Бащата, който уби сина си: Пуснах го от моста... бях в безизходица

Делян Бешев ще лежи доживот
Обновена: 16 ное 2020 15:29 | 16 ное 2020 15:28,
97
Бащата, който уби сина си: Пуснах го от моста... бях в безизходица
Снимка: БГНЕС

Пуснах го от моста... Просто това е, което направих в такъв момент. Това обяснил пред съдията 32-годишният Делян Бешев от Габрово, който призори на 3 юли 2019 г. метна от 30-метров виадукт на околовръстния път 4-годишния си син Дариел. Мотивът - бил в безизходица, изоставен от майката на детето и не можел да се грижи за него, пише "24 часа".

Убиецът, който е лежал в затвора за кражба и нанасяне на средна телесна повреда, в хода на делото пласира версията, че момченцето само се е подхлъзнало и е паднало. Престъпникът измисли и твърдения за непознати мъже, които го преследвали и после хвърлили детето от моста. По-късно обаче, притиснат от фактите, направи самопризнания.

Инженерно-техническата експертиза доказва, че детето е изхвърлено със замах от зашеметяващата височина. То полетяло с близо 90 км/ч.

За секунди малкото телце се разбило в сухата камениста част от коритото на река Янтра. Смъртта е настъпила мигновено. След като хвърлил Дариел, бащата слязъл с колата под моста, за да се увери, че детето е мъртво.

Носел 29-сантиметров нож, за да се прободе, но променил намерението си. Качил се отново на виадукта, искал да скочи. Вместо това започнал да звъни на майка си, на познат, на полицай. На униформения казал, че детето от два часа вече не диша и че смята да отиде при него, на по-добро място. В ръцете си държал и ножа, но скоро го хвърлил на асфалта.

След 4 часа преговори служителите на МВР все пак успели да го свалят от парапета и да го закопчеят с белезници. Докато го убеждавали, Делян разказал, че и предишния ден идвал с детето на моста, но тогава не се престрашил.

Миналата седмица Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата на Делян Бешев - доживотен затвор, който ще трябва да изтърпява при специален режим за умишлено убийство на рождения си син.

Детето било в безпомощно състояние заради крехката си възраст, но осъзнавало случващото се. Престъплението бащата извършил при опасен рецидив. Магистратите приемат, че е вменяем, има личностно разстройство, но не и психично заболяване.

Според експерти психолози не изпитва вина, а се изживява като жертва и търси съжаление. От кориците на делото излязоха ужасяващи детайли за престъплението, предхождано от години домашно насилие, страх, бягство и неадекватност на институциите да защитят жертвите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТОЗИ Е 150% ПСИХОПАТ.
53
11
 
9
 
! Отговори
не на омразата преди 3 години
Радеф, Нинова, отровното трио сеят омраза по българските земи.Трябва да им бъде потърсена сметка!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще си оставиш детето и ще бягаш? Ножове нямате ли у вас? Тези изверги от полиция и съд не ги е страх, но не са безсмъртни.
51
2
 
25
 
! Отговори
Лицето на ГЕЙРБ преди 3 години
И детето какво му е виновно, че той е беден и TЪП?
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас!Бог да поеме невинната му душичка!
49
8
 
4
 
! Отговори
потресен преди 3 години
Такава унищожена личност определено има някои изкривявания.Това са *** на руската пропаганда които слушат Сръбско и Гръцко, а на турците им идва дюшеш да злобеят срещу българския народ.Със сигурност мечтае за социалистическите години и беззаветно обича руските братя.
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първият срещнат да го беше дал , 1000 пъти по-добре. Как не му се досвидя?
47
0
 
19
 
! Отговори
Да ти сЕра в Гъза преди 3 години
Какъв мъж е тоя? Убил детето, ама не успял после да се самоубие... вместо да се самоубие и да не убива... ***.
46
3
 
6
 
! Отговори
10 Години ГЕРБ преди 3 години
"За секунди малкото телце се разбило в сухата камениста част"Mерси за информацията *** - само снимка не сте качили... все едно чета сайта bestgore
45
3
 
13
 
! Отговори
Последното изречение преди 3 години
Последното изречение "...и неадекватност на институциите да защитят жертвите."Бойко, това за 4 ли е , бе пич? Само асфалта ли ти е мил на тебе? Да ти кажа ли - това не е и за 2! Това е за минус 20! От десет години сте на власт - какво направихте в тая насока? НИЩО
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Своя му животец му досвидял на изверга! Защо не се е обадил на социалните? Защо трябваше да убива! Свива ме стомаха само като чета....
43
4
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
На тези които не знаят кой е комуниста Емил Зола, препоръчвам да се запознаят с този автор покрай винету. "Човекът-звяр" е един много актуален и днес роман...
42
10
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До Диана 42Не съм чувала да се е случвало нещо такова по времето на бай Тошо! Хората бяха по-позитивни, имаше по-дълбоки връзки между тях...Ако този човек имаше дори един приятел до себе си, мислиш ли, че щеше да стигне до тук?...Цялата разруха започна от БСП и вероятно ще изгрее ново слънце над главите ни когато БСП си отиде!...
41
4
 
8
 
! Отговори
Иноватор предприемач преди 3 години
Човек трябва да има право само върху своя собствен живот да го прекратява да не посяга на чужд. ТРЯБВА да има кабини за самоубийства МОЯТА БИЗНЕС ИНАВОТИВНА идея е преоборудване на старите телефонни кабини в жетони в телефонни кабини за доброволна собствена евтаназия. Човек може да поговори за последно по тел в кабината и накрая да се убие. Като млад стартъп предприемач ми трябва капитал събирам ДАРЕНИЯ в ХЕЛП-КАРМА и кампания ГЕПИ и ХЕПИ. ПОДКРЕПЕТЕ МЕ пращайте дарения.
40
0
 
19
 
! Отговори
А бе преди 3 години
За да се оправи безизходицата,е редно и него да пуснат от моста!Ако моста е по-висок,още по-добре!
39
0
 
16
 
! Отговори
Ченгетата преди 3 години
Трябваше да го оставят да скочи сам.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителПо хуманно е да ги убивате с камъни. Да ти продават, като си жените дъщерите на 14 години. Или тихичко до издевателствате над жените и децата си в къщи, скрити зад патриархалното семейство. Или сте просто комплексари, криещи се зад религията. На повечето не ви стиска да бъдете мъже, а просто служебно сте назначени по религиозен път. И се оправдавате с културните се особености. Хайде спри се с българите и като не ти харесва отивай на изток в рая, ама и за това не ви стиска.
37
6
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Радеффф аутРадев е само песъчинка от злото, наречено БСП! Именно то постла килима на разделението и умразата още в първите дни на съществуването си - лозуънгът беше: кой кой е! Противопоставяй хората, разделяй и владей!...Този лозунг, всъщност лансира големия "културолог" на прехода - Костов /бившо БКП!/, но не мисля, че той очакваше БСП да го прегърне тъй радушно...За този техен преход и за цялостната им политика БСП трябва да си тръгнат от политиката безусловно!...Трябва да се събудим!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариел е много неподходящо име за дете, даже и певачката Веси Бонева е нарекла бебето си така. Иначе тъжна новина, както този , так аи приятелката му имат вина. Много може да се каже и пише по тази тема , но за жалост няма как да се променят нещата! Дано да няма такива ужасни случаи! Жалко за момченцето! Бог да го прости! Да почива в мир!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та значи твърдите, че "домашното насилие" си е личен проблем, а? И въобще жертвите са едва ли не виновни за това. Е, кажете го на децата като това!!! Всеки ден бити и унижава и от родните си и накрая никой нищо не прави, защото това е "семеен проблем" и не е наша работа да се бъркаме дори когато чуваме какво става в апартамента до нас.Къде сте сега, да обясните, че "жертвата сама си е виновна", както става когато е убита жена.