Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи

Прокуратурата нямало да спре да работи и няма да допусне двойни стандарти
Обновена: 24 авг 2020 11:29 | 24 авг 2020 11:28, Камелия Цветанова
658
Гешев: Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не останаха само думи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Достигната е червена линия, прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства". Това каза главният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокуратурата, което се провежда при изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".

Още по темата
В съвещанието участват 700 прокурори и следователи от цялата страна.

"Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", отсече Гешев по повод на атаките срещу държавното обвинение.

Той се зарече, че няма да допусне да има двойни стандарти, както беше десетилетия наред.

„За пръв път от 1989 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник -министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”, каза главният прокурор.

На съвещанието  държавните обвинители обсъждат независимостта си. То е свикано след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет, в която се посочва,че  върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
44
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
Точно мафия сте! Дори да не го мисли човек, само когато чуе, че 700 прокурора щели днес да се събират да решават как да тормозят хората и слугуват на мафията, такова впечатление се натрапва! 700 надути наглеци над които няма никакъв контрол и могат да изкарат Снежанка терорист, а Баба Яга - Майка Тереза! Оставка!
3
14
 
43
 
! Отговори
оставка Каскет! преди 3 години
Внесъл той дела... А колко е спечелил?
2
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле какви вицове разправя тоя,че си и вярва ти да видиш?!!!!
1
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истински президент, а не фалшив като онзи!