От 3 до 10 г. затвор грозят жената, опитала да обере магазин

Според адв. Марковски тя е психически здрава, отишла е за пари
16 дек 2020 15:10,
14
От 3 до 10 г. затвор грозят жената, опитала да обере магазин
Снимка: БГНЕС

Жената, която опита да обере магзин в София, я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително. Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Законът отчита това нещо. Това обясни пред БНТ адвокат Марин Марковски.

В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста.

"Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като искам до подчертая един детайл, че е била с пистолет - не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален", обясни адвокатът .

Още по темата

Той отбеляза, че има много голяма разлика, когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

"Разсъждението е, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия, или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено", каза адвоката.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

"Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годност, така мимоходом. Категорично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари", коментира още адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОЗИ МАРКОВСКИ Е ПОСРЕДСТВЕН АДВОКАТ- ИГРАЕ С ПОДКУПНИ СЪДИИ !!!!!!!!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Мда, за двойно убийство при катастрофа дават условно, но за опит за грабеж - 10 години. Е, няма що, страхотно правосъдие.
8
1
 
2
 
! Отговори
ебатизакона преди 3 години
защо опита за обир е с 3 пъти по тежко наказание от убииство ?
7
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 3 години
Дъртият май е на хранилка при вас. Иначе нямаше да го пишете толкова често из статиите. Както изглежда, по този начин си начесва самочувствието - чрез вашите сайтове, инвесторе...
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурдистан няма какво да се каже
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То щом една жена може да обере магазин с развален газов пистолет не ми се мисли, какво може да направи полицай или военен решил да раздаде справедливост.
4
1
 
14
 
! Отговори
v преди 3 години
за убийство дават 6 месеца условно.
3
3
 
15
 
! Отговори
------- преди 3 години
На изнасилвачите и убийците дават по-малко.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адвокате,а за тия,които ни обират вече 11 години,колко години затвор им се полага?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше убила гламавия пазач, щяха да й лепнат поне една условна.