Отново ще гледат делото срещу петимата полицаи за смъртта на Чората

ВКС излезе с решение за възобновяване на делото
16 дек 2019 18:18, Анисия Иванова
17
Отново ще гледат делото срещу петимата полицаи за смъртта на Чората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на делото срещу петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората. Той почина при полицейска акция на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.

За смъртта му бяха обвинени Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски.

Още по темата

След 14 г. през април т.г. ВКС ги осъди на по 7 години затвор. До обрата се стигна след като Сотир Цацаров и петимата осъдени поискаха преразглеждане на случая. В края на април, след 14-годишна съдебна сага, те бяха осъдени на по 7 години затвор.

Днес 5-членният състав отмени присъдата им и върна делото за ново разглеждане от нов състав на касационната истанция.

Решението не подлежи на обжалване. На този етап мотивите за подновяването на делото не са ясни.

Решението на магистратите идва часове след като президентът Румен Радев обяви, че е подписал Указа за освобождаването на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Ангел Димитров - Чората, почина през 2005 година при акция "Респект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
8
 
! Отговори
АМАН преди 4 години
Чората някакъв национален герой ли е , че ни занимават с неговата смърт години наред?Или пък полицията си е превишила правата?
14
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Дали има някой, който да се съмнява, че тези муцуни са убийците?
13
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СОТИР ЦАЦАРОВ Е АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК ЩОМ Е УЧАСТВАЛ ВЪВ ПОМИЛВАНЕТО НА ТЕЗИ ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СЪДА А СВЪРЗАН СЪС СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА!ПРЕСТЪПНИКА СОТИР ЦАЦАРОВ СЕГА ЩЕ ОГЛАВИ АНТИКОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ:D
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребили са го, защото са играли заедно. Не случайно имената им ги има в тефтерчето на Чората. Само че и то изчезна. Както това на Златанов. А после и самият Златанов. Но журналистите не смят да ровят там, защото е замесен един Дебел от Банкя.
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ГЕРБ падне от власт, може и да ги осъдят. Дотогава - едва ли.
10
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност ще ги оправдаят. Нали сега техните са на власт - крадците, престъпниците и убийците. Тяхна е и Прокуратурата и съда. Цялата държава е тяхна.
9
8
 
14
 
! Отговори
Чората беше боклук преди 4 години
Един познат рекетиран лично от него даде банкет като научи че са го пречукали
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koito e ubiez trabva da leji v satvora kakto leja avstralieza koito se e saychzitaval ot ganenite koito sa go napasnali a pti 4orata pischeha 4e e saboren na poda i boi rutnizi da dokajat 4e tova e laja sa poboja i rinizite tova 4e sa polizai da dikajat 4e ne sa go ritali i bili 4ovek ot poboi strah ritnizi sarzeto mu se praska roditelite na 4orata imat dokasatelstva, ili lajat
7
14
 
13
 
! Отговори
убийци преди 4 години
Тези са убийци, ама дали ще успеят да ги осъди нашето "правосъдие" докато са още живи или чакат да станат пенсионери че тогава да ги тикнат в затвора.
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правили са се на американски полицаи. Тук е Европа и зверствата са забранени.Може би трябва да поискат да ги сложат в позата, в която са го държали, и да докажат, че е безопасна.
5
10
 
16
 
! Отговори
Чората is dead преди 4 години
А роднините на Чората ще изплащат ли някакви компенсации на десетките деца умрели от наркотиците които е продавал тоя дилър . Или това е "случайно деяние" което не се наказва от закона .... Упс, ама то и полицаите твърдят че смърта на наркодилъра Чората е инцидент и "случайно деяние" . Остава полицаите които са заловили тоя опасен перстъпник и да изплащат на роднините "пропуснати ползи" от продажбата на дрогата която е била открита в Чората и лихви за " неосъществени търговски сделки". Ебасси
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, май някой "много сериозен масон" ще да е стоял зад този щом продължават да "човъркат" по случая!
3
2
 
17
 
! Отговори
Благоевградчанин преди 4 години
Чората беше феноменално калпав човек и това беше единственият изход за него и за града, но че полицаите си го убиха е също безспорен факт. Вече всеки има право на мнение дали полицаите трябва да излежат присъдата си или не. Поне за 2ма от тях е хубаво да полежат още малко...а останалите 3ма си получиха своят урок отдавна.
2
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ПочнА се... - дръж се земьо позитанска - Гешев те гази...
1
5
 
17
 
! Отговори
днес преди 4 години
ЦК на ГЕРБ ги освободи ,защо закона е за всички?5 органи на власта един убит нищо не се случва,този Чора може да е креминален но има закон да ги съди.Корупция в съдебната система или натиск от политиката.