Започва проверка на концесионера на пристанищен терминал "Росенец"

ВАП изисква всички документи от Росен Желязков
13 юли 2020 10:47, Анисия Иванова
31
Започва проверка на концесионера на пристанищен терминал "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Росен Желязков да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал "Росенец“, съобщиха от прокуратурата.

Преписката е образувана на основание чл.145 ал.1  Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Още по темата

В най-кратък срок МТИТС следва да предостави на ВАП концесионния договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора, инвестиционната програма, която следва да е неразделна част от договора съгласно т.5.2. от решение на Министерски съвет № 172/22.03.2011 г. за определяне на концесионер.

Както и информация за предварителни съгласувания и одобрения съгласно т. 10.2.5. от решението на МС и информация за извършван от страна на МТИТС контрол по изпълнение на концесионния договор.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг, че НСО е изпратила писма до Морската администрация и до МВР с искане да се ограничи достъпа по вода и суша до района на парк "Росенец". Борисов допълни, че ако искането се изпълни ще излезе, че правителството брани имота на Ахмед Доган.

Брегът около парка и акваторията са държавна собственост, разясни вицепремиерът Красимир Каракачанов. Заради скандала шефът на НСО подаде оставка.

Проверката на ВАП продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МислещИ как да стане като групировката, която визираш назначи Каскет Каренин?
5
0
 
21
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Направо прокуратурата да се самосезира и да спират концесията от къде на къде турски групировки ще държат наш плаж??!???!
4
0
 
30
 
! Отговори
питам ма за кво ли? преди 3 години
И кво излиза? НСО охранява Доган, ама не съвсем. държавната и морски администрации хал хабер си нямат кво става на Росенец, ама имало инвестиционен договор и концесия, ама никой не знаел. Ей тъй всичко е по закон, ама администрацията нищо не знаела. Ба си тогава за къф *** хрантутим тази администрация и пазванти ве? За къф *** правим Натура 2000? За да могат народоизбранниците необезпокоявано и без конкурси и пазарно да получават апетитните парчета от баницата ли?
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва поредната проверка, целта на която е да се думка тъпана по медиите, след което тя тихомълком ще бъде смачкана и "прибрана" в кошчето за смет. Нима някой сериозно вярва, че назначеният от #Кой и Толупа главен прокурор ще вземе да разследва тия, които са го назначили?!
2
1
 
26
 
! Отговори
резултат ясен преди 3 години
Вдигна се пушилка и сега проверка, за да намалят напрежението и да кажат - ето проверяваме.Но проверките ще са имитация на дейност и след определено време ще заявят, че проверката е приключила, нарушения няма.Както с всички други проверявани досега, че нали са си наши хора.Един го пратиха за награда даже консул, друга шефка в банка, трети ... си остана само с Н апартамента и асансьор ... засега.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е все едно аз да си проверя оградата на двора. Друг е въпросът, че на мен не ми дават аз да си направя сам проверката, но за Доган може разбира се.