Гешев иска имунитета на кандидат за депутат за купуване на гласове

Събраните доказателства били достатъчни за привличане към отговорност
67
Гешев иска имунитета на кандидат за депутат за купуване на гласове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11.07.2021 г., съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас по реда на чл. 212 ал.2 от НПК и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., който на 29.06.2021 г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция.

Предвиденото в закона наказание по чл. 167, ал.2 от НК е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
Ако този човек избран лично от Борисов.Да му пази задните части,слизайки или изгонвайки го от властта.Ако беше истински Глав прокурор.Нямаше едва сега да ОБЯВИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НЯКОГО! Та Полицията се УБИ ДА ХВАЩА КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ! И тоя не си мръдна пръста! И сега изведнъж,без никой да го кара,се "само сезира"?Това е доказателство за Гешев,че е "лоялен" към ГЕРБ,атакувайки Новите партии,прекрачили прага на 45 събрание!Не казвам че е прав или не за това лице! Но защо точно сега?-:)
43
0
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
От Баце трябва да започне. Показателно е, че на 04.04 почти всички ромски махали и села бяха разделени между ГЕРБ и ДПС.
42
5
 
2
 
! Отговори
не спирай преди 2 години
Гешев , карай наред . славчу , мая общата и импексова .
41
4
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Споко другаре и товарищи, вече е ясно кой е мистериозният кандидат за народен представител с инициали Ц.Г. - от партията на Сестрите Галеви е, така наречените адвокати на Мутрите не подбират средства за да служат на Мутренската клика, тези дето им плащаха протестърската кампания искат насреща резултати и техните адвокати работят по въпроса, по начина по който те си знаят и без да подбират средства, с купуване на гласове, фалшиви новини, импровизилан Народен съд и всякакви други манипулации......
40
1
 
3
 
! Отговори
Анон- до ГЕРБ=ГРОБ преди 2 години
Ясно е , че си бил клиент на Карлуково ,или са те изпуснали някога от четвърти километър . Дано и другите анти ГЕРБ не са като теб , че много жълти книжки трябва да се печатат.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ни от лаладжии , които постоянно лъжат народа . Единствено ГЕРБ направиха нещо за тази държава , може и да не е достатъчно , но все пак е нещо.
38
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 2 години
До Krom: Може да отвращава, но тази клика няма друг начин да бъде премахната. Те не са хора, няма човешко във тях и не заслужават такова отношение. Всяка глътка въздух поета от висш кадър на ГРоБ е изхабена и излишна. Амин!
37
2
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До българин - аз обаче питам теб! За промяна на Конституцията трябва ако се не лъжа Велико Народно Събрание. Кой ще го свика? По чия инициатива? Такива промени не стават от днес за утре. Това е сложен процес изискващ много време. За това попитах, как смятате да промените Конституцията и кои сте?
36
1
 
2
 
! Отговори
Може преди 2 години
Да смените м-Р Дамаджанков,а Гешев след 6год!Реалност,другото е мечти,мечти Учиндолски!
35
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 40 (Krom) Не знам, не разбирам от референдуми. За референдумите питай Слави...
34
4
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До ГЕРБ=ГРОБ - човече, ти си много болен. Не коментирам пристрастията ти, защото всеки може да харесва или да не харесва някой. Това не коментирам. Но, за да напишеш това което си написал, трябва да имаш сериозен психологически проблем. Трябва ти квалифицирана помощ. Съжалявам, но написаното от теб отвращава.
33
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 2 години
Каскете, да дишаш пръст ти пожелавам, на 2м. надолу заровен. Но преди това да си опееш поколенията и близките... свещи, жито и лекарства да купуваш доволно. Амин!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ци-*** - кой е този? От коя партия? Крият от народа, който трябва да избира честни хора.
31
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До българин - да? А за това дали пък не е необходим референдум? Или отново някой ще ми обяснява как не съм достатъчно грамотен за да разбера какво е в мой интерес? Как ще "промените" Конституцията и кои сте Вие, ако не представлява тайна?
30
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 37 (Krom) Аз ще ти отговоря. Пряка връзка с Гешев няма. Обаче ние ще променим Конституцията!И тя вече няма да бъде по модел на бившия СССР! И Гешев ще отиде на "сметището" на историята! Както и всички следващи "Гешевци"!
29
3
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 26 - я опитай пак? Как точно Гешев зависи от тези избори? Той си има мандат. Ако не разбираш за какво говоря, прочети историята на Филчев.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царството на каскета Андрей Вишински свършва скоро!Ще искаме да чуем коментари и изказвания на пресконференции от новия главен прокурор, но не от този!Комунизмът си отива, спете спокойно деца!
27
1
 
1
 
! Отговори
Откога преди 2 години
Кандидат-депутатите са с имунитет?! Гешев кои закони чете?
26
1
 
4
 
! Отговори
Сдухан Гербер преди 2 години
4 лица , този сериозно ли говори, Онзи ден бяха открити списъци с хиляди гласоподаватели и Каскета се направи на приятно разсеян .
25
1
 
12
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
А имунитета на Гешев, кога?