Делото за побоя над Слави Ангелов влиза в спецсъда

Спецпрокуратурата повдигна обвинение на тримата биячи
23 дек 2020 11:53,
9
Делото за побоя над Слави Ангелов влиза в спецсъда
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Те са предени на съд по три обвинения. През периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. те се сговорили да извършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, а на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди. Те ще отговарят пред съда и за държане на високорискови наркотични вещества.

Още по темата

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Обвиняемите Н. А., Г. А. и Б.М. бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври тази година първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в "Парична гаранция".

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак Боко виновен!Ай сиктир!Вие май сте с повредени мозъци!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е поръчителя?Да не би пак дубайска?
6
0
 
2
 
! Отговори
Svetoslav Ivanov преди 3 години
До Анонимен при коя власт набраха най голяма сила? Прокурорите и журналистите кого разследваха ?Ясна е работата язовира Валтата кой го държи ?
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не продават наркотици стуга с тия глупости наркоразпространители.Просто футболни хулигани.По цял свят са едни и същи.Като са "на градус" по-добре далеч от тях.Иначе са нормални хора... горе-долу.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая банда за нарко разпространение и мокри поръчки "София-Запад" на кого служи, че още не е попиляна?
3
1
 
4
 
! Отговори
100% проверено преди 3 години
Пернишката секта се занимава с мокрите поръчки на Бойко, чак и лагер за за изтезания си направили в имението на някаква мутра!
2
2
 
14
 
! Отговори
Svetoslav Ivanov преди 3 години
И сега е момента да се запитаме защо физическите извършители са на свобода?? Павел Георгиев и Любо Делев ???До кога организация като София Запад ще съществува и за кого изпълняват поръчки ?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що разни назобани мутри които са здрави като гранитни камъни изведнъж почват да боледуват като пенсионерки като ги хванат?