САЩ изпратили писмо до ВСС по случая с Андон Миталов

Информацията в писмото е строго секретна
12 май 2020 16:37,
29
САЩ изпратили писмо до ВСС по случая с Андон Миталов
Снимка: Pixabay

Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил през март писмо от Министерството на външните работи (МВнР) с поверителни данни от представители на Държавния департамент на САЩ по случая със съдията от специализирания съд Андон Миталов. Това съобщи представляващият ВСС Боян Магдалинчев в интервю за "Свободна Европа".

Още по темата

В началото на февруари магистратът получи забрана да влиза в САЩ за корупционно поведение. На 5 февруари държавният секретар Майк Помпео обяви съдия Миталов като първия българин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция.

Тогава ВСС взе решение да поиска от прокуратурата, антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Държавния департамент всички възможни данни, засягащи Миталов.

„Получихме писмо от МВнР, то е с гриф „поверително“, поради което няма да разгласявам съдържанието му в тази посока. Тези материали са предоставени на вниманието на председателстващия Съдийската колегия Лозан Панов – това е писмо от срещи с представители на Държавния департамент“, съобщи Магдалинчев.

Той уточни, че данните са предадени и на дисциплинарния състав във ВСС, разглеждащ искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволнението на Миталов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
САЩ да арестуват всеки който отказва да бъде чипиран със строго секретни чипове. Искаме чипове, искаме и ваксини, искаме и американски самолети искаме и ядрена война с Китай, искаме и Мъск да ни закара на Марс, искаме и 5G и да дърпаме нон-стоп пиратско порно. Да живее САЩ.
4
4
 
11
 
! Отговори
Каракочев преди 3 години
Заглавието е подвеждащо. Нещо като компютри и компоти и т.н.
3
8
 
30
 
! Отговори
Реално гадно преди 3 години
Това е Слугинаж подобен през турското робство,а най-интересното е ,че в ДАНС работят американски сътрудници което си е чиста гавра с данъкоплатците!За външните ни министри ами тотален позор-обичат чуждите държави и парите им повече от майките си такива ни ги избират Козяк от 1990 до сега!
2
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данните са поверителни защото Миталов е ли3ал руски 3адници и много му се е усладило.
1
4
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Оооохххххх, как ми липсваше кака Сийка - говорителката на Гешев :))))))))))))))))))))))))