Компанията зад Националната лотария поиска фалит

Молбата е депозирана в Софийския градски съд
6 мар 2020 11:22, Анисия Иванова
23
Компанията зад Националната лотария поиска фалит
Снимка: БГНЕС

Компанията "Ню Геймс" АД, чрез която оперира "Националната лотария", е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, съобщава БНР. Молбата е депозирана в Софийския градски съд.

След обнародването в "Държавен вестник" на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

Молбата е подадена до Софийския градски съд на 27 февруари в Търговския регистър. В нея изпълнителният директор на “Ню геймс” Димитър Ганев посочва, че всички сметки на дружеството са запорирани от НАП, заради което не може да се разплаща с контрагентите си, да изплаща печалби, както и заплати на служителите си.

Още по темата

От писмото до съда се разбира, че Комисията по хазарта е установила публични задължения на компанията в размер на 273 млн. лв. “Ню геймс” е обжалвала този акт. Заради запорираните сметки “Национална лотария” е прекратила и игрите, които организара онлайн.

Бизнесменът Васил Божков е сред основните акционери в "Ню Геймс". Той е обвиняем за търговия с влияние и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това.
Срещу него има и започнато разследване за убийства, изнасилвания и принуда.

По-рано специализираната прокуратура повдигна обвинения и на жената до Божков – Елена Динева.

Синът не Божков – Антон, също беше задържан по обвинение за пране на пари. Той обаче беше освободен срещу гаранция от 1 млн. лв.

В края на февруари веригата от павилиони Lafka затвори врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и еврофутбола да обяви фалит след евробета и лотарията
2
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ ДОБРЕ СЕ Е НАКРАЛ ОТ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА!
1
3
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДЪРЖАВАТА СИ Е ЗАТВАРЯЛА ОЧИТЕ ГОДИНИ НАРЕД КАК НЕ СА СИ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИТЕ КЪМ НЕЯ СЕГА СЕ ПРИСЕТИЛА КОГАТО СУМИТЕ СА КОЛОСАЛНИ И НЕСЪБИРАЕМИ!