Само 4,8 г. затвор за дрогиран шофьор, убил бременна и приятеля й

Присъдата му е намалявана няколко пъти
26 мар 2021 11:10, Ния Христова
40
Само 4,8 г. затвор за дрогиран шофьор, убил бременна и приятеля й
Снимка: Pixabay
Четири години и осем месеца затвор - това е присъдата на дрогирания украинец, който през 2018 година уби бременна жена и нейния приятел на автомагистрала "Тракия". 
 
Тогава Ивайло Минчев  и Северинa Коралска пътували за преглед при гинеколог в столична болница. Шофьор на тир обаче навлиза в насрещното и челно удря автомобила им. Върховният касационен съд обаче решава, че за отнемане на три човешка живота, украинецът трябва да лежи в затвора само четири години и осем месеца.
 
"Ивайло и Северина пътуваха от Бургас за София заради усложнения в бременността. Обясниха ни, че фактът, че е била бременна, няма никаква тежест – неродено дете не се разглежда като отнет живот, въпреки че детето не е имало никакъв проблем. На мен и моите близки е известно, че е имало стеснение на участък от пътя, тирът се блъска в указателните табели, минава през мантинелата и се  удря в колата на брат ми", сподели пред Нова тв Доротея Минчева – сестра на загиналия Ивайло.
 
Семейството не знае много подробности за мъжа, освен, че е украински гражданин, че е употребил наркотични вещества, както и че е признал вината си. Присъдата му е намалявана няколко пъти. Първоначално е осъден на 9 години, след това присъдата става 7 години, а преди два дни присъдата от 4 години и 8 месеца е потвърдена.
 
"За мен това е изключително неадекватно решение. Мотивите на съда са, че няма генерално нарушаване на правилата на движение и това, че той си е признал, което позволява на закона да намали присъдата с 1/3. Случаят вече не се разглежда като особено тежък", каза още Доротея.
 
Това е финалното решение на съда и семейството не може да обжалва. Опечалените близки организират подписка, за да дадат гласност на проблема. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
27
 
! Отговори
Подигравка преди 3 години
Да убиеш по некадърност трима, и да те накажат само 4г. и 8 месеца??? Няма такава държава!!! После защо бият доктори и полицаи, защо е пълна анархия- защото не сме държава. Въпрос:-Ако загиналите бяха децата на някой от съдът, разглеждаш случая, какво щеше да е наказанието?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казва един приятел "Сега е времето да пожелаем всички замесени елементи в оправдаване и пускане на престъпници, същите тия престъпници да навестят техите семеиства"!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова, ако имате шанса, вземете правосъдието в свойте ръце.. Не убийство, но поне да му направите "шофирането трудно"!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си бай Ламби! Право си в десятката! Пийте и се дрогирайте, колкото искате, газете и убивайте с колите колкото можете и кротко си признайте вината:(((
11
2
 
14
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Не коментирам вече хаоса в тази територия създаден от глобалисти и "либерал демократи"
10
0
 
30
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
А познайте дали тая присъда не е издадена нарочно толкова лека.Сега съдийския състав който гледа делото на ония наркоман дето затри Милен Цветков ще се позове на нея и съответно ще му даде и на него максимум 4 години, да не кажа и по-малко щото там жертвата е една.А познайте и колко ще лежи при това положение - максимум 2 години и ще го освободят за отработени дни и добро поведение.Ай честито на печелившите! Явно секи трябва да си хваща правораздаването в собствените си ръце.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Око за око, зъб за зъб, кръв за кръв ! Има много още да учите от турците !
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре повече да не се занимаваме с глупости като съдии,адвокати и прочие. Да ги разпускаме всички и да се оправяме със законите на джунглата. Всеки сам да раздава правосъдие.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съдиите са най-корумпираните в съдебната система, защото тяхното решение е крайно. затова подкупи съдията и ще ти дават винаги условни присъди, а на улицата си гази хората колкото си искаш. просто за кеф.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефтура
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в България и знаем как стават тези неща. Човекът си е платил колкото трябва на когото трябва!
4
0
 
10
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
До 1"За всеки отнет живот по годинка и половинка."Такава промоция няма никъде, хорааа. Да се взимаме в ръце и с по-малко от 200 човека, които да вложат година и половина от живота си може да променим бъдещето на цялата държава. Фраговете ни чакат и на супер тънка цена. Да действаме докато още раздават талони за отстъпки!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ли е моментът да организираме дарителска акция за някой брат ром, който да излежи 4-5 години, ако "случайно" прегази щерката на съдията?
2
0
 
12
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Още е рано и ние поемаме всичко. Когато деградацията достигне колосални размери, че престъпните решения на съдиите да застигнат тях самите, тогава ще започне промяна. Засега съдии и управляващи живеят в ковиоз и са защитени от собствените си гоМна!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки отнет живот по годинка и половинка. Дрогата е смекчаващо винат обстоятелство. Бравос на независимата и безпристрастна Темида!