Сигналът на Рашков срещу Гешев е разпределен на прокурор

Предстои той да прецени какви действия да предприеме
49
Сигналът на Рашков срещу Гешев е разпределен на прокурор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигналът, който вътрешният министър Бойко Рашков изпрати в следствието срещу главния прокурор Иван Гешев, вече е разпределен на прокурор, каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова за БТА.

Тя припомни, че данните на Рашков бяха препратени до спецпрокуратурата и на случаен принцип сигналът е разпределен на прокурор.

Предстои той, въз основа на вътрешното си убеждение и закона, да прецени какви действия да предприеме.

Още по темата
Относно заявеното от Рашков, че ще обжалва, ако получи отказ за разследване на Гешев, Маджарова заяви, че вътрешният министър може да направи това пред Апелативната специализирана прокуратура. Такъв е редът и така процедира прокуратурата с всички сигнали, независимо от кого и срещу кого са депозирани, посочи още тя.

Валентина Маджарова припомни, че по силата на действащия от 1975 г. НПК, основният орган, оправомощен да образува досъдебно производство, е прокурорът. Единствено кодексът от 1952 г. е предвиждал възможност такава преценка, наред с прокурора, да извършва и следователят.

Ръководителят на спецпрокуратурата допълни, че през годините са постъпвали различни сигнали срещу главните прокурори и този сигнал не е прецедент. Единственото различно в случая е това, че той идва от служебния министър на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Бойко РашковИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
ГОСТ преди 2 години
До Анонимен Явно въобще не те слуша главата,щом говориш такива простотии.
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък му се кефя на Рашков. Тоя така си е повярвал, че показва истинското лице на БСП/БКП и Радев. Маха грима на макс. Използва стари ченгесарски приоми, комунистически манипулации и ДС сплашване. А това припомня на хората злото, което беше комунизма. Години наред червените акцентират върху доброто, но Рашков припомни защо бяхте зло. Припомни какво се случва, когато облечен във власт военен вземе цялата власт и тоталитаризма който следва. Благодаря на Рашков, че припомни на хората кои сте всъщ
6
12
 
9
 
! Отговори
paul61 преди 2 години
ВСС ще бъде сменен, после идва реда и на Гешев . А Герб го забравете -скоро Боко ще е подсъдим - за толкова много работи че ще задмине Божков по броя на обвиненията ! Не виждате ли че и БСП е за смяна на съдебната система ?
5
6
 
15
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
не Бойко Борисов ви е попилял, а вие сте си виновни сами, аутсайдери сте, не сте учили, нямате опит с никакъв бизнес, можете да мажете по стените яйца и домати, можете да чегъртате по форумите, а можете ли да работите.... разбрахме, че предпочитате да лежите по кръстовища и площади, ако някой ви плаща в брой, сега партиите ви обещаха да назначат, но кога? ... ДРУГПЪТ
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей страшна новина. Това е задължението на следствието. Тъй като е некомпетентно по закон е длъжно да го препрати на прокурор. Такъв е закона. От кога спазването на закона е новина?
3
10
 
15
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Браво Чашков, получаваш потупване и безплатна екскурзия до Ленинград по случай преизпълнението на плана.
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебен, какво ще стане ако наесен ГЕРБ се върнат с гръм и трясък? Къде ще се криеш? Под фуражкaта на Рaдев ли? Няма как да свалиш Гешев, противоконституционно е. А този сигнал е като с дамаджaните, които досега са най-голямото ти разкритие.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ли сигнал е кьор фишек.