Българка към сръбския си съпруг в Държавен вестник : Ела да се разведем

Тя го призовала да се яви в съда, но безуспешно
17 мар 2021 17:45,
25
Българка към сръбския си съпруг в Държавен вестник : Ела да се разведем
Снимка: БГНЕС

Чрез публикация в Държавен вестник млада казанлъчанка призова сръбския си съпруг, за когото се омъжила през 2017-а година, да се яви в съда, за да участва в бракоразводното им съдебно заседание.

Христина твърди, че съпругът й е пожелал да създадат семейство, за да се възползва от нейните документи и покрай членството на България в ЕС да отиде безпрепятствено в Германия, пише "Монитор". Младите съпрузи се установили в Берлин, където закупили самостоятелно жилище, но съпругът "го ударил на живот", като пренебрегвал постоянно задълженията си. На няколко пъти започвал работа, но бързо го гонели заради системно пиянство. Христина станала на няколко пъти жертва на зверски побоища след пиянски похождения на сърбина в това число и в публични домове.  Почти не минавало ден съпругът да не засяда от ранни зори и пред ротативките в многобройните игрални зали на немската столица.

Младата  казанлъчанка не издържала на тормоза и през лятото на 2020 –а си събрала багажа и се завърнала обратно в родината, където се установила в жилището на родителите си.

Въпреки обявата в Държавен вестник неверният съпруг не бил открит, съобщава назначения му представител, който твърди че опитите да установи контакт с мъжа и да го призове да участва в съдебното дело останали безрезултатни. В открито заседание от 16 март състав на казанлъшкия районен съд е освободил от брачните "окови" ищцата, като й дал възможност да избере дали ще запази фамилията от брака или ще се върне към моминската си.

В аргументите си за крайното решение съдът е записал: "Анализът на събрания по делото доказателствен материал навежда на извод, че ответникът е станал причина за настъпилото дълбоко и непоправимо разстройство на брака. Малко след сключването на гражданския брак между страните,  ответникът започнал да злоупотребява с алкохол, не се прибирал, играл хазарт, посещавал публични домове. Установи се, че се оженил за ищцата само за да придобие документи на европейски гражданин".

Неверният , вече бивш съпруг, е осъден да заплати държавната такса за развода от 40 лв и направените от Христина разходи за наемане на адвокат и особен представител – общо 1 200 лв. Съдебното решение не е окончателно, чуждият гражданин има възможност да го обжали на втора инстанция в двуседмичен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая па взела сърбин, после се жалва, че била жертва на побоища и той бил пияница... Боже, колко *** народ има на тоя свят...
17
7
 
11
 
! Отговори
Жбекотаж преди 3 години
Мрша прокажена!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е бой и сръбска музика, irl :)
15
1
 
7
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 3 години
Мда, оправи ми се настроението за днес. Не съм само аз мухъл, значи, имало и други, да ги лъжат и пецкат и то не само за ковида.
14
4
 
10
 
! Отговори
Патка заспала преди 3 години
Рядко *** жена. Има много заблудени хора, и жени и мъже в България, ей. Поредната тъпня пък, е да търси мъжа си в държавен вестник. Очаквам епизода с Жоро Игнатов. Човекът очевидно я е излъгал да взема ЕС паспорт.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех тези намаани българки не си намериха у нас *** за цивката, хукнаа по чежденция и сиги рИвът!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото пък сърбина всеки ден прочита българския Държавен вестник.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавен вестник, пише много неща , това ли ви впечатли най много???
10
3
 
6
 
! Отговори
София преди 3 години
Мале мале каква трагедия само... хахахаххаха
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призоваването чрез Държавен Вестник е нормална процедура когато адресът на насрещната страна е неизвестен. За какво цяла статтия?
8
1
 
30
 
! Отговори
Извода е че преди 3 години
Прекалено лесно раздаваме Българското гражданство и има хора които се възползват.
7
2
 
23
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Нещо много ментелява ми изглежда работата. "Купили са си самостоятелно жилище" и то в Берлин или околностите? Защо не се разведе там, ще има поне половин жилище, което е няколко стотин хиляди евро.
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой, Е*ане и сръбска музика.Така се става европеец.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво ама, тази история на ниво махленска клюка, какво въобще търси в уж сериозен новинарски сайт?
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така беше и в Соца. Имаше браков СССР за да везнат в България, както и за облаги от " вечната дружба" за разтеж в кариерата.
3
10
 
10
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
хаха..............сърбина се крия...........жената си намерила друг, иска да се разведе............по-забавно отколкото в турски сериал!!!!
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се омъжиш или ожениш срещу гражданство, както и да предложиш такава сделка, е криминално деяние и навсякъде се наказва сериозно. а да използваш държавен вестник, за да съобщиш всичко това:)...хахаха...пат*тката си остава пат*ка.
1
1
 
9
 
! Отговори
Кака Лойка преди 3 години
Чудесно препозициониране...Благодаря!!