Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови

Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина, заявява мъж
Обновена: 10 мар 2020 12:01 | 10 мар 2020 11:49, Екип на Dnes.bg
175
Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата публикува разговори, за които се предполага, че са на Васил Божков, като част от доказателствата срещу него.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
От там допълват, че Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Приложените записи са от общо три срещи на собствениците на efbet братя Найденови с Божков. Те бяха партньори, преди да се стигне до разрива в отношенията им.

От разговорите и стенограмите става ясно, че глас, за който се предполага, че е на Божков, иска от бившите си партньори доброволно да му дадат 50% от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. на година, за да работят необезпокоявани.

"Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите", съобщава гласът, за който се твърди, че е на Божков.

Прокуратурата със записи: Как Божков изнудва братя Найденови
Снимка: Прокуратурата

В друг от разговорите се води следния диалог:

Глас 3: Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това... Нещо да ви преча? Просто 30 години.

Глас 2: Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни...

Глас 3: В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.

Глас 2: Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.

Глас 3: Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам.

Глас 2: Е кой ни мачка?

Глас 3: Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство, отчитат от държавното обвинение.

Целите разговори може да чуете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Прокуратурата да спре да се занимава с глупости, а да започне незабавно разследване по отношение на коронавируса. 1) Разследване за умишлено прикриване на информация. 2) Разследване за ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ. Да се установи откъде идват заповедите да НЕ СЕ правят изследвания на болните в инфекциозните отделения! Ако няма такава заповед (а то има), да се установи защо не си вършат работата и не изследват пациентите. 3) Разследване за източване на здравната каса. Защо за пълни инфекциозните!
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива и без доказателства на всички ни е ясно, че са за бесилото, буквално. Хора като Божков толкова са ощетили държавата и обикновения българин, че е безумно просто.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не извадиха записите,когатоотстраниха водещата на бнр- тоСилвия Великова,или пак изчезнаха.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aло Танов съм търся Мишо бирата
34
3
 
9
 
! Отговори
ОСВЕДОМЕН преди 4 години
ТОЯ СИ Е ЗА ЗАТВОР ОТ ГОДИНИТИКВАТА КОГА ЩЕ ГО СЪДЯТ
33
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава, която се управлява със записи, разпространявани от хората, които трябва да бдят за неразпространяването им, е сккапана държава. Божков е мафиотско коппеле, но срещу него трябва да се повдигнат обвинения в съда и да бъде осъден по нормален начин от съда, а не да водят кампании в медиите и да настройват обществеността по определен начин. Това се е случвало в първите години на комунизма, когато са настройвали хората срещу определени личности и стотици хиляди по площадите са крещяли "ссмърт
32
3
 
14
 
! Отговори
намирисва преди 4 години
Нещо много странни птици са им свидетели ....то Ваклиновци, то оня по делото на КТБ - дето свидетелства за "разграбването" пък си "взе" доста апетитни имотчета и предприятия, то тези двамката братя......много удобно, не ли? И как някой е "той" без да е доказано и кой е правил тези записи, защото Божков едва ли е толкова наивен?
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много е смешно българина как намира оправдания за виновния, и как го изкарва едва ли не светец, благодетел, за възхита.
30
4
 
19
 
! Отговори
тиква преди 4 години
пълна мъгла за какво си говорятнедовършени изрази нескопосани и неясни изречения от които нищо не става ясноразговор между квартални батки хънта мънта
29
3
 
13
 
! Отговори
ЮРИСТ ДО 18 преди 4 години
ИСКАНЕТО НА 50 % ОТ НЕЩО НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ЕЖЕДНЕВНО В СЪДИЛИЩАТА ПОСТЪПВАТ ХИЛЯДИ РАЗЛИЧНИ ИСКАНИЯ .ОСОБЕНО ИСКАНИЯ МЕЖДУ БИВШИ СЪДРУЖНИЦИ .И КЪДЕ В РАЗГОВОРИТЕ,АКО СА АВТЕНТИЧНИ,ЧУХТЕ ПСИХИЧЕСКО МАЧКАНЕ?
28
3
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Не виждам нищо особено. Един мошеник се уточнява с други мошеници.
27
3
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
разговор с едни не свързани неща изпълнен със неясно съдържание по тема сякаш само теси знаят за какво точно говорятдвамата братя сякаш си самовнушават че някой ги мачка или заплашвав този разговор няма никаква основа достатъчна за обвинение в нещо незаконнонедомлъвки и неяснотиии ако прокуратурата разчита на това като някакво доказателство то ще удари на камък
26
8
 
8
 
! Отговори
Поздрави преди 4 години
Как защитават *** Божков , нямам думи.Простаци
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тия "записи", както сами са написали," глас, който се ПРЕДПОЛАГА!?, че е на Божков" не само не ги заплашва, но отрича и да ги "мачка"! А другите "гласове" се опитват да подхвърлят уж казани заплахи. Второ, нали по всички "ало Банов", "Мишо бирата" и др. не можеше да се докаже липса на съзнателен монтаж, на тоя как се счита за автентичен? Трето - тия братчета са му съдружници - те как са чисти, като май и те не са плащали нужните данъци?
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна е добре, че прокуратурата води разследване срещу мафиотски босове, от друга страна обаче възниква въпроса трябва ли да води срещу подсъдимите медийна война и трябва ли да разпространява СРС-та. Ако прокуратурата действа с незаконни и мафиотски методи срещу мафиотите, с какво едните са по-различни от другите?
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Бушон медия писаха,че Божков е заплашвал с убийство Бойко(не директно,а по заобиколен път),дали е вярно,един Господ знае.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този Божков е много противен. искаше монопол за футболни залагания. заради него световна фирма Бет365 трябваше да води дело в София с наблюдатели от ЕС, чак тогава получи лиценз, този беше направил така, че Комисията по хазарта да им откаже лиценз. никога няма да се върне в България, България само ще я сънува отсега насетне. това ние е "елита".
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не им разбирам на тези. Говорят като развалени роботи. Всички, които правят света ужасяващо място, не могат да говорят. Явно по това трябва да ги познаваме.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпросТова е изнудване!Заплаха,рекет,псхически тормоз над братята.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- вероятно Божков им е писал по Фейсбук или Инстаграм... Даже им е пратил снимка как седи и пише... Маааа, ако тея номера минават в БГ... просто нямам думи на кво ниво е народа...