Присъда за мъж, причинил смъртта на четирима с алкохол-менте

Опасната напитка навредила на здравето и на други
Обновена: 17 юли 2020 20:48 | 17 юли 2020 20:38, Веселина Йорданова
14
Присъда за мъж, причинил смъртта на четирима с алкохол-менте
Снимка: БГНЕС

Мъж, разпространявал опасна спиртна напитка, довела до смъртта на четирима мъже в Якоруда, е получил осъдителна присъда, съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград. Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград за престъпление по чл. 350, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че през декември 2015 година в Якоруда, през непродължителни периоди от време, е пускал в обръщение спиртни питиета, в които попаднали опасни за здравето вещества - метилов алкохол. На други осем лица, консумирали от разпространената от подсъдимия спиртна напитка, били причинени различни по степен телесни повреди. Пострадалите имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома.

Съдът е признал Мекльов за виновен за престъпление, извършено от него по непредпазливост и му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от пет години при първоначален общ режим на изтърпяване. Той е осъден да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди на шестнадесет ищци. Сумата е в общ размер от 1 190 000 лева, ведно със законната лихва върху нея до окончателното й плащане.

Съдът го е оправдал за смъртта на други двама мъже, консумирали спиртното питие, съдържащо метилов алкохол. Единият го закупил в лавка в Якоруда, а другият го придобил по неустановен начин, посочват от прокуратурата в Благоевград. От там допълват, че присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6-*** пияници по-малко.И без това са много в БГ-то.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В зависимост от материала и качеството на ферментация, първите 20 до 50 милилитра кондензат на всеки 20 литра материал се хвърлят заради високото съдържание на метилов алкохо. Тоест, на казан 200 литра се хвърлят първия половин - един литър поне. Не става дори и за мазане, понеже метиловия алкохол е вреден дори и през кожата.
9
1
 
18
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 3 години
До АнонимеНМетиловия алкохол тече преди етиловия!Защото температурата му на кипене е по-ниска.Основно правило е първите 1-2 литра от преварката(задължителна!) да се отделят-в тях е метила.А когато градуса падне под 40-останалото се отделя за последваща преварка,защото там са високомолекулните алкохоли и алдехиди,от които яко цепи глава.
8
2
 
14
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 3 години
Нито един човек не е умрял директно от пиене на домашен алкохол сварен от плодове и захар в казан.Виж от системна употреба има много,ясно защо.Фаталните случаи се получават при пиене на "гаражен" алкохол-менте,тоест промишлен спирт(съдържащ метанол) разреден с вода.Иначе за да се направи качествена домашна ракия се иска майсторлък.В интерес на истината,моята е средна работа,нищо особено.Не цепи глава,ама с това се изчерпват качествата и...
7
1
 
9
 
! Отговори
Гурковско магаре преди 3 години
Да..и аз знам една пиянка дето ослепя.Бог да го прости де.Ей тук на нелегалния казан на един полицай дето върти далавери с ракии.Бухаше направо от чучура,абе катилска му работа.От хубав живот де.
6
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИ НАТРАВЯНЕ С МЕТИЛ ТРЯБВА ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПИЕ ДЖОНИ УОКЪР ДЖОНИ УОКЪР СЪДЪРЖА ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ КОЙТО ИЗМЕСТВА МЕТИЛА В КРЪВТА И ВИ ОПРАВЯ!
5
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОТ МЕТИЛА СЕ ОСЛЕПЯВА!!!-----ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАРИТЕ ПРЕДИ МЕН, ЧЕ ДА ПРАВИШ РАКИЯ Е ИЗКУСТВОДО ЕДИН МОМЕНТ ТЕЧЕ РАКИЯ ПОСЛЕ ТЕЧЕ МЕТИЛ
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да правиш ракия си трябва акъл. но много *** народ. абе прочетете бе.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този го хванаха след като 5-тия пореден 30 годишен мъж ослепя и почина от естествена смърт в рамките на 2-3 дни от това населено място.Та чак тогава им светна лампичката,че може би има нещо нередно.
2
1
 
19
 
! Отговори
Ин то дъ Трап преди 3 години
Доносника на ДСКирил Рашков цар Киро,изтрови хиляди с менте,но той е богоизбран!!
1
7
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
по времето на соца имаше смъртно наказание за убийци