6 години затвор - цената на 6 изгубени в катастрофа живота

Виновната шофьорка за ада на "Тракия" си призна, намалиха присъдата й
34
6 години затвор - цената на 6 изгубени в катастрофа живота
Снимка: Булфото

Софийският окръжен съд постанови 6 години затвор на Цвета Таскова, обвинена за катастрофата между лека кола и автобус на магистрала "Тракия" от 13 април 2018 г. , при която загинаха шест души, а 17 получиха средни телесни повреди.

30-годишната Таскова е призната за виновна за това, че е причинила катастрофата, при която автобус се преобърна край аутобана.

Още по темата
Автотехническа експертиза доказа, че при опит да изпревари автобуса, в който пътували 45 души, Таскова загубила контрол над управлението и се врязала в калника на предната лява гума. Това довело до преобръщането на автобуса в близката канавка.

Присъдата на Таскова е за нарушаване правилата на движение и причиняване на смърт по непредпазливост.

Прокуратурата поиска условна присъда за Таскова, както и защитата й, а самата тя се призна за виновна и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдът обаче постанови шест години затвор, които намали с една трета на четири години при първоначален общ режим. Също така тя няма право четири години да управлява моторно превозно средство, уточнява БТА.

Таскова е осъдена да заплати и разноските по делото, както и 20 хил. лв. за неимуществени вреди на брат на загинала жена при инцидента.

Пред медиите адвокатът на Таскова - Николай Кокинов коментира, че ще обжалва присъдата. По думите му прокуратурата е подходила обективно, като е поискала условна присъда.

Според Кокинов е необосновано тежко ефективното наказание.

Прокурор Мирослав Ангелов заяви, че "правото е наука за справедливостта и човещината". Ангелов отбеляза, че е поискал условна присъда на базата на доказателствата и законовите изисквания.

"Вътрешно убеден съм, че наказанието, макар и условно, щеше да постигне целите си", допълни прокурорът. Той каза още, че хората трябва да си вземат поука и да бъдат по-толерантни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Това е така, тогава да премахнем съдилищата и да се казва, съжалявам за стореното, случи се, не исках и... така.
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да осъдят и шофьора, защото е некадърен!!Едно пикливо Рено да обърне автобус!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли някой е искал да убива , за съжаление много хора си отиват по пътищата .
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждал съм автобуса на живо, а не на снимка, и аз не видях това "врязване". После съотношението между масите на автобуса и колата, никак не е в полза ва теорията за избутването. Най малкото вината трябва да се подели между двата шофьора. Дано при обжалването получи условна, защото само заради медийното раздухване е тази ефективна присъда.
27
2
 
2
 
! Отговори
Не заблуждавайте преди 4 години
Не 6, а 4 год.-присъдата и е намалена. Нямам думи просто... Това е подигравка с паметта на убитите. И 40 000 лв. кръвнина да изплаща-по 20 хиляди на роднините на 2 от жертвите. Тая ще да е някоя връзкарка с роднини прокурори или съдии. По друг начин не мога да си обясня и простотиите на прокурора, който я осъдил-гледах интервюто му по новините.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 4 години
Но все пак.. чудя се аЗ... защо ли няма видими следи от ''врязване'' на автомобила в предна-лява гума на снимката...??! Предлоложения ?!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ да, с 10-20 човека в затвора за пример, жертвите на пътя ще паднат рязко от 600 човека на година до не повече от 50. Струва ли си да пожертваш 20 човека(с доживотни), за да спасиш 500 всяка година? Проста математика. Вие си смятайте.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според вас каква трябва да е присъдата за 6 убийства и 17 ранени, материални щети за стотици хиляди левове?Пада й се горе долу по 5 месеца за убит и по 1 месец за ранен.По мое мнение - малко. Трябва драстично - 6 доживотни и по 50 години на ранен. Да видите как след 10-20 таквиа присъди, как всички ще почнат(99%) да карат супер внимателно, щото знаят че може и да не ги хванат, може и да не ги осъдят, ама ако вземе че се случи... са до там.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне си е признала вината жената. Голям процент хора, даже от тези пишещите коментарите по-долу, щяха от 10 кладенеца вода да носят, за да се оправдаят пред себе си (най-вече) и пред другите, ако на тях им се беше случило.Местан бей сигурно се смята за напълно невинен, например. И най-вероятно ще се измъкне.
22
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Верваме...Как едно мижаво Рено може да изблъска 20-тона автобус в канавката???Май шофьорът си е играл стелефона и е останал леко изненадан в един момент...Ама фирмата е богата,а съдиите и прокурорите-корумпирани,та нищо чудно,че това се получи.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате условна за тая убийца дайте условна и на убийци на жениКак може да сравнявате убийството по не предпазливост с бой до смърт?Или сте извратеняци?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И дая обжалват има трета инстанция и там ще обжалва прокуратурата на третата инстанция и пак ще е същата
19
1
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
4 години затвор, не 6, оправете си статията.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате условна за тая убийца дайте условна и на убийци на жени
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За издръджка не пише трябва ли да плаща издръжка ,защо нищо не пише
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на пияният масковски с шейничката? Осъдиха ли пътя, че нали той е виновен?
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте ли виждали как като се удари автообил в автобус за 1 2 секунди всичко се измества и става удар така ,че едвали автобуса е можел да направи нещо много е лесно да се говори какво е трябвало да направи това става за 1 2 секунди
14
9
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За мен от чисто човешка гледна точка тя трябваше да бъде осъдена условно. Кой нормален би убил дузина хора, като предизвика катастрофа при което има риск и за неговия живот?Тя ще носи "тежестта" на убитите до края на живота си!
13
2
 
1
 
! Отговори
=== преди 4 години
До Айде беТочно. И той трябваше да бъде съден .
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А един човек, който катастрофира (разбирай Местан) и все още чакат техническа експертиза една камара време, ще кажеш, че роман пишат. Когато човек е удобен, закона се изпълнява бързо и ако трябва с цялата строгост, но когато е неудобен бавно и не с цялата строгост.Тя си е признала вината което улеснва процеса.