Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България

Съдът в Страсбург не присъди парично обезщетение
53
Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България в Европейския съд по правата на човека.

Магистратите са се съгласили с жалбата му, че над 2-годишният период на задържането му е бил прекомерен, но са отхвърлили искането му за обезщетение, съобщи БНР.

Още по темата


В началото на септември 2018 г. Стайков беше задържан и привлечен към наказателна отговорност заедно със сина си Стайко за данъчни измами, пране на пари и производство на цигари без бандерол. В деня, в който изтичаше максималният му 8-месечен срок на задържане по тези обвинения, прокуратурата, МВР и ДАНС проведоха мащабна акция за измами с еврофондове и по-късно Стайков беше обвинен в злоупотреба с еврофондове в размер на над 11 млн. лева. Това стана повод за продължаване на ареста му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че не само Стайков прекара в ареста повече от 8 месеци и се разболя, а това се случи и с Иванчева и Петрова, жената на Банев, тази на Арабаджиев... СпП и спецсъдиите не предаваха след 8-ия месец обвиняемите на съда, а им предявяваха нови обвинения, с което настроиха хората масово срещу себе си. Спецпрокурорите публикуваха в пресата "откъси" от записи направени със СРС, което е недопустимо преди края на досъдебното производство. Публикуваха и запис от разговора на ген.Радев и н-ка на ВВС.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е адски нагло същество (даже не е и човек), накиприл се с разни арманита, поло-та, синджири и си мисли че е нещо. Просто поредния крадец
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо Лъжеш ***. За какво да може да попадне в затвора човек, който не краде, не ***, не крие доходи, не прави данъчни измами, не тормози, не бие и не убива? Да, можеше, но това ставаше при един друг строй, от 1944 до 1989 г. Или пророкуваш, че след като Грипенов реализира напълно военния преврат и ни запрати в Евразия отново ще арестуват и убиват българи без съд и присъда????
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16. Типично по тролски, пишеш без да прочетеш статията. Няма присъдено обещетение, което да се плаща от България, т.е. ЕСПЧ уж е осъдило България за дългото задържане на крадливеца-олигарх, ама не точно....
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се яви пред Господ Бог, дано е скоро, няма да му помогнат нито адвокати, нито милиони. Там дълго ще плаща за това, че съсипа живота на хиляди българи, и за да отърве затвора с Черепа, фигуранта му и други подсъдими и избягали от правосъдието олигарси направиха преврат и разединиха българите, както никой друг не ги е разединявал... Няма да му се размине, и на другарете му също.....
22
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Всеки,който би рекъл:-"Така му се пада на тоя бандит!" трябва да е наясно,че всеки момент и той може да попадне в ареста!..Ей така-само по "сигнал на доброжелател"..Та:-Въпроса е ПРИНЦИПЕН и ФУНДАМЕНТАЛЕН!...НЕ се опитвам да "защитя" въпросния,нито да го "обвинявам" САМО по некакви си ПУБЛИКАЦИИ тук-там,ни най-малко!..Въпроса е ПРИНЦИПЕН!
21
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Задържането под стража БЕЗ ОСЪДИТЕЛНА присъда е тежко престъпление с/у свободата на човека и ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕВИННОСТ,залегнала не само в нашата Конституция!..Но в една МИЛИЦИОНЕРСКА държава,това е най-лесния,удобен и практикуван начин да ОСЪДИШ на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА некой си,БЕЗ СЪДЕБНО решение!...САМО заради някакви "подозрения","сведения","сигнали" и др. такива!.Освирепялите "елементи" СА ВЛЮБЕНИ в "задържането"..Ама има вина,нема вина,..НЕМА ЗНАЧЕНИЕ.Така е решил "прокурора",койтоНЕЕСЪДИЯ!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Борис а бе българи какви сте Миньо, Ветко , Цола, Пеко , Тако, Мако, *** все имена комунистически и пудела Рашко.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работа работа работа
18
2
 
5
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Много специалисти по наказателен процес сте се събрали тук. Естествено, че доказването на крупни финансови измами се доказват трудно, като времето се точи толкова и "благодарение" на всевъзможни адвокатски хватки. Този дето уби Милен Цветков и той след година ще реве пред евросъда, че го държат в ареста. И заради него ли ще плюете пак по прокуратура и съд?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 Може, тъкмо да попълни колекцията на антигерб коалицията, от спонсори и ходкрепилата ги ДПС. Там са Божков, Пеевски Маджо...Той и Лупи- Ал.Томов, ги събира в своята червена патерица.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 Точно ГЕРБ го дадоха на съд. За прекомерно задържане само, са уважили, което не означава, че е невинен, за кражба от европейските фондове.
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния бъдещ депутат на герП !
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да плащат герб от субсидията!
13
3
 
8
 
! Отговори
ветко преди 2 години
а ше се кандидатира ли и той за депутат ?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая пpocта милиционерска орда рушветчийстващ башибозук, толкова. Съда използва годни за целта доказателства. Но те обикновено са негодни, защото са събирани от негодници.
11
2
 
5
 
! Отговори
До ангел преди 2 години
Може- ама допреди няколко седмици. Вмомента в който САЩ запорира нещата на Черепа - никой няма да посмее да го оправдае за каквото и да е било в никоя държава във сферата на влияние на САЩ.
10
4
 
9
 
! Отговори
За 20г. преди 2 години
В Прокуратурата,Гешев няма нито едно спечелено дело.Ако някой е очаквал той да се разработи много се е лъгал-Гешев просто толкова си може.И това дело е поредното доказателство-осъдени няма да има.Само дето отново ни изложи в Европа.
9
4
 
14
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Миню Стайков е образец на безочливите нагъли комунисти. Моля Рашков да коментира казуса на тоя,и останите олигарси обвиняеми не за кокошка или открадната гума за автомобил,а за милиарди!
8
8
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Тоя е малка рибка освен това трябва да носи някаква наказателна отговорност за незаконната му фабрика за цигари. Само гледайте Черепа за колко ще осъди България . Там сумите са милярди в евро !