След 8 г. - съдът насрочи за решаване делото срещу "Братя Галеви"

Решението се чака след 15 август
29 юни 2020 22:39, Анисия Иванова
18
След 8 г. - съдът насрочи за решаване делото срещу "Братя Галеви"
Снимка: БГНЕС

Състав на Окръжния съд в Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество за 4,2 мил. лева , което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви" и техните съпруги.

Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото, припомня БНР.

На последното открито заседание съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов-Геле и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение.

До 15 август т.г. всички страни по делото трябва да представят писмените си защити, след което се чака решението. В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и котакти.

Докато върви делото, имението на Галеви в дупнишкото с.Релисово се ползва от техни близки, които плащат данъци и консумативи. Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две - апелативен и върховен съд, което ще отнеме още време - дори години, коментират юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Думи нямам. Какви са тия дела по 8г.????? И това е самомо първа инстанция... Чакай от съд да ти даде правосъдие. Изродена система.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що тъй в крупните далавери са бивши ченгета,бивши агенти,бивши барети.А защо няма осъдени ръководителите им - бивши министри,бивши БКП номенклатури,бивши БКП партийни секретари?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическите ДС служби още са в действие от общински администрации,че до съдебната система.Деведесетте години следователите от МВР ги обезвезмездиха ,за да напуснат и станат адвокати,нотариуси,прокурори и съдии.Започна голямата кражба и узаконяването и.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме давностният срок,както при червените олигарси с червените куфарчета,защото много известни са навързани,като свински черва.Много оплетена ситуация,с двоен морски възел!
11
4
 
11
 
! Отговори
до7 преди 3 години
До Най не сте наясно?не са на ясно защото са прости колкото искаш толкова ! а ти си напълно прав . контрабандата и трафика са под опеката на държавата ... няма как да станеш голям пресТъпен бос без протекция от най- високо ниво ! говорим ниво минстър предадател . публична тайна е че Самоковеца и жОРИ иЛИЕВ плащаха на СДС И кОСТОВ . а пък Галевци са свъразни с БСП ....
10
2
 
15
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
смешки в залата ! сега ли разбрахте че нарКотрафика минава през службите ! ще конфискуват имотите им колкотото конфискуваха на Самоковеца , Маргините , Илиев ,Брендо и другите по- дребни играрачи ...и Галивеци са си платили отдавна където трябва .... я сн
9
4
 
9
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
И да не забравите да ги оправдаете, знаете как, коя съдийка и т.н.
8
0
 
22
 
! Отговори
Машината преди 3 години
Истинските босове на Българската мафия са ръководни кадри на държавна сигурност и военното разузнаване. Генерали и ченгета на практика притежават държавата. Те самите пък са отговорни и подчинени на по големи играчи от Европа и САЩ. Тези последните определят дневният ред от там спускат надолу по веригата планът за действие. Нашите ДС генерали от своя страна сформират партии и назначават или уволняват политици. Също разпределят порциите на едрия бизнес, държавните поръчки, еврофондовете и др.
7
3
 
22
 
! Отговори
Най не сте наясно? преди 3 години
Полиция и службите много добре знаят къде са всички мафиоти и престъпници. Това което трябва да разберете най накрая е че всички големи престъпления се случват със разрешението а често дори със помощта на държавата. Държавата е активен участник в почти всички големи далавери. Никой голям мафиот не може да съществува без помощта на държавата. Всички си имат гръб, защита, чадъри в службите и МВР и др. Държавата и мафията са едно цяло. Те са в един отбор и играят срещу нас - обикновените хора.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И осем години никой не знае и не е чувал къде са тия хубавци. Ай стига бе, да ви имам и службите, и агентурата и милицията. Смешна държава със смешни закони. Резил
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голем смех!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да ви и в правосъдието баш! Те ще се пенсионират с имотите си, съдиите ще се пенсионират с делото, а ние ще се пенсионираме лапайки мухи! Това е целата история!Нямаме си един Джордж Флойд дет не може да диша, че да изкара хората на улицата!То, и хора няма да изкараш, че и улиците ни никакви, ... абе, зарежи!
3
2
 
17
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Това дело е върха на сладоледа на БГ.съд !!Тези магистрати за нищо не стават !! Само мислят за подкупи и далавери !
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сестра галева разпитаха ли я?
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** то още делото не било минало?