Румънец е обвиняем за катастрофата в Кресненското дефиле

При инцидента вчера почина 48-годишна жена
29
Румънец е обвиняем за катастрофата в Кресненското дефиле
Снимка: БГНЕС

Румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за катастрофата в Кресненското дефиле, при която загина жена, съобщи Окръжната прокуратура в Благоевград.

Още по темата
55-годишният Й.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 15.25 ч. на 11 юли е управлявал лек автомобил в района на Кресненското дефиле - в посока от Симитли за Кресна, като не е контролирал непрекъснато превозното си средство, напуснал е заеманата от него лента за движение и е навлязъл изцяло в насрещната.

Последвал е челен удар с лек автомобил, шофиран от 48-годишна жена. Вследствие на предизвиканото от обвиняемия пътно произшествие е последвала смъртта на жената, съобщиха от прокуратурата.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, Й.Т. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение "задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 2 години
жалко за жената, Бог да я прости.. имала е още поне 15-20 год живот да се радва и допринася..НО защо дали румънец българин турчин и нт не кара така в Гърция или Швейцария или Германия? отделно санкциите ок но задкормилното устройство като е просто и комплексирано на глиган как да стане?
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът, румънеца и турчина трябва да свикне с мисълта че не е сам на пътя! Има хора които нямат да кажем неговите рефлекси и е длъжен да се съобразява с тях! Всеки има право да е на пътя и правилника за движение е създаден точно за тази цел! Всеки е длъжен да е максимално бдителен и да даде всичко от себе си за да предотврати инцидент дори да е в правото си на предимство. Безотговорното бързане, изпреварване, засичане и минаването на червено води до лоши последствия!
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 2 години ходих до Костанца. Дали защто е курорт или просто там има повече санкции, но всички караха изключително културно. Полиция през 20-30км., много добри пътища, маркировка ... Стана ми много гадно, че всички са се научили че тук няма санкции и в България карат като изтървани.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците са много глупави, много по зле от нас..... Да де, ние всичките българи до един сме най умните във Вселената и ни личи. :))))))
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше камери да следят за скоростта, нямаше да карат със 160 при позволени 140. Да ги снима камерата и после на българската граница да плащат. Ама няма кой да го направи ... като отидат в Гърция да видите какви са мушички с 90 км/ч........ Аз лично смятам че даш камерите в балканския регион трябва да бъдат абсолютно задължителни!!! Също така глобите и наказанията да бъдат в пъти по високи и строги като в западните държави.
24
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Това вече беше коментирано и уж щяха да го направят, но заради един приятел на Ердоган познай :)
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20....Ами се сме от региона на "спазващите" правилата за движение по пътищата :)))))))))))) Българи, румънци и турци, все "отбор юнаци"! :))))))
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше камери да следят за скоростта, нямаше да карат със 160 при позволени 140. Да ги снима камерата и после на българската граница да плащат. Ама няма кой да го направи ... като отидат в Гърция да видите какви са мушички с 90 км/ч
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това трябва да има мантинела по тоя път. Не стига, че още няма магистрала, а караме по двулентов път с настещно движение, и това било път до граница !
20
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 години
Съгласен съм, предизвикваме ПТП-та.Но това не променя наблюденията ми върху карането на румънците и турците.Движат се в колони и изпреварват заедно, създавайки предпоставки за ПТП.За скоростта с която се движат, нямайки си хал хабер от пътната обстановка, няма да коментирам.Мини веднъж по пътя Варна- Бургас и ще се нагледаш на изпреварвания в завои.А по Тракия вече можеш да видиш турските кервани движещи се със 120 в лява лента без да се прибират или на другата крайност - над 150.
19
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загиналите са в резултат на спряният строеж на магистралата от правителството на Румен а Радев.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Северна България се пазете от румънците, а в Южна от турците - това е.Тях никой не ги спира за нищо, следователно карат както си искат...... Българите като ни спират нима не предизвикваме ПТПта?! Колко пъти българи карат зад мен без почти никаква дистанция??! Колко пъти трябва да спирам внезапно за да не се набия в навлезлия срещу мен неправилно изпреварващ?!?
17
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 години
В Северна България се пазете от румънците, а в Южна от турците - това е.Тях никой не ги спира за нищо, следователно карат както си искат.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайки статистиката за катастрофите в България се вижда ясно че и българските шофьори са доста зле с карането. Вчера български гражданин се е натресъл в стълб и е загинало 17 годишно момиче. Бог да го прости и нека отук нататък бъдем по предпазливи и отговорни.
15
1
 
5
 
! Отговори
Ggg преди 2 години
Някой смелчага със зил трябва да натиска румънците смазани в някое дере
14
0
 
26
 
! Отговори
Док преди 2 години
Проблема е в тоягата, уебчитатели. Преди две седмици за пореден път ходих в Румъния, този път до Брашов, пътя е през Карпатите. Влязох и се върнах през Дунав мост при Русе. Странно, но румънците дори в Румъния не карат така както у нас. А тука са като отвързани.....Защо ли? На тоя въпрос трябва да си отговорим.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен преди 5-6 години в Прохода на републиката ме изпревари румънски ТИР, а бях с БМВ на 3 години. Не е като да съм се влачил. Смятайте как караше този! Шеще да ме блъсне няколко пъти отзад. Накрая го пуснах да заминава! Беше абсолютно луд!
12
3
 
32
 
! Отговори
Красимир преди 2 години
Румънците са много глупави, много по зле от нас. Работя в хотел, не можете да сипредставите каква пап.лач туристи. Шефа ми искаше да сложи румънското знаме, но задраскано! На входа. Като дойдат 2 стаи РОМънци, целия хотел знае, че има румънци. Мръсотиябълват прасетата и писъци.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въх
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор, незабавно, ***!