Настаняват в психиатрия шофьора, ударил пешеходка и коли във Варна

Назначават експертиза, мъжът страдал от биполярно разстройство
4 юни 2020 19:45, Анисия Иванова
11
Настаняват в психиатрия шофьора, ударил пешеходка и коли във Варна
Снимка: БГНЕС

36-годишният Радослав Д., който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза. Това реши състав на Варненския районен съд, с което бе уважено направеното искане на Районната прокуратура.

Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било мотивирано от болестта или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Още по темата
Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 2 юни около 11,33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се "крие от мафията, която го търсела, за да го убие". Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници.

На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
баси законите преди 3 години
Той отказал тест за наркотици,и те не му направили!?Егати адвокатските закони!И не се е намерил един-единствен магистрат да повдигне въпроса!?
10
0
 
6
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
И последнен въпрос за едно левче:При условие, че рАдителите му знаят какъв е, как се е докопал до ключовете за колата!
9
0
 
5
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До До 6370Когато някой има психологично разтроство и бъде приет в клиника се изписва, когато докторите сметнат, че не е опасен за обществото. За съжаление тук на тази територия скитат доста такива, понеже няма къде да ги гледат!
8
1
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
..."бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна"...Кой, къде, в какво е потеглил ВЪВ Варна? Явно и списвача е с биполярно разтройство, или само разтройство понеже днес е ходил на плаж ВЪВ Варна!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По интересното е как и кой му даде шофьорска книжка като от 19 годишен е нен, ормален. Сега е на 36 години това са 17 години в които този се движи по пътищата и заплашва да убие някое семейство. Никой ли нее знаел че този е отк, ачалка.
6
0
 
7
 
! Отговори
?? преди 3 години
Ако можеш да получиш СУМПС и да шофираш с някакво заболяване, няма логика същото това заболяване да може да се посочи като оправдание за неносене на отговорност.Друг въпрос е как може да имаш десетки нарушения и да си продължаваш.
5
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
За съжаление , държавата не полага грижи за психично болните хора...
4
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"Назначават експертиза, мъжът страдал от биполярно разстройство"============================================Превод: Платил си е (или някой друг е платил за него) и са го оправили.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът явно има биполярно разстройство от 19-годишен, а сега е на 36 години. Може би е трябвало да получи по-рано някакво лечение, но не мислиш ли, че явно цял живот ще си го носи, колкото и да го потиска.
2
6
 
7
 
! Отговори
До 6370 преди 3 години
Утре ти ако имаш псих.проблеми завинаги ли да те затворят ?*** 1
1
6
 
12
 
! Отговори
6370 преди 3 години
И в резултат от проведеното лечение... А сега пък ще го оневиняват, вместо да го затворят завинаги. Обърната логика в обърната държава...