Гешев поиска отнемане на БГ гражданство заради измама

Става въпрос за чуждестранно лице с инииали С.Ш.
27 май 2020 13:35, Красимир Ангелов
34
Гешев поиска отнемане на БГ гражданство заради измама
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев предлага да бъде издаден указ за отмяна на натурализация на лице, получило българско гражданство на база на неверни и несъществуващи документи, съобщават от прокуратурата.

Става въпрос за човек с инициали С. Ш., придобило българско гражданство с Указ на Вицепрезидента на Република България.

Предложението на Иван Гешев е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство и във връзка с постъпили материали във Върховната касационна прокуратура за извършена проверка от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), от които става ясно, че въпросното лице е получило българско гражданство на база на неистински документ, а именно Предложение от Министъра по транспорта, информационните технология и съобщенията, издаден на основание чл.16 от ЗБГ.

При направено запитване на ДАНС до Министерство на транспорта през 2019 година е установено, че горепосоченият документ не съществува в архива и в деловодната система на министерството, както и че такъв  документ  не е бил подписван от тогавашния министър по транспорта, информационните технологии и съобщенията. От ведомството посочват, че за периода 25.10.2010 г. – 02.11.2010 г. министър Александър Цветков е бил заместван от зам. министър Ивайло Московски.

Съгласно императивните изисквания процедурата за придобиване на българско гражданство по чл. 16 от ЗБГ се инициира само и единствено по предложение на ресорния министър за съответната област, в която Република България има интерес от натурализация на лице или област, в която то има особени заслуги.

С оглед  преценка за данни за извършени документни престъпления, от преписката са  отделени  материали и изпратени по компетентност в Софийската районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и голЕма файда от това гражданство :))))) на Мен Не ми е Нужно, нужно е на Държавата за да ме държи на Кайшка !!!!! във Магазина никой Не се интересува от него , а от джоба ми !!!! Със и Без ми е все на ....... !!!!
28
2
 
4
 
! Отговори
Крали Марко преди 3 години
Егати държавата, щом и Министерство на транспорта е замесено с гешефтитес българско гражданство. Това отново ме води до мисълта че този чергарски,крадлив и мързелив народ може да се управлява само чрез . . .лагери и затвори !?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев обикаля гори и паланки,за дасе разсее една записка,едно добруванена финансовия и така все неприятнинеща за доброто питие.Гражданствотоне му е работа.То е политика на еднипак безотговорни хора,но то е другатема.Като обиколи Родината ,няколкопъти и мандатът свършва,а българитенамалели с триста хиляди.Горди българи сър.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С.Ш. като Сергей Шойгу
25
2
 
10
 
! Отговори
Измамникът преди 3 години
който беше назначен от Делянчо ще се бори с измамите. Помните ли платените с плакати "Гешев е срънце"?Ако имаше правосъдие и Каскета и Цацата щяха да търкат наровете.
24
0
 
1
 
! Отговори
Св. Шаренкова преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има измама,има и престъпление,престъплението трябва да се наказава,за да не се повтаря,подкрепям Гешев!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на български граждани трябва да се отнема. Например един Каскет трябва спешно да му се отнеме и да се изгони от страната. И на шефовете Т.иквоний и Д.ебелян също.
21
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тук вече прекалява гусин Гешев! Кой е той.Та да отнема гражданството,на когото и да било? Човек лош или добър.Си е гражданин на тази държава!-:) И Не Той му е дал гражданство!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
DO 22 преди 3 години
До АнонименНямам против и индийците да си ги изпратим, но вярвам, че тяхното поведение е пряко свързано с начина, по който политиците управляват държавата.С правилната политика и мерси, индийците могат да влязат в правия път и да са полезни за България.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, Каракачанов, Волен, Валери Симеонов, Пеевски, Доган, Марешки...ведно с теб, Гешев...всичките трябва да останете без бг гражданство.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно.Не само за тях. Телефонните терористи, професионалните безработни с къщи на няколко етажа и няколко коли, лихварите, за тях какво, курорт ли?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е лошо да попита Краски Кетапа по този въпрос
16
4
 
8
 
! Отговори
Познато преди 3 години
Отново прах в очите на овчелюдието и имитация на дейност.
15
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Цялата Държава гори от измами далавери убийства и изнасливания грабежи -А Каскетов се занимава с някакъв които си е платил за гражданство- ГЕШЕВ !!- разследвай кой му е дал гражданството и за КОЛКО ?? и ЯВНО АКО ЧАКАМЕ САМО НА ЕДИН каскет да управи държавата - жестоко се лъжем! Мафиот да се разправя с мафиоти -Приказка от "Братя Грим" пОЗОРНО Е -АЗ КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН СЛУЖИЛ В ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАЗАРМА И ДАЛ ОТ СЕБЕ СИ ДАНЪЦИ КАТО СЪМ РАБОТИЛ В БГ-И НАКРАЯ ВСЕКИ ЗА 1000 ЕВРО ДА Е БГ ГРАЖДАНИН
14
3
 
8
 
! Отговори
И за тези преди 3 години
Които имат законното право и документи да придобият българско гражданство и българската бюрокрация не им позволява??? Колко български деца родени в чужбина не могат да получат българско гражданство????
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Московски го няма, но делата му остават!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойде ли ред на властта на Пеевски ,Доган ,Борисов ,Горанов на тези дето го назначиха да видим защо Гешев е глух и сляп за тях ?
11
5
 
13
 
! Отговори
sd преди 3 години
Гешеф, покажи ритона от колекцията на Божков! Кажи дали си го откраднал! Гешев иска да вземе паспортите на всички които не признават божествения му статут.
10
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Никога, Домуза е от Правилните бизнесмени.