Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента

И в моето стадо има мърша, призна главният прокурор
Обновена: 26 юни 2020 21:54 | 26 юни 2020 21:49, Анисия Иванова
104
Гешев: Разпитани са още двама съветници на президента
Снимка: БГНЕС

Разпитани са още двама съветници на президента, иззети са телефони, проверяват се имейли. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред "Панорама" по повод разследването около секретаря на президента Румен Радев.

"Във вторник бяха извършвани действия по отношение на друг съветник за президента, беше му взет мобилния телефон. Той обаче не си викна медии. Вчера беше разпитван трети съветник", посочи още той, като не пожела да разкрие имена.

По отношение на критиките от страна на президента Гешев заяви, че целта и задачите на прокуратурата е да няма недосегаеми лица,

Гешев коментира и днешната акция. По думите му най-висшите служители в МВР, които трябва да противодействат срещу наркоразпространението, са били на хранилка в престъпния свят.

Едва ли някой може да каже колко време са били от другата страна. Участват и лица, които не са били служители в МВР. Правили са логистика на различни престъпни групи, удряне на техни конкуренти. Помагали са на всички, които си плащат. Имало е моменти, в които са могли да ни компрометират пред чуждестранни наши партньори, обясни той.

Гешев каза още, че главният прокурор не може да разследва записа с премиера Борисов, това се прави от назначени прокурори. Българската прокуратура не се притеснява да разследва и проверява. В момента сме максимално открити към българското общество. В България има над 95% осъдителни присъди по всички случаи - това е огромен процент в сравнение с други държави, посочи главният прокурор.

Причините за провала на едно досъдебно производство може да са различни. Нашите законодателство е най-остарялото в ЕС и това се знае и в Европа, каза още главният прокурор.

Той още един път подчерта, че знае срещу какво се изправят. "Знаем кой плаща, знаем за стреса, на който ще сме изложени, но знаем и какво заслужават българските граждани. Знам, че и в моето стадо има мърша", призна той.

Ясно е, че за русенския прокурор е лобирано, че това е скандал сравним с Красьо Черния, но в този човек има капчица морал - той си подаде оставката, заяви Гешев.

Това, че определен политик иска негови политически противници да бъдат разследвани, това нас не ни интересува. Дори да е президент. Конкретен прокурор следи конкретното досъдебно производство, коментира главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това, че определен политик иска негови политически противници да бъдат разследвани, това нас не ни интересува. Дори да е президент."Но ако политикът, който иска неговите политически противници да бъдат разследвани е премиер, Гешев гледа на нещата доста по-различно.
25
3
 
7
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Внимавайте ,да не намерите дрога в багажника.Отваряйте го често.
24
4
 
12
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Пред кого ще дава показания Гешев. Когато му дойде времето. Как е решен правно този въпрос.
23
1
 
14
 
! Отговори
покъртително преди 3 години
Лелеее,последните дни в по-свободните телевизии непрекъснато се говори за рекет и изземване на бизнеси.Страшна работа...не съм предполагалза това,щот съм прос държавен чиновник...
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев отбива номера, но Бойко никога не го закача понеже му е началник.
21
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Добър вечер селяни прости!!!Няма човек , който се занимава с политика на високо ниво, и който да не може да бъде изтърбушен със записи и компромати или поръчкова прокуратура!!!Въпросът е на кои сили служи този човек, и дали защитава интересите на държавата и българската икономика!!!Бати Бойко е велик!Агент Бен Уйлшър!ЦРУ!!!
20
7
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Само с една...прокуратура и с един работещ до...припадък Гешев,не можем оправи държавата.Явно трябва да се...смени премиера и...правителството.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Главен прокурор, потърсете и "съветника" с камерата, пищова и банкнотите от 500?!Кой държи такива неща в резиденция,в която пребивава само преди и заради официални случаи! И то след като родната му къща в Банкя е на ръка разстояние ?!Тази конспирация си е баш за разследване, г-н Гешев!!!
18
13
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Гешев му изкара кирливите ризи на онзи "достойния", "борецът против корупцията". За това сега им е черен на ***.То Радев наистина е достоен, но като за комунист. А за един комунист е добродетелно да върши престъпления. Помня когато бях ученик как ни учеха, че разни убийци, мародери и крадци като Георги Димитров и Васил Коларов били национални герои.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно Гешев е от доста години в системата, бившият му шеф Цацата също, защо до сега не с а предприели нищо?
16
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
на некой стана ли му ясно какво е надрънкал тоя бледорозовушатко?..ама хора,тоя е по-дамлосан и от Мутрьо бе!!!Толкова ли не чувате какви дивотии каканиже?!..Тоя ще ви баламосва с приказки,родени в полираната му гаванка докато ви се завие свят..."ДЖАКПОТА на властта",това е тоя МИЛИЦИОНЕР,роден.."някъде в софийска област"....бах ти и "държавата",бах ти и "народонаселението",бах ти и Съдбата и намярата българска!..
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА Радев кога ще даде показания ?той засега *** от яд :) После ще стане интересно като проговорят всичките му съветници!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно, че ги хванаха а имената им и групите за които са работили смятат ли да ги оповестят и подведат под отговорност или няколко отставки ще са достатъчни
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баща на нацията, но нищо не каза за заврения зет, кога, колко обвинения, колко години и т.н.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До zeusГешев, а Баце за пачките ще разпиташ ли?нарисуваните пачки ли бе ***? Как мое сте толкоз *** тва ***?
11
2
 
8
 
! Отговори
Е и? преди 3 години
Уж доказани престъпници на високи нива за тежки престъпления, а до присъди стига ли се? Ако се стигне - смешни, та чак плачевни. " Чудесни" закони са създадени.
10
4
 
16
 
! Отговори
сикаджия преди 3 години
До АнонименРадев се нуждае от десетилетия,за да достигне престъпленията на мутрев.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Радев кога ще даде показания ?
8
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и през комунизма прокуратурата не е била толкова политизирана: бухалка срещу неудобните на властта, чадър за самата власт!ГЕШЕВ Е ПОЗОР!
7
1
 
10
 
! Отговори
Езоп преди 3 години
Един рибар отишъл да лови риба в някаква река. Проснал мрежата така, че обхванал от двете страни течението. Привързал и камък за ленено въже и заудрял с него водата, та като бягат рибите, да попадат само в мрежата. Някакъв човек, който живеел по тези места, като го видял какво прави, му отправил упрек, че размътва реката и не оставя хората да пият бистра вода. А рибарят отговорил: Че ако не се разбърка реката, аз трябва да умра от глад.Така и в държавата демагозите си уреждат най-добре интересите тогава, когато довеждат отечеството си до размирици.