Турчин опитал да пренесе незаконно оръжие през Калотина

Съдът го остави в ареста, имало опасност да се укрие
Обновена: 1 юни 2020 20:21 | 1 юни 2020 20:21, Анисия Иванова
5
Турчин опитал да пренесе незаконно оръжие през Калотина
Снимка: БГНЕС, архив

Задържаха турски гражданин опитал незаконно да пренесе оръжие през МП Калотина. Мъжът е превлечен под наказателна отговорност за престъпление по НК. Днес съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.

Около 14:50 ч. на 27 май тази година мъжът влязъл на територията на България от Сърбия с лек автомобил „Мерцедес“, през митнически пункт Калотина.

Без знанието и разрешението на митниците той пренесъл през границата огнестрелно оръжие и боеприпаси – пистолет марка „Browning“, кал. 7,65 мм, със заличен сериен номер, годен за употреба, и девет патрона, кал. 7,65 мм.

С действията си чужденецът извършил тежко престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

В хода на разследването по случая са били събрани достатъчно доказателства за виновността му и той е бил привлечен в качеството на обвиняем.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска окръжна прокуратура относно това, че съществува реална опасност извършителят на престъплението да се укрие. Обвиняемият няма постоянен или настоящ адрес в България. Живее в Германия, пътувал за Турция, като планирал да премине през територията на страната транзитно.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чуждите гранични служби защо са спали като е преминавал през техните граници та чак до Калотина да стигне.Или и те подкупни...
2
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Такова пищовче се ползва за самоотбрана и/или поръчкови убийства. Вероятно е само за самоотбрана.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готов килър!