Мяталите бутилки на протеста на свобода, организирали се в чат

Имало и инструкции за всяване на безредици
57
Мяталите бутилки на протеста на свобода, организирали се в чат
Снимка: БГНЕС

В чат са били организирани четиримата младежи, мятали бутилки по полицаите и Народно събрание-2 на протеста във вторник.

Още по темата
Това съобщи прокурор Иво Боев в Софийския районен съд. Той поиска постоянен арест за четиримата, които са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особена дързост. Те мятали стъклени бутилки, кутии с червена блажна боя, а единият счупил и 6 прозореца на вратата на бившия партиен дом, предаде "24 часа".

Чатът, с които младежите били организирани, бил открит в телефона на единия, който е единственият осъждан от четиримата - има условна присъда за каране надрусан.

Имало и инструкции за всяване на безредици. Засега организаторът на провокаторите не е установен.

Съдия Радослава Качерилска обясни, че има данни четиримата да са хулиганствали. Те обаче изтъкна, че младежите нямат обвинение за саботиране на протеста. Заради чистото им съдебно минало тя пусна двама с гаранции от по 1000 лв. Третият трябва да плати 1500 лв., защото освен, че мятал бутилки, чупил и прозорците на вратата на Народно събрание-2. Осъжданият пък ще плати 2000 лв., защото вече е с присъда.

Решението не е окончателно, прокуратурата може да го атакува на 23 юли пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: протестсъдбутилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aloou mladejkoto GERB draschtite li draschtite li?Bace vi dade stotinki i belo i zeleno draschtete protiv normanite deca
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А И.Г. да си го вземат ББ и С.Ц. Тях да обвинява и съди априори по медиите, че те си го избраха и сега неговите хора тичат в президентството, а сайтовете Блиц и ПИК обвиняват президента във фигурантство и държавна измяна. Ама той ако вдигне МИГ-овете, стига да има керосин, лелеее....Всичко ще се изпокрие вкъщи - и спецпрокурори, и протестиращи... И няма да има Ковид-19.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, ама то имало и Софийски районен съд! А ние вече свикнахме, че нещастниците ги обвиняват спецпрокурорите на Гешев, като начало участие в ОПГ. Сетне 8 месеци следствен арест, откъдето нещастниците излизат с нервно разстройство. Поемат ги Ушевите, тропват им на първа инстанция 17години, а на втора 6-8 лазарникка... Не вземат да закрият това спецзвено и прокурорите да ги пенсионират, белким живнем! Има си СГП, има и СГС. Та дано се разбере, че ние не сме го.в.еда, нито о.в.ц.е. А И.Г. да си г
38
5
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 45Ще целуваме ауспуха на Курнелka, дето ще ни управи, на диктатора джудже, дето не е европейски ***, въпреки че много я иска тая пуста Европа и ще почиваме в 5 звезден хотел на остров Халкидики, където не е купен с отворени чекмеджета, а честен държавен заем от банка. Там почиваме всички честни хора, дето не сме като Боко. После ще се разходим с яхтата на Черепа, тя е на котва пред хотела на Курнелka
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербави *** идва безпаричие, на тиквата мандата и парите по чекмеджетата са на приключване. Що ще чините като се окаже че няма на кой легендарен упрвленец да целувате аспуха, о вие титани на мисълта?
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам проблем.
35
2
 
13
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Стъпка едно-Нападаш полицай на 18 г без страх и респект.Стъпка две - Ставаш наркоманче ,качваш се в колата и убиваш хора( като Милен Цветков)Стъпка три - Виждаш,че каквото и да правиш,мама,тате,вуйчо и леля имат хора навсякъде и те измъкват срещу някое и друго подкупче на съдиите и решаваш,че светът ти е в ръцете. Можеш да крадеш,биеш,убиваш и е достатъчно да се разревеш в съдебната зала с обещанието,че повече така няма да правиш.Стъпка четири - Хората ги е страх от теб и то с право. БГ ГЕРОЙ
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор бе ,кви 1000лв ? тея подриси днес пак ще мятат павета и като убият някой полицай баща на 2 Деца какво ще правите ?
33
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Да ги бяха почерпили по една паста с боза и да ги пускат по живо,по здраво,да не хабят излишно народни пари за безполезни дела.Нали знаят,че пак ще ги пуснат.
32
5
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
През оная работа ми е за това кой крив кой прав за протестите,но за нападение над полицай и рушене на държавна сграда да отсъдиш 1000 лв гаранция е смешно. Съдията да си дава оставката. Утре тия пишльовци заради смешните наказания ще почнат да правят по-големи погроми. Трябва да разберат,че да замеряш човек със стъклени бутилки и боя не е детска игра.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПремиерът има навика да закрие с маската само устата, а носът му остава открит. Само че ноздрите на носа засмукват въздуха и с него микроби, вируси и въобще всичко, каквото има във въздуха. За закрито помещение или в превозно средство, особено самолет, това е идеално условие за заразяване.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С празни кутии ,кен!)
29
5
 
2
 
! Отговори
не са нехранимайко-- преди 3 години
--вци ,а са НЕХРАНИШКАФОВЦИ !
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зная кой какво е мятал, но след днешното обяснение на пребития студент учещ Право в чужбина Евгени М. в предаването на Цв.Ризова мнението ми за полицията падна до ниво "нула". И ми стана ясно защо гл.комисари на МВР ни заглавичкват и искат отлагане на разследването с 1 месец. От разказа на студента косата на човек направо настръхва!
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нехранимайковци... Когато се иска оставка на някой се мисли и дали има смисъл от нея, а не да се следват някакви първосигнални пориви за разрушаване и хаос на държавността. Необразовани и ограничени умствено хора са способни на такива действия в условията на световна криза и пандемия.Просто за пореден път се връщаме с години назад, заради шепа нeyдачници...
26
12
 
8
 
! Отговори
не са мятали ,а са - преди 3 години
-подавали на полицаите да пият ! Вие ако седнете да вярвате на тези дето биха момчетата като животни и ги снима цяла Б-я...
25
3
 
3
 
! Отговори
цъкам лайк преди 3 години
Писали си в чат?! Имат фейсбук месенджъри??? Господи, защо им позволяват???
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление вота в сряда ще е положителен и Баце ще трябва да се яви на предсрочни избори.Днес само се изложи пред баба Меркел с това розово масло от дисагите на Бай ***.Калинките свалиха Баце от власт!!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"каране надрусан"Каква журналистика, какъв интелект!
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са същите които се завърнаха от Европа да ни заразят с коронавирус, сега опитват да ни заразят и с червена чу ***.