Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента

И в моето стадо има мърша, призна главният прокурор
Обновена: 26 юни 2020 21:54 | 26 юни 2020 21:49, Анисия Иванова
104
Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента
Снимка: БГНЕС

Разпитани са още двама съветници на президента, иззети са телефони, проверяват се имейли. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред "Панорама" по повод разследването около секретаря на президента Румен Радев.

"Във вторник бяха извършвани действия по отношение на друг съветник за президента, беше му взет мобилния телефон. Той обаче не си викна медии. Вчера беше разпитван трети съветник", посочи още той, като не пожела да разкрие имена.

По отношение на критиките от страна на президента Гешев заяви, че целта и задачите на прокуратурата е да няма недосегаеми лица,

Гешев коментира и днешната акция. По думите му най-висшите служители в МВР, които трябва да противодействат срещу наркоразпространението, са били на хранилка в престъпния свят.

Едва ли някой може да каже колко време са били от другата страна. Участват и лица, които не са били служители в МВР. Правили са логистика на различни престъпни групи, удряне на техни конкуренти. Помагали са на всички, които си плащат. Имало е моменти, в които са могли да ни компрометират пред чуждестранни наши партньори, обясни той.

Гешев каза още, че главният прокурор не може да разследва записа с премиера Борисов, това се прави от назначени прокурори. Българската прокуратура не се притеснява да разследва и проверява. В момента сме максимално открити към българското общество. В България има над 95% осъдителни присъди по всички случаи - това е огромен процент в сравнение с други държави, посочи главният прокурор.

Причините за провала на едно досъдебно производство може да са различни. Нашите законодателство е най-остарялото в ЕС и това се знае и в Европа, каза още главният прокурор.

Той още един път подчерта, че знае срещу какво се изправят. "Знаем кой плаща, знаем за стреса, на който ще сме изложени, но знаем и какво заслужават българските граждани. Знам, че и в моето стадо има мърша", призна той.

Ясно е, че за русенския прокурор е лобирано, че това е скандал сравним с Красьо Черния, но в този човек има капчица морал - той си подаде оставката, заяви Гешев.

Това, че определен политик иска негови политически противници да бъдат разследвани, това нас не ни интересува. Дори да е президент. Конкретен прокурор следи конкретното досъдебно производство, коментира главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво, в стадто му имало *** (сигур дет не му играят по свирката), ама иначе са изкара по читав от тях , че като гледамe си от същия вид.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сещам те че шефа ти скоро каза една БГ поговорка-който копае гроб другиму сам пада в него. Май скоро ще тупнеш в дупката дето приготвяш за други, пфу че си и гнусна мижитурка, по- гнусен си и от матр'яла дето ви крепи.
44
4
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Гешев е започнал кариерата си с разследване на ПТП-та, така че много добре знае как да замете следите. Случаят е еталонен за убийство, маскирано като пътен инцидент. Нещо повече - самият той, който се е изказвал като противник на разделението на властите, нарича такива като Милен Цветков "мародери".
43
6
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Гешев,Коге ще подхванеш Щаба и здравното министерство?Сега там е голямата далавера с тестовете и другите консумативи.В извънредното положение всичко се купува без обществени поръчки.Затова шефовете на всички големи болници се събраха миналата седмица при Бойко да искат удължаване на извънредното. А Кантарджиев просто им осигури високата бройка, за да имат коз при преговорите.
42
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко,*** си с добро.По-малко ще страдаш.Всичко се пише на твой гръб.
41
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Василевот кога си специалист по въпросите на "Всевишния",агенте?А що се отнася до ОТНЕМАНЕТО,то крадливата Мутра си е изпипан "майстор"....но не в това е въпроса!
40
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Сата НАТОмного добър въпрос!!!Добър е,защото самата "св. глава" /му другото,съвсем точно сравнение../ най-демонстративно заяви,че ТОЙ ЛИЧНО се заемал със случая "Цветков".Разбира се,още като стана ясно кой е убиеца на Милен стана и ясно,че "Баш Майстора на пушилките и словоблудствата" ще прати тоя случай "в трета глуха"..
39
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф направи си импийчман!Не отнемай времето на прокуратурата!
38
11
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко Борисов в записа казва , ще им вземем къщите за гости на всичките, няма да пощадя един от нашите!!!За това Бойко го обичат българите, защото той е невидимата ръка проводник на Всевишния, която раздава възмездие!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
37
15
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Адмирации за правораздавателната система.Чаках 30 години МВР,прокуратурата и съдът да заработят в синхрон,и изкарат кирливите ризи на бандитите от прехода.Е,доживях ! Има надежда България да възкръстне и обикновеният човечец да се почувства,че има ново начало,след престъпният комунистически строй!
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешеф има партньор,а не съпруга.Така пише в гугъл.Какъв е пола на партньора?!
35
4
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Откакто разбрах, че Боко е бил комсомолски секретар, само се смея. Комсомолски секретари беха най-големите бо клуци, де били, бъзливци и клоу ните на класа. Вервайте ми, и този е такъв и ще свърши като мрь сен пар цал на бунището на историята. Човек, който си позволява такъв език и се оставя и да го запишат, е пълен к.*** :))) И това, дето щял да размаже на някого физиономията, става само в сънищата му.
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф комунист!
33
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президенството гнездо на стършели!!!
32
3
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
От всички обвинения, които бащата на две незаконни дъщери Гешев, си е изсмукал от Г3, досега присъда не е излязла. И няма и да излезе. Интересува ме докъде свинската глава докара разследването по убийството на Милен Цветков.
31
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Специалистпред Всевишния...ТАКА е уреден тоя въпрос......Е,на некои диктатори не им се отвориха парашутите да се "изповядат лично пред Бога",а беха провесени ОВРЕМЕ кой за краката,кой за дебелия врат,но ..за тая цел имаше ХОРА,държащи на себе си,на достойнството си,на свободата си и на извечния човешки морал...та наш Ванчо може само да чака Великата Среща ..Иначе тук,на Земята,му е постлана дебела постеля....."Роди ме мамо с късмет,па *** фърли на смет!"../където впрочем е и намерен
30
11
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бати Бойко ще ви изплющи селяни прости!!!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!
29
3
 
11
 
! Отговори
Я па ти преди 3 години
До АнонименМа той е баш ***,завършил милиционерското.Искаш да мачка себе си?
28
5
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Кой мести пешките? Зад пешките кой стои?Кой избра Гешев?Направо се побърках.Кой ще ми отговори на тези въпроси, защото съм много ***.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милицонерски син, мечтал от малък да стане червен милицонер, за да се пенсионира на 45 с една фуражка пари. Понастоящем Божи инструмент с две незаконни дъщери.