Измамничка събирала пари уж за повредени водомери в Монтана

Вече е обсъждана за престъпления, имала и присъда в затвора
7
Измамничка събирала пари уж за повредени водомери в Монтана
Снимка: Pixabay

42-годишна жена отива на съд за измама. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив – въвеждане в заблуждение с цел получаване на имотна облага, съобщават от Районната прокуратура в Монтана.

Около 11 ч. на 30.09.2019 г., в жилището на Б.В., на ул. „Камен Цанов“ в гр. Монтана, дошла жена, представила се за служител на ВиК. Тя заявила на стопанката, че извършва техническа проверка на водомери. След като влязла в банята за проверка на уреда, съобщила на В., че същият е нередовен. Обяснила й, че има два варианта – да закупи нов водомер за сумата от 52 - 53 лева или да заплати на техници 10 лева, които ще го ремонтират на място. Стопанката предпочела да бъде извършена поправка на уреда, като „служителката“ поискала от нея да заплати за услугата. След като Б.В. й дала парите в размер на 10 лева, непознатата жена я накарала да се подпише в носения от нея тефтер и тръгнала.

Същия ден подобни случаи имало на два други адреса в града – ул. „Извора“ и ул. „Камен Цанов“. При последния обаче стопанката заявила на въпросната служителка, че ще обсъди въпроса със съпруга си. На свой ред, извършващата проверка жена настояла да се побърза, тъй като при неработещ водомер собствениците на имота подлежали на санкция с глоба.

Ден по-късно на входната врата на жилището на Е.И., на ул. „Васил Левски“ в гр. Монтана, се позвънило.

Стопанката отворила и видяла непозната жена с тефтер в ръка. По сходен начин тя била въведена в заблуждение, че в имота й следва да се извърши проверка на водомер. Било й заявено, че уредът показва отклонения, поради което е нередовен. За предстоящото посещение на техници за отстраняване на проблема И. заплатила на „служителката на ВиК“ 10 лева.

В хода на разследването на престъпните деяния е било установено, че представялата се за служител на ВиК жена е Е.Н. от София.

Същата е осъждана, включително за измами и документни престъпления. Налагани й са различни по вид наказания, в това число лишаване от свобода ефективно.

Е.Н. е била привлечена в качеството на обвиняем по ново образувано срещу нея досъдебно производство. То е приключило с внесения от прокуратурата в съда обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.


7
Още по темата: Монтанаделосъдизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За такава суму съд, дело ,разходи на държавата.
А може по просто. Малката община да се организира и безработните да се хванат за сериозна работа , не за измамата
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За дребни суми е така отива на съд. Крадели с колектив, съд него лови.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който е близо до центъра във властта си граби с шепи пари и на съд неотива.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българска му работа.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същото е и с топлофикация. В апартамент без радиатори, неползващ услугата за отопление на ул. цар Борис |. За миналия сезон начислиха 300лв за сградна.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и във Варна също..събирал пари от показанията на водомера на ръка