Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменят ги с нови просто.Някой да не вярва в дядо Мраз а?!!!!Явно и властта ще се смени и се почва от ъндърграунда!
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брао! Защо мислите, че нещо ще се промени? Чистка и на ново. Или страдат от илюзията за Справедливост все още.
131
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Гешев !престъпници, комунисти, андрешковци - правете като вятъра !
130
1
 
23
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Откога пиша , че навсякъде където има нещо нередно и *** има хора от Мвр - действащи или бившиТо вижте кой управлява , спомнете си за Цецо..От дребното във всеки град и село до..най високоТова е защото твърде много власт имат най малко образованитеИ това ще продължава
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов."Значи по някакъв начин са били пречка за наркоканала на Тиквата.
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си купуваха билети,а пък то трябвало,шкафчета?
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сънуваш дрон -на пари е,и се усмихни,снимат те!
126
1
 
14
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
отдавна ударихте дъното , сега го копаете ..
125
3
 
18
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
До До 90 и подобни !!!Точно ББ е толкова остър и се мисли за недосегаем, че да остави каквото пожелае (като мутра от 90 те) в чекмеджето си. Той беше казал, че и магаре да солжи за кандидат президент ще спечели. Пробва се с Баба Цеца ама не успя да купи нужните му гласове. По *** и ограничен чомек във власта от Жельо Желев не е имало! Прости та вдлъбнати! Снимките са 100% истина и той го знае. Службите го знаят, всички го знаят. Само Гербави *** се правят, че не знаят!
124
4
 
8
 
! Отговори
необяснимо преди 3 години
Не мога да си обясня,защо Афера пиши,че се очакват трусове от прокуратурата и проектът "Борисов" приключва до дни......Шиши ли ще яха престола...мислех,че Гешев е човек на вожда...
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има причина да не ни искат в Шенген. Хората имат служби и информация и знаят у нас кой какво прави. Сега за парлама ще осветят и сменят няколко от големите риби, да покажем "борба с корупцията по висшите етажи на властта", и да ни вземат в чакалнята, че и за Шенген. Ако ни се вържат на номера, може и да паднат визите за САЩ после, бидейки в Шенген. Няма по-добра предизборна кампания. А дрогата ще продължи да си минава през нас и така.
122
4
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Най-вероятно става дума за съвестни ченгета, които са разследвали ОПГ на Гешев, Боко и Шиши.
121
5
 
17
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 3 години
Спряли са да пълнят на баш суджука шкафчиту и им напомнят че така хабят мястото. И мен така ме погнаха, щото си бях повярвал.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От времето когато ББ беше главен секретар не съм виждал да тикат някой толкова по новините като Гешев в момента. Имам неприятното усещане, че като ББ се оттегли след тежката служба, Гешев ще бъде представен като логичният му наследник.
119
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-ме изкефи Президента качен на дрон в клипа на Слави, който прелита над джипката на Тиквата, а Тиквата му показва среден пръст през шибидаха! Муахааххаа....клипа на годината!
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре изглежда всичко но................някак си не ви вярвам
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Радев, а бе ще ми се да гледам Тиквата вечерно време как пие уиски у тях и нарича едни жени кърджалийски......Що не ми дадете дрона назаем за 2-3 дни, г-н Президеннте?
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то в ясно и да Не си прокурор,че няма как даде разкарваш с 40 кила дрога по пътищата
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смяната на гардовете със свои хора е да няма компромати къде ходи и с кого се среща.Демек-вся власт-гешефтам.И законодателна и изпълнителна и съдебна.Първото нещо,което се учи в правото е,че всеки е невинен до доказване на противното.А тук първо хвърляме в ареста,а ако оживее той си доказва пред чужди съдилища,че е невинен.Ако има пари,естествето.Не всеки може да брои 30000долара на американски адвокати,като Божков.
114
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден наблюдавам от терасата си група за разпространение на наркотици в овча купел, патрулките не ги закачат, един *** обикаля с ротвайлер и името му е познато в шесто районно, но нищо не правят полицаите, страх ли ги е, пари ли вземат? Две години го гледам този филм от терасата