Близките на удавените баща и син се съмняват дали не са убити

Те настояват за обективно разследване на случая
30

Прокуратурата разследва смъртта на баща и син, чиито тела бяха открити във водите на язовир "Копринка". Двамата изчезнаха на 5 март. Според водолазите силният вятър, който завлякъл колата на повече от 40 метра, е причина досега двамата да не бъдат открити.
Още по темата
Близките на петгодишния Ангел и на баща му Божидар Радев до последно са имали надежда, че двамата може да са живи. Те искат обективно разследване на случая.

"Всеки ден плачех, излизах отнякъде да го чуя, дали е жив, пък най-лошото стана, че го намерихме умрял в язовира с колата!", сподели бащата на Божидар - Ангел Радев. Роднините им се съмняват, че става въпрос за нещастен случай, предаде Bulgaria ON AIR.

"Дали е убит от някого… Дрехи имаше, пари имаше, телефон… Смятам, че е убит от някой! От село някой смятам, че са го убили и са го хвърлили в язовира", смята Ангел.

"Трудно ми е, много ми е трудно… Какво печелим, като говорим? Искам да има разследване - дали са убити, дали са хвърлени в язовира", настоя съпругата на Божидар - Джаврие Нанева.

"Не вярвам да е нещастен инцидент... С малко дете никога няма да се хвърли да убие детето си", категорична е сестрата на Джаврие - Ташка Нанева.

Пет месеца спасители и водолази безуспешно търсят изчезналите баща и син. Обхождали са язовира с лодка, а камери са снимали дъното на водоема.

"Всички подходи към водоема трябваше да се проверят - от най-близкия до село Копринка, където е изчезнало момчето. Три пъти сме проверявали мястото, но не предвидихме само един от вариантите - силния вятър на пориви. И когато автомобилът е паднал във водата, тогава водачът е имал възможност да отвори стъклото и да напусне автомобила по най-бързия начин. А те са се мъчили да отварят вратите, което е невъзможно. И паника ги е обзела", обясни ръководителят на водолазно-спасителната група Кольо Радуков.

Според водолазите, ако е бил подаден сигнал за инцидента от свидетели, потъналата кола е могло да се извади за половин час и хората в нея да се спасят.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така, правете още колите с атоматично отваряне-затваряне и елекроника и така ще се учудвате, че не ви се подчиняват на командите! Защо няма врата с механично отваряне?
22
2
 
3
 
! Отговори
преди 1 месец
"Според водолазите, ако е бил подаден сигнал за инцидента от свидетели, потъналата кола е могло да се извади за половин час и хората в нея да се спасят."Това само на кино може да стане.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са си 2 мангaлa по-малко. Престъпник без книжка, добре е убил своето семе, а не чуждо.
20
0
 
14
 
! Отговори
ако е вярно преди 1 месец
Ако е вярно, че шофьора е нямал книжка, както писаха по някои сайтове, смятам че няма какво да се чудят...самоубили са се! Впрочем това е огромния проблем в България - купени книжки, пияни, дрогирани, не спазващи никакви правила и.....НИКАКЪВ КОНТРОЛ И ПОЧТИ НИКАКВИ СЕРИОЗНИ САНКЦИИ!
19
1
 
10
 
! Отговори
бай онзи преди 1 месец
Аз се съмнявам тия да са дали 1 лев данък и да е имал книжка, ама кой ме пита ....Бащата като е сигурен да каже кой го е направил...Цяла България ли да проверим и да питаме ?
18
2
 
5
 
! Отговори
Grom преди 1 месец
Тъжно...
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато страдат от загуба на близък, хората губят всяка трезва преценка - винаги се съмняват че я полицая го убил, я доктора, я Илюминати, я ...
16
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Кач пара струва мерцедеса :)))
15
4
 
27
 
! Отговори
Saki преди 1 месец
Жалко за детето. Средата е всичко. Едни познати осиновиха дете от малцинствата и в момента е пълен отличник, свири на барабани рок музика , кара кросови мотори и е много будно и интелигентно енергично дете.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Де ги видехте тия 40 метра тя колата на 2 метра от брега не видите ли снимката ?"///Нивото на язовира спада и се качва. Може когато са обхождали да е било на 40м от брега...
13
1
 
3
 
! Отговори
за разлика преди 1 месец
от тебе аз не сьм чистачката на входа
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Водолазите и те малко изпращели. За половин час щели биле да ги спасят ако бил подаден сигнал. Кой да подаде сигнал след като никой не ги е видял и как половин час ще дишат под вода ? Но при такива публични изяви всеки се пъне да се покаже малко мъдър и винаги излиза обратното.
11
2
 
1
 
! Отговори
крадец преди 1 месец
и автокрадец и убиец
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да баш, нема книжка, без регистрация, малцинство, неграмотен. Некой ше се занимава с тях, че не могаъ сами да се пребият.
9
5
 
1
 
! Отговори
pa`awra преди 1 месец
тия са го убили
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроси имам и аз: как безработен има пари за мерцедес дори и стар, защо е бил пиян, и защо тази кола е в движение след като няма номера, застраховка, винетка. Този има ли книжка?
7
1
 
30
 
! Отговори
Док преди 1 месец
Пиян джунгалл без книжка с кола без номера. Няма да се учудя ако е дал на малкото циглеее да кара и то да е метнало колата в язовира.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Де ги видехте тия 40 метра тя колата на 2 метра от брега не видите ли снимката ?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, то сичко излезна наяве...команчосите се качили на джелязния конь без права и ся вече ще има протести че некой ги убил понеже пияни не мое карат в пътя и са се бухнали в язовира.
4
3
 
16
 
! Отговори
БО преди 1 месец
Какво била печелела като говорела хахахаххаха Джаврието иска пари. Нищо и няма щом така мисли ще си намери друг и ще си роди друго!!!!!!!