Цацаров отряза ВМРО, нямало основание да спре БХК

Посъветва воеводите сами да атакуват пред СГС НПО-то
Обновена: 8 окт 2019 10:58 | 8 окт 2019 10:45, Камелия Цветанова
23
Цацаров отряза ВМРО, нямало основание да спре БХК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров отряза ВМРО, което поиска да се прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет.

Като основен мотив за искането си до Цацаров от ВМРО посочиха намеса в случая с предсрочно освободения убиец на Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман.

Още по темата

В сигнала, подаден от Ангел Джамбазки и Александър Сиди, се твърди още, че "…Сдружение „Български хелзинкски комитет" се намесва в независимата съдебна система на Република България, както пряко (чрез становища по дела, лобистки призиви до съда в полза на подсъдимите, осъществяване на процесуално представителство на подсъдими лица), така и косвено (чрез организирането на безплатни семинари и удостояване с награди)".

Цацаров обаче не намира основания за подаване на иск към съда за прекратяване дейността на БХК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Според прокуратурата твърденията на ВМРО за в искането за оказан натиск и влияние върху магистрати чрез безплатни семинари и осигуряване на процесуална защита на определени хора, "като част от легитимно заявените цели при регистрацията на сдружението, не сочат на забранена от Конституцията и законите дейност, която подлежи на проверка".

"Подателите на сигнала като активно легитимирани да предявят иск пред СГС могат да упражнят това си право, ако считат, че твърденията им обосновават постановяване на решение за прекратяване на дейността на Сдружение "Български хелзинкски комитет", казват още от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: сгсБХКСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО - *** Мъжкари с Ромска Ориентация!
19
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
САМО ЕДНА БУКВА И СЕ ПОЛУЧАВА : Ц И ЦАРОВ !!!! ...ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СПИРА НЕЩО ,КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖИ ...И ФИЗИЧЕСКИ !!!!!!!!!!?????????? ДА СЕ ЗАЩИТАВАМЕ БЪЛГАРИ -ЧРЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ !!!!!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам да гледам БКП/ДС служител с пръст у едно отходно място!
17
3
 
5
 
! Отговори
Единствен преди 4 години
Единствено Орбан от ЕС изгони Сорос. А в света, той се нареди редом до Путин, Ким Чен У , Мадуро и други известни демократи. Сега искат корумпираните пишман патриоти-известни най-вече с изнудванията си за пари за бг гражданство- да се наредим редом до Мадуро...да му ядете на Мадуро-----знаете какво....
16
1
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Много ясно, че няма да има основание, кога ли е имало.Ако някой може да ме подсети кога в новата история на България, прокуратурата реално е представяла интереса на мнозинството. Понеже те никога нямат основание за нищо.А тая кампания на ВМРО и ГЕРБ в стил доброто лошото ченге е прозрачна за повечето от хората. Надявам се няма останали разумни хора които биха гласували за най-пишман патриотите.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, ако русофилите бяха разадавали пари на съдии, за да толерират престъпността в България, а също плащаха за удобни съдебни решения, как щеше да реагира колониалната администрация на САЩ, назначена в България на ръководни длъжности?Сигурно щяха да се сцепят по шевовете ако примерно русофилите бяха платили на съдии да освободят от затвора някой убиец или за да може примерно бандата на Наглите да осъди България в Хага?В своето око греда не види в чуждото търси прашинки угодния "прокурор"
14
1
 
7
 
! Отговори
ах,морето преди 4 години
От цаца нищо не зависи!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя комитет е колкото хелзингски, толкова и бългаски - просто група американски агенти, прикрити като НПО, финансирани от Сорос и САЩ, за да сзадават всекидневно проблеми в България.Типично за САЩ. Нацвъкали са по целия свят такива вредни организациийки, за да натискат болезнените точки на поробените от тях държави и да им се бъркат в развитието, като допринасят за създаването на множество локални проблеми, с цел САЩ да доминират там.Самото им регистриране в България е нарушение на закона.
12
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бе то Тиквун в прав текст гордо заяви,че така наречената му "партия"-герп,е ОСНОВАНА И ФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДАЦИИТЕ "Зайдел" и "Аденауер".цацата за това суперпрестъпление си затваря очите,ти искаш да си играйка с некакви "нпо"-та,които на него лично не му пречат..
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с това сам се разобличи, че работи против българския народ! Що за прокурор като нарушава именно Конституцията и другите закони, за да обслужва чужди интереси, които вредят на България?
10
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Прокуратурата отказва да повдигне обвинение по чл 105 от НК и чл 12 ал. 2 от Конституцията, за политическа и шпионска дейност а пари от вън на БХК? Всички нпо правят това и само това. Всички са за закриване. От къде на къде бг нпо та ще се финансират с пари отвън? Дали някой ще ми позвили да финансирам нпо в сащ подкрепящо не грите и искащо права за тях и живеят в незаконни къщи
9
2
 
26
 
! Отговори
балама преди 4 години
Аха! Начи да даваш "грантове" на съдии, за да са "толерантни" към престъпниците и нетолерантни към мирните граждани и близките на жертвите, не е "основание".
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО трябва да бъде забранена.
7
8
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
То проблема не е в БХК, а в тези които драматизират всяко тяхно решение ... Игнорирайте ги и това е. Протести, драми ....
6
1
 
26
 
! Отговори
ИМА СИ ХАС преди 4 години
Нали БХК е на хранилка на СОРОС и САЩ. На ЦАЦАРОВ веднага ще му искат оставката от САЩ както в УКРАЙНА накараха в срок от 1 седмица Порошенко да уволни Главния прокурор
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карлос Контрера , Александър Сиди странна българскаа партия е тва ВМРО у нас
4
1
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ВСЯКО НЕЩО ИМА НАЧАЛО И КРАЙ
3
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Бравос на Цацата.Онзи ден...вожда коментира,че тези НПО-та няма да се гонят,а вършат...полезна работа и сега Цацата...потвърди;това ако не е...топла връзка,здраве му кажи.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрата новина е, че Цацаров скоро вече ще е господин никой. Ще ходи като Марковски да защитава разни престъпници.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕН, ЧЕРВЕНИ ПАЗИ.