Гешев убеден: Русия пази Цветан Василев, който се крие в Сърбия!

Прокуратурата не се притеснявала да разследва никого
299
Гешев убеден: Русия пази Цветан Василев, който се крие в Сърбия!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия, заяви главният прокурор Иван Гешев след среща с български евродепутати в Брюксел, цитиран от БНР.

Още по темата
На въпрос дали ще арестува Делян Пеевски, ако се окаже, че той е високопоставеното лице, за което се очаква САЩ да обявят, че няма да бъде допускано в страната, той отговори: "Депутатът Пеевски и всеки друг депутат, министър виждате, че има в ареста, олигарси, които се крият в ОАЕ и Цветан Василев в Сърбия го пази руската държава с помощта на сръбската държава... Ние не се притесняваме да разследваме никого".

За изпратеното писмо до Европейската комисия и Европарламента по повод банкера Цветан Василев, който вече няколко години се крие в Сърбия, Гешев заяви, че явно има индикации, че сръбската държава не изпълнява международни споразумения и заради това е информирал европейските институции.

"Аз не съм дипломат и не съм политик", каза главният прокурор в отговор на въпрос дали обвързва преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС.

"Аз съм дал една информация, която е юридическа, на Европейската комисия и Европейския парламент. Политическите изводи ще си ги направят съответните политици, съответните дипломати и съответните хора, от които зависи това", продължи Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
1
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Братя Галеви в ЮАР ги пази Китай. А когато отидат някъде по южна Америка ги пази Виетнам! Съд, прокуратура и парламент всички са смешници с дълбоки джобове и никой не иска да изпусне златният кокал!
214
2
 
4
 
! Отговори
bash_majstora преди 4 години
Гешевтев, как са извънземните :D пазят ли Василев ;)
213
2
 
1
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Абе на Гешев се някой друг му е крив, че изтърваха изманика Василев да избяга
212
2
 
3
 
! Отговори
Ц......ИН преди 4 години
Такива мисли идват на прокурора щото си е остригал главата , ей го и Баце и той е остриган и ни разсмива през ден.
211
5
 
3
 
! Отговори
Велин преди 4 години
На всички е ясно, че Русия пази Цветан Василев, малко ли пари наля Василев там, имат изгода да го пазят....за съжаление.
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека от народа все още си изглежда нелепо :D
209
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Русия пази доказан престъпник като Цветан Василев!
208
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 4 години
Гешев , не слушай Ал Йорданов щото ще те провали !
207
2
 
2
 
! Отговори
Велияна преди 4 години
Достатъчно време спокоен живот му дадоха, за да се настрои какво го чака от тук нататък като се върне!!!!
206
6
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Василев е доказан престъпник, който и да го пази, трябва да спре да го пази и да ни го връщат тук. И да го погваме.
205
0
 
15
 
! Отговори
до 205 преди 4 години
Аз съм обикновен българин - но не обичам нито Русия, нито САЩ. Обичам само България, за разлика от вас, фурнаджйиски лопати продажни.
204
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешоффф те и извънземните го пазят пропуснал си я и тази информация!!!! Цв. Василев не веднъж е заявявал, че е готов да бъде разпитан, защо не го разпитате в 21в., защо толкова ви трябва физически да е тук?
203
4
 
0
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До АнонименНаучи добре български руснако
202
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в София беше направен първият опит за обединение на хората леви, десни и център срещу пълзящата олигарходиктатура на ГЕРБ и патериците им. ЗАТОВА СЕГА БЕСНЕЯТ ТОЛКОВА.ЗАЩОТО ЛЕВИ И ДЕСНИ ВЗАИМНО СЕ ПОДКРЕПИХМЕ И ПО-ДАШНИ БЯХА ЛЕВИТЕ КАТО ИЗБРАХА 11 ДЕСНИ РАЙОННИ КМЕТА И ГЕРБАДЖИИТЕ ПУКАТ ОТ ЯД. ЗА МАЛКО И БАБА ФАНДЪКОВА ДА ОТИДЕ ЗЯН. НЕОБХОДИМА Е КОАЛИЦИЯ ЗА СПАСЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ, ПАТЕРИЦОПАТРИОТИТЕ, ПАТЕРИЦОВОЛЯТА И ПАТЕРИЦОДПС. ХОРА ОБЕДИНЕТЕ СЕ, ВЪРНЕТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да поиска от САЩ доказателствата за корупция които според мен не съществуват и ако има да арестува Андон Митолов. В протевен случай САЩ да поднесат извинение на човека и нарушените лични данни на жена му и дъщеря му огласени пред цял свят. това е ако има върховенство на закона, а ако няма нека си посочввт всеки неудобен. НО ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ А ДИКТАТУРА И СТРАСБУРГ ЩЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ ПО НАРУШЕНИЯТА НА ЧОВЕШКИ ПРАВА.
200
1
 
12
 
! Отговори
kireza преди 4 години
ЗАЩО ЛИ НА ТОЗИ ПОСТ НАЗНАЧАВАТ САМО *** НА ЕНТА СТЕПЕН???СПОМНЕТЕ СИ НЕНОРМАЛНИКА ФИЛЧЕВ,ЦАЦАТА И ТОЙ СИ БЕШЕ РИБКА НА ЕНТА...МАКЕДОНЕЦЪТ ТАКА И НЕ ВКАРА КОСТОВ В ЗАТВОРА....АБЕ ВЪОБЩЕ ПРЕСТЪПНИ *** НИ УПРАВЛЯВАТ!!!
199
1
 
15
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Гешев и ГЕРБ са като на баба ми чайника. Като се надуе, като засвири... ще кажеш че самолети бомбардират. Пък то чаят заврял... От Гешев не съм видял нищо ефективно - само приказки. Той е същия медиен герой като грамотния супермен Боко
198
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Мали-и-й тоя Гешо много прозорлив бре.Мене ако пита,лично Путин го пази.
197
1
 
11
 
! Отговори
Клевета преди 4 години
Ако разполагаш с доказателства искам да ги видя с очите си....
196
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Служител на такава позиция не би трябвало да прави политически изявления след като не е "дипломат или политик". ------ Прокурорът има право да говори каквото си иска. Той представлява само закона и себе си.