Започва проверка на концесионера на пристанищен терминал "Росенец"

ВАП изисква всички документи от Росен Желязков
13 юли 2020 10:47, Анисия Иванова
31
Започва проверка на концесионера на пристанищен терминал "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Росен Желязков да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал "Росенец“, съобщиха от прокуратурата.

Преписката е образувана на основание чл.145 ал.1  Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Още по темата

В най-кратък срок МТИТС следва да предостави на ВАП концесионния договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора, инвестиционната програма, която следва да е неразделна част от договора съгласно т.5.2. от решение на Министерски съвет № 172/22.03.2011 г. за определяне на концесионер.

Както и информация за предварителни съгласувания и одобрения съгласно т. 10.2.5. от решението на МС и информация за извършван от страна на МТИТС контрол по изпълнение на концесионния договор.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк "Росенец". Борисов допълни, че ако искането се изпълни ще излезе, че правителството брани имота на Ахмед Доган.

Брегът около парка и акваторията са държавна собственост, разясни вицепремиерът Красимир Каракачанов. Заради скандала шефът на НСО подаде оставка.

Проверката на ВАП продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Подвеждаща статия целяща да заблуди хората, че едва ли не ще се разследва доган и заграбването на плажа.
25
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
много забвано как се трият избирателно коментарите....
24
0
 
2
 
! Отговори
?! преди 3 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терминал Росенец е даден на Лукойл! А за терминала и "строежа" на Доги над него кога? Много подвеждащо е списана новината!
22
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
БОРИСОВ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ГО ПОХАРЧИХА НАЙ БРУТАЛНО. ТАКА Е КАТО СЕ СТРЕМИШ ДА УГОДИШ НА ОЛИГАРСИТЕ СМЯТАЙКИ, ЧЕ СТОЯТ ЗАД ГЪРБА ТИ. ДА АМА НЕ. В ЕДИН МОМЕНТ ТЕ СИ ТЪРСЯТ НОВА ПЛЯЧКА. А ДАЛИ ЩЕ Я НАМЕРЯТ ВЪПРОС.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е докарал камъните, той да си изнесе. Да се направи прокурорско разследване за нарушаване на държавна собственост и незаконна строителна дейност на държавна собственост. Камъните са изкуствен ландшафт и незаконна строителна дейност на брега.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият правилен държавнически ход: Имотът се отчуждава за държавни нужди, премахва се и се възстановява правовият ред.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от къде на къде турски групировки ще държат наш плаж??!???!Значи няма расизьм а ,,мьничкьк'' национално заболяване нарича се комплекси.
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверка?? Сега?? Сами си вярват или правят цирк за запада?? Не е за народа това представление нас вече не могат да ни Излъжат. Следващата измама от мутрата ГЕШЕВ
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата инициатива на Росенец трябва да е почистване на плажа.Преди много години, като дете, съм ходил там. И такъв камънак никога не е било. Всеки човек да отиде, и да отнесе по 2-3 камъка, да се почисти плажа, да се види пясъка.Явно сегашния му концесионер хич не се грижи за него.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказаха, че лъжат всеки ден и се завъртат на 180 градуса всеки ден.
15
0
 
19
 
! Отговори
RT преди 3 години
За кое пристанище става дума - за нефтения терминал на Лукоил, или за пристана пред сарая на Доган.
14
1
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
колко бързо влязохте в президенството а свалянето на охраната на доган ипеевски продължи години сега ли се сетихте за концесията много навремезначи улицата не може да управлява ама некадърниците от герб могат ако семотаете още и не проверите за парите и златото служебният кабинет ще ясвърши тази работа
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се да симулират дейност, като им стегна. Ама май вече е късно.
12
2
 
33
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Гешев няма да разследва Доган и Пеевски. Цацаров няма да търси незаконно придобито имучество от Доган. Държатава ще продължава да им подарява ТЕЦ Варна, Пристанище на тец Варна, ще им изкопае и по-дълбок канал за кораби да идват там големи, Нова телевизия ще брани Пеевски, а Бойко ще му подари няколко концесии за магистрали на неговите фирми, а цялата държавна машина ще брани Доган. И така живота продължава, а от 9те милиона мишлета останаха само 6 милиона и така.
11
2
 
3
 
! Отговори
Кор преди 3 години
Мисля да се почеша зад лявото ухо по този повод.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Moля ви недейте да не конфискувате имота на Доган,ГЕРБ ще изпрати полицията безаконието на хунтата продъжава.
9
1
 
19
 
! Отговори
ники преди 3 години
Мислите ли, че избощо ще има някакъв ефект тази проверка?
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскет Каренин е човек на Доган, а Баце ще бъде сготвен в момента в който спре да е нужен на Доган, и че го сготви точно каскета, като ни обяснява как за него няма значение кой какъв, то затова и Баце се изнесе у Скопие
7
1
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Всеки да вземе по камъче от плажа в Росенец, и ще се почисти от изхвърлените там камъни.Всеки да занесе по камък на храма в язовир Жребчево .Ако може да се популяризира подобна инициатива , чудеса се постигат с много хора и голям дух.