Магистратите с до три заплати бонус за Коледа

За премиите ще са нужни над 20 милиона лева
Обновена: 19 ное 2020 14:23 | 19 ное 2020 14:22, Камелия Цветанова
72
Магистратите с до три заплати бонус за Коледа
Снимка: Dnes.bg, архив

Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува и тази година да даде коледни премии на съдии, прокурори и следователи.

За целта ще са необходими общо 20 257 058 лева, като всеки магистрат ще получи по до една заплата и половина плюс ранг, а за специализираните магистрати до три заплати, съобщи "Монитор".

Какъв да бъде точният размер на премията на всеки магистрат поотделно, ще решават административните ръководители по места.

Такова допълнително възнаграждение, както и в предходни години, няма да се получава при влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за умишлено престъпление и при окончателно решение за налагане на дисциплинарно наказание.

Премия няма да има и при повдигане на обвинение за извършено умишлено престъпление от общ характер до приключване на делото; при получаване на оценка „задоволителна“ на последната атестация; при висящо дисциплинарно производство до приключването му и при подаване на оставка при образувана дисциплинарка с предложение за налагане на наказание „освобождаване от длъжност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой дава право на това корумпирано съсловие да си прави пирове с нашите пари,това със сигурност е абсолютно незаконно.По тази логика учителската асоциация да си гласува по 5 заплати бонус на учителите,МВР на полицаите,Здравно министерство на мед.лица,и т.н.Абсолютно незаконно е тези да си гласуват бонуси от нашите пари!Да бъдат съдени за което!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип в това има смисъл, защото милиардите, до които имаме "достъп", са свежо напечатана шума, която девалвира еврото с някакви си 20%. Така че другарите спецсъдии взимат адекватни мерки. От другата страна ви подпират другарите доктори, да не бегате...
44
1
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
верно ли само по 3? ... по 10 да вземат че избори идват и това беше
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за медиците нищо нали. Защо не ги дадете тези три заплати на дакторите, сестрите, санитари, фелдшери?***!!
42
1
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Продължавайте да храните търтеите, пчелички мили, и не забравяйте да си носите маските и на дечицата да слагате, да не се разминат с астмата.
41
0
 
23
 
! Отговори
АнтиИдиотократ преди 3 години
Добра новина!Браво и още 3 пъти браво !Макар че, справедливо е на магистратите да им вдигнем заплатите с поне 30% и тогава да дадем 30 заплати бонус.В крайна сметка правосъдната система е най-добре работещата система в България, високоморална, прозрачна и винаги в защита правата на хората ... жалко е само, че в социологическите проучвания разни хейтъри дават изкривени оценки ....
40
1
 
30
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Гласували си хората премии за успешната борба с корупцията, битовата престъпност, олигарсите, мафията и т.н. От Божков и Цветанов ще има допълнителни стимули и благодарности. Европа има да чака да се реформира съдебната ни система. И най- вече ние ще продължим да се надяваме "...тати обеща да ми купи велосипед, ама друг път..."
39
0
 
21
 
! Отговори
чичо-дядко преди 3 години
ам... тез какво точно работиха, за да получат тези пари, или някой си купува индулгенции?
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канцлера на Австрия ходел с метрото на работа.В останалото време се движел с колело и са го виждали на опашка пред аптека.Бедна държава,няма пари една джипка да купи за канцлера.Ехеее,къде са те,къде сме ние.За бонусите пък да не говорим.Те се леят като реки към когото трябва.
37
2
 
19
 
! Отговори
Митреле преди 3 години
В Англия също си гласуваха бонуси наскоро. Просто поредната плюнка в лицата на робите. В момента сме в период, в който се краде като за последно. А това само по себе си ви казва, че сме на прага на съдбовни събития в близко бъдеще.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за мафиотизираните системи в държавната администрация. Останалите също духат супата....
35
1
 
33
 
! Отговори
SmileOne преди 3 години
Поредната отвратителна новина свързана с държавата. Бизнеса изнемогва, безработицата се увеличава, заплати в частния сектор се замразяват или намаляват, но всичко в държавните структури и администрация цъфти. Заплати се увеличават с двуцифрени стойности, бонуси се раздава, а клетия отруден частен работник счупил се от работа цял ден си брой стотинките. Българи, това са нашите пари, които с лека ръка се раздават на подобни *** на държавна хранилка!!
34
1
 
13
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
Еми криза е кво да се прави...
33
3
 
19
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Това е грабеж, когато народа страда и се мъчи да оцелее тези търтей си раздават пари,свещи да си купят за....
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поне завряния зет да беше в затвора
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирайте капачки за ковьози,давайте за болни деца,дарявайте храна за възрастните,защото държавата няма за тях,но милиони за бонуси винаги се намират.Не ми се мисли пък какво ще е в администрацията.Там сигурно не десетки милиони,а стотици милиони ще хвръкнат.
30
1
 
30
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
Малко срам нямате ли бе ?
29
1
 
30
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
И 10 000лв да взимат на месец пак ще са подкупни защото човешкото око е ненаситно,особенно пък тяхното.
28
0
 
8
 
! Отговори
ист преди 3 години
Не вярвам на очите си . Цър вули /вид обувка/ според сайта е мръ сна дума и я пун тират.
27
2
 
12
 
! Отговори
ист преди 3 години
Както при соца. Планират СИ по големи разходи за заплати от щатните. В края на годината излишъка си раздават като премии. На работниците ИМ планират разходите за заплати, и все са на червено. Няма за тях премии.Сега вицът- За първи май дават награди на ударниците. На директора 200 лева премия. На Ай шето гумени ***. Ци- пардон ромите коментират- нека директора оди бос.