Бившият гард на Галеви е пуснат под домашен арест

Срещу него няма обвинение, свързано с изчезването на Янек Миланов
28 авг 2020 20:16, Анисия Иванова
13
Бившият гард на Галеви е пуснат под домашен арест
Снимка: БГНЕС

Пуснаха под домашен арест бившия гард на Галеви, Васил Капланов-Каплата, задържан за притежаването на боеприпаси.

Състав на дупнишкия районен съд постанови мярка „домашен арест“, съобщи БНР.

Искането на прокуратурата беше за налагане на постоянна мярка за задържане на Капланов, свързан и с разследването по отвличането на дупничанина Янек Миланов.

Задържането му беше заради притежание на 115 патрона, за които няма разрешително.

Капланов беше докаран от следствения арест в Кюстендил до съдебната зала под охрана и с белезници и пранги.

Срещу него няма обвинение за участие или свързване с изчезването на Янек Миланов, макар че в късната вечеря на 31-ви юли Миланов за последно е видян в джипа на Капланов.

В мотивите на съдия Мая Гиздова е записано, че няма данни, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването е на ранен етап. Досъдебно производство бе образувано преди два дни и то е за притежание на боеприпаси. Прокурорът Стоева пък обясни, че няма да обжалва решението на съда, тъй като нямало данни Капланов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Същевременно в Дупница и в района върви полицейска операция и с участието на жандармерията, претърсва се територия от около 120 кв. километра. До този момент резултати от операцията няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цялата история с изчезналия янек стават ясни две неща - 1- този капката никой няма да го пипне докато е в дупница; и 2- цяла българия разбра, че жена му е недоволна от него и преследва нлади лъвчета. Ама не знам защо се разправя с момчето, като едва ли й е единствената забежка на тази дъщупнишка дее,вица
10
0
 
2
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
ДНЕС-аджииите, утре го потърсете за интервю и ще установите че той не е под домашен арест. Не е на адреса. Няма го и в България. И така.Ще го търсят като шефовете му, след 2 години ще го намерят, ама нищо не могат да му направят. Той ще си лежи на плажа а вие ще си драскате тука небивалици и фалшивите новинички. И така.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та престъплението е извършено и Я.М. е някъде в земята или във водата. Имате жертва, няколко души заподозрени и пускате под домашен арест основния заподозрян! Защо не го обвинихте за участие в ОПГ и не го оставихте в ареста, там да размишлява? Имате ли желание да заловите убиеца? Престъплението е от рода "битова престъпност"!
8
0
 
1
 
! Отговори
mafia + преди 3 години
double standards ...
7
8
 
2
 
! Отговори
Дупничанин преди 3 години
Пуснете Каплата! Дупница има нужда от него повече отвсякога днес. Особено в отсъствието на Галеви само Каплата поддържа реда и пази града ни. Невинен е!
6
0
 
2
 
! Отговори
DDD преди 3 години
До пиша ви от Шпунц:Ти и от Марс да пишеш, пак няма да си прав!... Пък и обръщението "селски" към човек, когото не познаваш, показва ясно умствения ти багаж, или по-точно липсата му!... Но да се върнем на темата: проблемът не се състои в това, дали въпросната жена е бивша или настояща. За разлика от теб аз съм живял достатъчно дълго в този град и познавам участниците в случката лично. Ако за теб опита да насилиш жена против волята и е позволено, то за мен не е! Както и за много други мъже!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този сайт знаете ли изобщо за какво пишете! При задържането му писахте, че е задържан за неправилно съхранение на оръжие, сега не било оръжие най ми било боеприпаси и после защо ви наричали ми.сирки.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснат е , пък после взме та се случи самоубит
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явнонсъсът няма достатъчмо основания да го държи...труп липсва. Явно няма и да го намерят.Чува се, че изчезналия Янек, за краткия си престой в България, е успял да се опраши с жената на задържания. Много български мъже даже биха негласно подкрепили задържаната мутра. В този конкретен случай...иначе ние мутри не харесваме никак!
2
1
 
20
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Ей за това го обичам българския съд, добър и справедлив! Пуска всички престъпници и убийци на свобода. Каплата сигурно вече си е резервирал билет първа класа до ЮАР!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова пари и средства от хазната, за една кратка ПР акция на прокуратурата за уфсете