България иска екстрадицията и на шефа на Левски Георги Попов

Документите са внесени в Министерство на правосъдието на ОАЕ
Обновена: 5 мар 2020 14:42 | 5 мар 2020 14:33, Камелия Цветанова
7
България иска екстрадицията и на шефа на Левски Георги Попов
Антон Божков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е поискала екстрадицията и на мажоритарния собственик на ПФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства.

По случая с искането за експрадацията на обвинения в ръководенето на престъпна група Васил Божков и на Попов са изпратени всички книжа, които са получени от Върховна касационна прокуратура, съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов.

"Имам данни от дипломатическото представителство в Абу Даби, че са внесени в Министерство на правосъдието на ОАЕ. Очакваме реакцията на колегиет от ОАЕ“, каза още той.

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков, като в сряда Специализираният наказателен съд реши, че той може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. Гаранция. В ареста е и съпругата на Божков Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група, както и секретарката му Йоана Чолакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1л Е каква връзка има математиката с прането на пари.България е пълна с математица. Но не всеки математик има право да пере пари и да преватизира криминално. Всъщност цялата приватизация е криминална.
6
1
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Шефа на Левски...............звучи ми някак обидно ...Левски...шефът му.......Първо Левски не е имал шеф..или не, имал е Народът! А той може ли да се екстрадира...?!?Въобще когато ползвате името Левски,...имайте по-голямо уважение и запишете ФК и там каквото и да е но да става ясно че е за спортни цели, а не за Личността....просто защото той е Гигант, а вие сте мравчици пред него!
5
3
 
6
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Както обикновено никой не бръсне за слива колониалните ни институции,най много да получат един арабски четвъртит!На герберската шайка само на контра :)Нито в България ги бръсне някой нито извън ,само така тотален игнор и изолация!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да го върнат та Божков е бежанец.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неграмотно написано заглавие. Да се чуди човек кой кого иска.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият шанс да го върнат е, ако са обрисували черепа като самия ШЕЙТАН на земята ония поне от него имат някакъв страх.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков като математтик добре си е направил сметкаа и няма да го върнат.