulFoto архив

Тримата служители от ДАИ-Пловдив - Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Пенев, са били следени със СРС от 29 май т.г. Те водили активни разговори с транспортни фирми, на които извършвали проверки в качеството си на инспектори. Привиквали ги в сградата на ДАИ и конкретно и ясно им обяснявали, че имат нарушения, като нерегистрирани превозни средства и че техни водачи няма удостоверения за професионална квалификация, пише „24 часа“.

Още по темата

"От цялото поведение ставаше ясно, че тримата инспектори нямат намерение да съставят актове, а съветваха фирмите как нещата могат да се нагласят", разказа прокурорът Георги Гешев.

Били извършени разпити на свидетели. Само един от тях обаче - месарският бос Стоян Къртев заявил категорично в показанията си, че са му искали пари и месни продукти, които произвежда. Къртев е един от големите месопроизводители в Пловдивско и като такъв разполагал с камиони, които да разкарват стоката му.

Той е посочил пред следствените органи, че е бил извикан на паркинг пред голям търговски обект в града на тепетата, където е предал съответните суми и чантите с луканки. Адвокат Стефан Левашки, който защитава Димитър Янакиев, уточни, че сумата на Къртев била 600 лв., плюс месни продукти, и я нарече "кокошкарска работа"

Според прокурорът Гешев били са разпитани и други транспортни фирми, които по думите му били обект на рекет от служителите на ДАИ, но те не са дали конкретни обяснения в подкрепа на обвинението. Други дружества обаче, също потърпевши, са потвърдили схемата на инспекторите - привикване в ДАИ, разясняване, че има нарушения и че те могат да се отстранят. Една от свидетелките, на име Трайчева, например представила списък с конкретни плащания към ДАИ. Друга, на име Радосвета Дончева, разказала как на телефон й била изписана цифрата 300. Тя се сетила, че това е сумата, която трябва да даде, отишла до тоалетната, пухнала парите в кутия от цигари и ги оставила.

"Кой обаче е взел тези пари, не е ясно", атакува обвинението адвокат Левашки.

Неговият клиент Димитър Янакиев е подведен и за това, че преди 2 години и половина холандски гражданин, който регистрирал транспортна фирма у нас, се оплакал, че бил изнудван за 5 000 хил. лв. Левашки уточни, че клиентът му разплака само с 1 апартамент в Свиленград. Той се преселил в Пловдив преди 10-тина години, а баща му закупил в града под тепетата голям парцел, от който получил 12 апартамента срещу обезщетение. Янакиев и родителят му са бивши митничари в Свиленград.

Адвокатите на тримата задържани инспектори изтъкват тяхното чисто съдебно минало и настояват клиентите им да бъдат освободени под парична гаранция. Предстои съдът да се произнесе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
А какво е това преди 4 години
"даяджия"? Нова дума в българския език ли, която никой досега не е употребявал нито чувал? Авторска иновация ли? Занаят ли е (нещо като даракчия)? ...Впрочем, то ставало въпрос за служители на ДАИ, ама човк да се чуди ..
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, имаме си манталитет на хепи-соц, дайте да го узаконим веднъж завинаги. Стига сме се борили с тая корупция, то преборване няма да има. Като те спре държавен служител, ВАИ, маи, КАТ да си има такса - 5 лева.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са хората, то проверки, проверки, и те суджук искат. И те семейства и гърла хранят.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки вика дай да ям в тая държава .Никой не вика на ти да ядеш после работи .Дай боже дъжд да поникне ръж ...
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво друго да искаш от служители на нещо кръстено ДАИ в България.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, тези луканки, да примерът е заразителен , и аз като прочетох ми се прияде ,та изтичах до големия хипермаркет - ефнитийка , от класа "Стара планина" демек свястно месо и направа само 29.99 килото,колко му е на българският народ да се облажи ,абе вървим напред ,нема страшно
26
0
 
10
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Басирам се, че няма да ги осъдят, ще ги подържат и пуснат. Ще има безнаказаност за пореден път и после ще ги назначат на други синекурни длъжности и така до безкрай! После някой говорят, че гешев е много честен. хахахах
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тримата даяджии от Пловдив са искали пари и луканки......Главата на този престъпен картел е Живко Суджуков с отявлен БКП произход!
24
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Те Фолксваген в България нямаше да могат да насмогнат да правят суджуци .
23
0
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Сега разбрахте ли защо Фолксваген избра близкоизточните пред евроатическите ценности?
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами щом вожда може да си иска суджуци, защо и неговите калинки да не могат? Аз ги оправдавам и те са хора, искат да се облажат
21
1
 
15
 
! Отговори
jimmy преди 4 години
национализация на всичко откраднато през прехода!
20
1
 
13
 
! Отговори
jimmy преди 4 години
национализация на всичко откраднато през прехода!
19
0
 
22
 
! Отговори
Цървул преди 4 години
Съвместна акция между даяджии и пътна полиция,завърши под мотото "ДАЙ на КАТ"
18
1
 
26
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Поредният Суджукгейт! Абе, много гладни са ората при ГЕРБ! Евроатлантизма не рани!
17
1
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Другари, промишлената зона на Ванката произвежда евроатланизъм, но луканки не дава. В Пловдив - бетон, асфалт, пък глад, луканки нема! Асфалта вика Бойко, че ви нарани! На подобна въдица, могат се фанат само поколенията родени в бетон и асфалт и хранещи се в яслите на "Била", "Метро" и "Кауфланд". Ние, дето сме копале земята с мотики, знаем, че нема ли почва, тор, вода, слънце и Господ, фючър нема! А и мери и пасища требе да има, за луканките, другари! Ама, ония, в които има теленце и прасчо!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19. Добро утро. Ясно е като бял ден. И доктори и полицаи и нап и съд и нотариуси и адвокати. Кошмар.....
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данъчните искат по - вече! Всички до един. Като почнеш от малки услуги и шоколадови бонбони и стигнеш до пачките. Сумите са им в къщите за да не се обясняват в банките от къде са.
14
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Л"евашки уточни, че клиентът му разплака само с 1 апартамент в Свиленград "За плач е, даяджия само с един апартамент в Свиленград!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП- аджийте са същите...