Пиян убиец на пътя получи 3 години затвор във Варна

Мъжът ще плати близо 4000 лева разноски по делото
16 яну 2020 15:37,
20
Пиян убиец на пътя получи 3 години затвор във Варна
Снимка: Pixabay

Окръжен съд – Варна призна за виновен 23-годишен мъж, който на 3 ноември 2018г. в землището на с. Старо Оряхово е причинил катастрофа, при която загива мъж, а жена е с нанесена средна телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата
Пред съда подсъдимият признал изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на защитата на подсъдимия за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наложеното наказание с 1/3.

Мъжът е предизвикал тежкото пътно-транспортно произшествие, след като употребил алкохол, качил се зад волана на автомобила и при позволена скорост 90 км/ч извън населено място, управлявал със 137.23км/ч. Така на един от завоите след разклона за с. Равна гора в посока Варна загубил контрол над автомобила, излязъл от пътя и се ударил в крайпътни дървета. Установената концентрация на алкохол в кръвта на 23-годишния мъж е 1.07 на хиляда.

В катастрофата загива пътуващ в автомобила мъж, а дъщеря му, пътуваща на задната седалка, е с нанесена средна телесна повреда.

Подсъдимият е със средно образование, неженен, безработен, осъждан, като в периода 2016 -2018г. има издадени две наказателните постановления и е глобяван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата.

След като го призна за виновен, Варненският окръжен съд наложи на мъжа наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години и 6 месеца, което заради съкратеното съдебно следствие беше намалено с 1/3 до 3 г. затвор при първоначален общ режим. Подсъдимият е лишен от право да управлява автомобил за срок от 4 г., като е осъден за заплати направените по делото разноски в размер на 3 914.91 лева в полза на Държавния бюджет по сметка на ОД на МВР-Варна.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали отменили намаляване на присъда?тук имаме рецидив, с утежняващи условия - алкохолНа са "условия", а "обстоятелства"!! Ей, не го научихте този хубав език!
14
0
 
6
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
нали отменили намаляване на присъда?тук имаме рецидив, с утежняващи условия - алкохол
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как пиян, с превишена скорост, убит и още една пострадала и 4 години и 6 месеца. Що за абсурд.--------Ами те са му били съучастници. Предполагам някаква ромска фамилия.
12
0
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"... при рецидивисти и в случаи, когато последиците от шофирането в нетрезво състояние са тежки, може да бъде наложена забрана (за шофиране) за неограничен период от време.".
11
0
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За каране в нетрезво състояние в Германия не законите са много строги. "Когато концентрацията на алкохол в кръвта надвишава 1,1 промила, водачът е абсолютно негоден да участва в пътното движение. Преминаването на границата е свързано с подвеждане под наказателна отговорност по чл. 316 от Наказателния кодекс. Законът предвижда налагане на парична глоба или лишаване от свобода в период между един месец и една година... "
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как пиян, с превишена скорост, убит и още една пострадала и 4 години и 6 месеца. Що за абсурд. Хайде, съдията няма как да избегне това намаляване с 1/3, ама да вземе да му прасне максималната присъда поне. Да не говорим колко е нелопо това лишаване от книжка за времето, през което е във затвора. З глобата да не говорим - няма ли и граждански иск към наказателния?
9
0
 
21
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Копаем дъното с тази никаква правна система. Вижте в Гърция какви наказания въведоха за пиян убиец зад волана- доживот.
8
0
 
17
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
В САЩ ЗА УБИЙСТВО НА КУЧЕ ИЛИ КОТКА ДАВАТ ПО ГОЛЯМА ПРИСЪДА !
7
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Щом го осъзнаваш, явно няма да се наплюскаш с ракийца и да тръгнеш да шофираш. От независещи от теб инциденти Господ да пази.А при случаи като тоя пияния не трябва да има споразумение, а завишаване на присъдата.
6
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До ГАДОСТОсъдените по непредпазливост излежават присъдите си в общежития открит тип, където няма много ***, битовите условия са сравнително добри с някои изключения, разрешава се работа на външни обекти без охрана както и посещение на културни и спортни мероприятия извън общежитието, дават се два дни домашен отпуск на месец при добро поведение и т.н. *** рядко се задържат в такива заведения, тъй като обикновено имат проблеми с дисциплината и не им се работи и ги местят в закрит тип.
5
0
 
3
 
! Отговори
vlady до Лодка преди 4 години
По закон трябва да лежи поне година и половина, ако не е бил задържан под стража досега.
4
0
 
21
 
! Отговори
Лодка... преди 4 години
Не държавата, а съдът е за......След 1г. ще излезе на свобода,заради добро поведение и...това е -БГ-съд. Не се коментира повече.
3
6
 
13
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Важното е , че Иванчева ще лежи 20 години за недоказан подкуп.
2
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Няма такава държава, може виновният после да осъди държавата за лоши условия в затвора. Подигравка...
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам думи с такива присъди за пияни убийци излиза, че това е най-лесния начин да се оттървеш от някой. Газиш го след това пиеш 200 грама екс в колата и после е ясно особенно, ако си с чисто съдебно досие.