Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ

Главният прокурор бил абсолютно безконтролен
373
Рашков: Прокуратурата не позволява да се развие нито един процес, касаещ ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Според него в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", каза министърът. 

Още по темата

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече", коментира той.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен, чеще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения.

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона", каза той.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на "Хемус", ще бъде предоставено на прокуратурата.

"Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата", посочи Рашков.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, "когато е започната магистрала "Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона", каза той.

"Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?", риторично попита министърът.

"Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че те да станат непосилни за обикновения български гражданин", заяви министър Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да съобщи информация от тези проверки.

По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че "тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък".

"От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
13
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
А бре Радев,а бре Рашков,а бре троляци-има Европейската съд бре,оплочете ,дайте папките с доказателствата там .Що не ви стиска бре мошеници?Голям ефтинджост сте,толкова ефтини,че и за би така не ставате.А рееее по дупкитееееее
169
6
 
1
 
! Отговори
пери преди 2 години
До да периТака е, но по нищо не личи. Навсякъде минирано с нкадърни калинки, които пречат на народа, но за това пък са лоялни на герб и вожда им, и чакат да се върне, ама няма да стане.
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Гешев,мачкай .Хунтаджиите съвсем истерясаха Дамаджани зелени чорапи ....си заминават Мачкай
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале един е седнал тука и отговаря на всеки пост хахаха Нито с комунисти, нито с дс ще ни уплашиш, това са твои и може би на шефа ти мокрите сънища и са пълни измислици. И пак ти казвам, не всички сме финансово и политически зависими, и мики маус да дойде утре ми е се тая, ти му мисли ти казвам отново!
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герберски *** "Плявата на обществото впрегната от ДС, да помага на новото ОФ да изтрият опозицията на червената диктатура от политическата карта. ТОВА са тия другаре!
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уфффф, пак баналният Чашков с неговите дочух, една баба ми каза, уверявам ви че незнам си какво. Естествено че няма да ти развият съчиненията без нито едно истинско доказателство.
164
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Когато ceлTaka-министърМВР да представи факти и доказателства тогава прокуратурата ще се задейства. Тоя с имотите го направи на селска седенка!
163
8
 
4
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
Уф, пак баналните глу.пави коментари за гербавите ***. Ама мразим ви безплатно бе, оххлюви червени, разни протестъри и чалгари. И няма да спрем. Не разбрахте ли, некадърници смотани, че ще продължим да ви еваваме макята с коментарите си и ще ви скъсаме г.за от критики.
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173 "Ама троловете с много лични нападки нещо?" Не сте спирали. Случайно да не сте от групата на "Наглите"? Само комунистите обвиняват останалите най-нагло в нещата, които те правят!
161
8
 
4
 
! Отговори
pi ar sevi boiko преди 2 години
Гешеф е юридически неграмотен, шефа му е функционално неграмотен, а избирателите йм не могат да гласуват с машина До там с легендата за тулупчето джипкомило и какъв държавник е хахахах
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 144 О хайде чакаме,Какво става с"чегъртането" Все чегъртате чегъртате и нищо.Вие сте никои и нищо не можете да направите освен да се върнете обратно в канала жалки инсекти
159
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама троловете с много лични нападки нещо? Това че вие сте стотинкаджии не значи че всички сме зависими от дебелака в банкя и ревеме за пари. Мене ме боли кой е премиер реално, ама вие му мислете че не остана.
158
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има жестоки изнасилвания на гербава плява!
157
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи" - ама прав е човекът.
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 164 "Няма, няма мойте дечица, чичко Рашков няма да ви вземе чекмеджето с играчките!" Рашков, дългогодишния кадър на ДС с 19 имота ще го давате за пример за законност! Смях в залата!
155
5
 
15
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
До Оставка, Гешка: а на Рашката имотите станаха 20, него кога ще раследваме!??? Борисов за една къща в Барселона го разпнаха, пък и тя не била негова! Долу Радев! Долу служебното правителство! Само ГЕРБ!
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Тцъ Гешев няма да си ходи!Какво ще направиш?Ще се сцепиш от яд?
153
4
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
А Гумен Гадев не е ли безконтролвн?
152
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайката мачка на кукуво лято. Останаха за тях да гласуват бандюгите и държавните лапачи. Скоро и те ще се откажат, защото са отровни и никой не ги иска. Всички ще гласуваме за партията на промяната, пукайте се герберастки тролчета.
151
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново гербави сълзи в коментарите! Няма, няма мойте дечица, чичко Рашков няма да ви вземе чекмеджето с играчките! Нали чичко Гешев с каскета ви пази?