Живков пред съда: Не познавам тези хора от група, към която ме причисляват

10 души са обвиняеми за внос на отпадъци
Обновена: 31 май 2020 21:16 | 31 май 2020 21:04, Анисия Иванова
67
Живков пред съда: Не познавам тези хора от група, към която ме причисляват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Иска ми се с ръка на сърцето да кажа, че досега с моята дейност като зам.-министър съм работил за опазване околната среда и здравето на хората". Това каза пред спецсъда зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.

С ръка на сърцето искам да кажа, че аз не познавам тези хора от група, към която ме причисляват, каза още той.

Живков заяви, че не познава Пламен Бобоков, който е виждал един път преди 4-5 години на междуправителствена делегация. „Нямам му телефона, нямам му контакта, не комуникирам”, заяви той. Познава, разбира се, Габриел Савов, който бил директор на регионалната инспекция.

"С г-н Бобоков съм провел един единствен път разговор по телефона, два пъти съм се виждал”, заяви още той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

„Искам да знам членовете на тази група дали ме познават, дали са общували с мен, дали са разговаряли, дали са комуникирали”, заяви той пред съда.

Според прокурор Генка Брезашка Живков издавал разрешителни и “всички други неща”, и назначавал хора в РИОСВ-Плевен само след благословията на собственика на “Приста Ойл” Атанас Бобоков. Двамата били изключително близки и още от 2014 г., когато Живков се занимавал с издаването на разрешителни, ставало само с одобрението и съгласието на бизнесмена..

Обвинението твърди, че членовете на престъпната група, която няма лидер, са зам.-министърът, братята Атанас и Пламен Бобокови, бившият шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, бизнесмените Николай Миховски, Васил Богданов и Айгюн Еминов.

Групата се разследва за внос и преработка на отпадъци, някои от тях опасни.

Обвиняеми са 10 души, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се иска домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до стената
48
0
 
1
 
! Отговори
AC/DC преди 3 години
Пълен измамник. Сол...ак на Бойко.
47
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 години
Ах горкия той - набеден ! Той ще отрича , няма да казва за колко милиона са го купили !
46
0
 
3
 
! Отговори
Сус бе преди 3 години
До ни чул, ни видял!Тодор Живков колко недвижими имоти притежаваше? Или спестявания в банка. Или ризи и чорапи.
45
0
 
1
 
! Отговори
НАй-тежката мяра преди 3 години
не е задържане под стража, а смърт.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И естествено се стига само до зам. министър, а самият министър нищо не е знаел и не е получавал проценти от дейността на подопечните му. А за баш бащицата да не говорим, той е светец
43
3
 
3
 
! Отговори
ни чул, ни видял! преди 3 години
Ми то, както казва народът, крушата не пада по-далеч от дървото. Достоен роднина в клана Живкови!
42
0
 
8
 
! Отговори
9 преди 3 години
На тези само като им видиш лицата и ти става ясно без врачка какви са. Едни хрисими хора добродушни погледи, не са крадци, на църква ходят...у богу вярват!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
понеже не съм в час, да попитам - вярно ли е че този зам. министър има тези функции от 2 месеца? Понеже като знам какви флегматици са МВР ми изглежда странно за 2 месеца да съберат доказателства и напишат обвинение. 2 Години звучи по-достоверно
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арестите са пълни с министри и зам. министри! Да им изпратим и Премиерът за да си направят правителство!
39
2
 
9
 
! Отговори
О, БЕЗГРЕШНИТЕ преди 3 години
ПИК пише, че 1.Бобокови били много близки с Черепа, 2. Имали апетити да придобият ЧЕЗ и летище София. Така че, ако някой от вас си мисли, че обвинението има общо с ***, е наивник....а вие си пишете, не пречи.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата братя не се познават помежду си. Благодарят на напълно непознатия екс зам. мин,Живков, че ги е намерил и събрал само след две срещи на четири очи и един телефонен разговор.
37
0
 
15
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 3 години
Много яко! Хем организирана група, хем нямат водач!!! Е тогава как са се организирали господа магистрати? Сигурно са чели една и съща книга?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живков давам ти една въдица да ми уловиш една риба за един ден !Ако хванеш една жива риба в Марица за 8 часа ще имаме новина .Къв министър си като реката не е зарибявана от педесет години .
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В река Марица няма вода незнам къде е отклонена .Малкото животни които имаше измряха реката е отровена и тровена всекидненвно отРазни фирми подкупват министри и това е факт !В Марица около Пловдив няма риба !Кой е виновен за тровенето на реката ?Спящият министър и шайка корумпирани надолу подчинени .
34
1
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
А неее не ги познава ама никак и нямат нищо общо нима някой наистина си помисли че са се познавали ?със ръка на сърцето всички вярваме че това е истината това че са навързани като свински черва е някакъв мит тези хора са водени от морал отговорности и само и единственно в интерес на нацията с действията сипри следващото интервю ще каже че това е политически заговор срещу него от тъмни сили и т.н... сценария е ясен а ако влезе в зандана веднага ще се разболее
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суетата, гордостта. Вие сте заслепени от една Тиква.Пак ви предаде
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж не го познава а са се виждали два пъти и говорили по телефона. Или то до три пъти не се брои
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо,но тези двамата са ми симпатични,защото са давали пари за България,за бедни хора,за култура,за реставрация ,Божков да спре с театралните си изпълнения,че тези хора и Златев ги дръпнаха,заради него!Тук страдат хора заради него,но не му пука.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали е вярно,но току-що четох в ПИК,че е казъл,че тези пари от списъка са имали да му ги дават на човека.