Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 116 Тиквата е бил и 2014-та министър председател моето дете! За 2 месеца ама беше Муахахахахааа....и откъде разбра че някои от снимките са от 2014-та ,бе мозък? Ти кога свари да направиш собствена експертиза на снимките? Муаахахаххаа...герберастите сте големи комици- признавам!Вожда ви се осрааа якоооо! Факт!
112
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Въпросче,с тях,само разговаря,др.гешефтов,иначе,ще остане без каскет.
111
1
 
7
 
! Отговори
до 116 преди 3 години
И тогава защо Гешев и Борисов не проверят СЕРИЙНИТЕ НОМЕРА.Ако са чисти, тогава ще се докаже кой ги е оствил ако ги е оставил друг.Само че не им стиска, защото знаят ИСТИНАТА.
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всеки скандал в държавата с отговорни лица полицията се разработва , къде беше тя до сега? защото иначе излиза, че големи скандали се потушават с отвличане на вниманието с голема работа на полицията или инспекция некъде
109
2
 
6
 
! Отговори
Стар преди 3 години
Много илитерати в този сайт бе? Пиршество на ума!!! По точно на липсата му!
108
3
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
А Влади Г. и МЕТОДИЕВИЧ КОГА ? Не се мотайте, хората отдавна го чакат.
107
14
 
9
 
! Отговори
До 90 и подобни !!! преди 3 години
Трябва да си много ,ама много Т.Ъ.П.,за да повярваш че някой/ в случая Б.Б./ ще остави толкова пари и златни кюлчета и пистолет в отворено чекмедже ей така без да има някой и ,спокойно да влизат и да снимат......Защото като погледнеш снимките виждаш че те са в съвсем друго време от снимания спящ Борисов. А едната е датирана още от лятото на 2014 ,когато в тези ,,покои" беше друг премиер !
106
1
 
5
 
! Отговори
Гугъл преди 3 години
Как е партньорката?
105
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после имаме главен прокурор дето подгони престъпниците по високите етажи и оплигарсите крадци. Съпротивата е огромна. Олигарсите и престъпниците шарят огромни пари за ***, за медии и журналисти за го окалят и него Бойко . Защото им дърпат кокъла от лапите. Хвала на човека който посмя да бръкне в гнездото на осите без да го е страх че ще го убият. За това и си смени гардовете от НСО със свои.
104
8
 
14
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
До АнонименДо палячото гербав-*** готов да продаде Род, Отечество и Семейство за 33 центаНСИ 1985 година - 8,948 млнЗаводи за стомана, коли, компютри, човек в космоса, имаме космическа програма работят хиляди заводи и предприятия. В спорта сме 4-ти по медали на Олимпиада. Децата искат да са космонавти и учителки (не *** и дилъри). Безплатно, реално образование и медицина и лекари откриващи лекарства!!! Всичко банан работи в Строителни войски, почти без престъпност. Храната ни е БИО!
103
0
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
А добро утро Пенке!
102
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-помислих,че са арестували най-висшите ченгета-Толупа, Боянският прилеп,Свинечовека, шофьора на Мето Илиенски,Бездомника , Мента, ....
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 100 Президента Радев каза че е нужна независима експертиза( сещай се чуждестранна), защото тоя на снимката и да направи разследване на записа и снимките, мислиш ли че те ако доказват че е Тиквата на тоя запис и тия пари са в спалнята му- ще излезе истината наяве???
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aууууу, брaвo! Хaхaхaхaхaх,пaк гoлeми хвaлби, aмa нa фoнa нa cхeмитe и милиoнитe кoитo въртят Бoриcoв и Гoрaнoв тия ca дрeбни мишлeтa.....Пaк ни хвърлят прaх в oчитe!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам молба към всевишния.Който каже-да пукна,ако лъжа-да бъде изпълнено,ако се лъже.
98
0
 
7
 
! Отговори
Още се помни: преди 3 години
КОРСИКА си имат и революционери за независимост от ФранцияНаполеон за разлика от Жана Де Арк смятал че англета са несъществуващ м"аймун а кат го гепвали казвал че винаги е воювал само с ЧЕСТ и ДОБЛЕСТТръгнал даже да освобождава Християните от османо-ислямския варварин но турския Султан го заплашил че в отговор ще изтреби всички Християни в империята и подплашения Наполеон нападнал Русия които воюват честноАНГЛИЯ вместо няма човек,няма проблем превръща Наполеон Бонапарт в ГЕНИАЛЕН СУПЕРМЕН
97
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСО се занимата с поръчкови убийства. ГДБОП се ьанимава с распространение на наркотици. После на всички са им виниовни президента и премиера. Ми той целия но народ такъв мафиотски.
96
1
 
9
 
! Отговори
30 години преди 3 години
А къде бяха предишните главни прокурори и защо вземаха заплати?
95
0
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Скоро ще има думба-лумба от Шмъркало бийч, цяла нощ.Там и в подобни места се събират почитателите на белия прах !
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, бе какво стана, не проследихте ли серийните номера на кюлчетата ?Защото това е елементарно, дори за *** милиционер като тебе.Всяко кюлче си има уникален сериен номер и може да се види откъде е дошло в Чекмеджето на Ту лупа.