Премълчаната истина ще спаси ли спътниците на Кристиан Николов?

Адвокат се съмнява, че те могат да бъдат осъдени
22 апр 2020 09:54,
202

Ще има ли промяна в закона за пияните и дрогираните шофьори след смъртта на журналиста Милен Цветков в кошмарната катастрофа? На 22-годишния шофьор Кристиан Николов бе повдигнато обвинение в причиняване на смърт след употреба на наркотици.
Още по темата

Очевидец разказа как Милен Цветков излиза от автомобила и се е движил сам. Бившият съдия Румяна Ченалова посочи, че подобни показания разкъсват пряката причинна връзка за настъпване на смъртта и така Кристиан може би ще отговаря за причиняване на тежка телесна повреда.

"Всички приказки на този свидетел няма да окажат влияние на извода, че непосредствена причина за смъртта на Цветков е именно ПТП-то. Това ще бъде установено със съдебномедицинска и автотехническа експертиза. Предлага се невъзможна правна конструкция", заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов.

По закон Кристиан Николов е заплашен от 3 до 15 години лишаване от свобода. Според адв. Рангелов съществува вероятност той да получи наказание до 20 години, но тази вероятност е много малка. Това ще стане, ако се прецени, че случаят е особено тежък.

Майката на Кристиан Николов - с обвинение и 100 000 лв гаранция

"Достатъчно сериозни са наказанията за тези престъпления по непредпазливост. Предложенията да се стигне до възможна доживотна присъда не са в принципите на наказателното право, защото все пак това остава деяние по непредпазливост. Няма как да бъдат изравнени с умишлените деяния", коментира адв. Рангелов в "България сутрин".

Спътниците на Кристиан
- приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, ще бъдат обвинени за "затаяване на истината". По думите на адв. Рангелов те може да получат максимална присъда до 5 години затвор.

"Но това е много трудно доказуемо лъжесвидетелстване - чрез "затаяване на истина". Дано доказателствата за това да са достатъчно сериозни и подобно обвинение да издържи в съда, но имам съмнение", посочи юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ;)ами престани да гледаш в огледалото!
183
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анониментермина е малко шантав,но означава "затайване",тоест "да направиш истината тайна".Може и да отговаряш на въпроси,но всъщност да скриеш истината.При това без да попаднеш под ударите на "лъжесвидетелстване".За това някъде задължават разпитвания да "Каже истината,ЦЯЛАТА истина,нищо друго освен истината"..
182
0
 
1
 
! Отговори
До Американ преди 4 години
То затова ли няма американец без пушка и се стрелят наляво и надясно.
181
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Престанете с това минало.Говорете по същество.Превната система да си седне на мястото. Това е убийство и точка.Стига сте се измъквали от отговорност.
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накой по-разбиращ може ли да ми обясни какво означава като правен термин "затаяване на истината"?
179
1
 
9
 
! Отговори
Американ преди 4 години
В Америка ако пострадалият умре и след 20 години даже в следствие на недъг, причинен от нанесената му повреда, престъплението става "убийство" и причинителят е отговорен наново. За убийство в Америка няма давност.Така е в свободния свят. В Европата е друго..
178
0
 
0
 
! Отговори
;) преди 4 години
До ПроСоТоГледал съм ти сеира. Не се напъвай.
177
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ;)не се излагай!НЯМА да ти представя "визитката" си,защото това тук не е фейсбук!Едва ли има още десетина човека ТУК,които да знаят "за миналото от собствен опит" като мен!..Не се излагай!Бъркаш ме с някой!..Аз НЯМА КАК "да хваля миналото",защото "онова минало" го мразех!Но това не ми пречи да отбелязвам ..МНОГО РЯДКО и някои добри неща от тогава.Защото имаше и такива.А Б. Тиквата е ОНОВА МИНАЛО,ИНФИЛТРИРАНО В НАСТОЯЩЕТО,което мразя!Много от вас не разбират това,защото не познават
176
1
 
2
 
! Отговори
;) преди 4 години
До ПроСоТоАз не защитавам никой. Просто ти гледам поведението тук, което в общи линии се свежда до това да плюеш настоящето и да хвалиш миналото, за което не знаеш дори нищо от собствен опит. даже сам си призна че си се излетял неподготвен тия дни. Както виждаш, следя достатъчно внимателно коментарите. Аз съм гласувал за Радан, Боко не ме кефи.
175
0
 
1
 
! Отговори
нилатс преди 4 години
До НОМЕР2Ще лежи в затвора! Поне колкото Ставийски!
174
4
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Автомобилът е имал техническа неизправност, затова не е могъл да намали скоростта, освен това спирачките са отказали! Дръпнал си е малко канабис, но това всеки го прави! Да не е луд да си блъсне колата! Освен това ще сключи споразумение с прокуратурата, като си признае вината! И накрая той, не е убил Милен, а онези, които са правили сърдечен масаж, давали са му вода и линейката закъсняла! Така че убийство няма! НЕСЛУЧАЙНО СЕ ВКЛЮЧИ МАЙСТОРЪТ НА ФАЛШИФИКАТИ, ШРЕК!
173
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ;)не мога да не се съглася с теб!Ето,съществото,което защитаваш,в качеството си на "минпредседател" освен с "усвояването", се е занимавало ВИНАГИ с търсене на "ВИНОВНИК" за дереджето му...Отначало Станишев,после Нинова,после Радев,после целия български народ,защото не разбира неговия титаничен труд и грижа за битието на хората.Изобщо,всички други са виновни,само той е безгрешен.
172
1
 
8
 
! Отговори
Амиии преди 4 години
Кой злобее, хората скърцат със зъби от гняв и безсилие! И с почерпено от прецедентите в България омерзение, коментират какво би трябвало да стане и какво ще стане! Няма лошо, ако си юрист да кажеш професионален коментар, но звучиш като магистрат. Ако съм прав, проклет да си! Ти и колегите ти, дето ни струвате по няколко милиона всеки, без да сте заработили нищо, дето се влачите по кръчмите с адвокатите на убийците, дето не се наплюскахте и с нашите пари отгледахте децата си -бъдещи убийци
171
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АзАз НЕ съм намесил борисоф!!!..-Просто отговорих на "159",който обръщайки се към мен,спомена ББ.!Що не следиш коментарите?
170
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДаже пуснаха убиеца му под домашен арест до края на карантината!
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв е този термин Затаяване, има премълчаване, умишлено укриване и бягство от местопрестъплението! Тия *** са ди за затвора доживот!
168
0
 
9
 
! Отговори
АБЕ преди 4 години
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОЗИ ЛЮДМИЛ РАНГЕЛОВ ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА?
167
1
 
49
 
! Отговори
Toi преди 4 години
Аз живея в Щатите и тук, ако си се качил да шофираш пиян или надрусан и предизвикаш катастрофа със смъртен случай се води предумишлено убийство, а не непредумишлено. Логиката е, че щом шофираш под въздействието на субстанция осъзнаваш, че си потенциален убиец.
166
5
 
9
 
! Отговори
ES преди 4 години
Относно автора на статията ,Павел Гълъбов: Момче ,ако на някого му размажат главата и органите му кървят ,според теб дали този Някого ще може да стане и да ходи ???? *** !!!
165
0
 
24
 
! Отговори
ES преди 4 години
До кога ще стоим и гледаме безучастно всичко ,което се случва ? В другите държави хората излизат и протестират .Търсят си правата .Тук ни мачкат и убиват ,а ние си седим и си мълчим !