Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

Правосъдният министър: Запозната съм!
Обновена: 8 яну 2022 21:19 | 8 яну 2022 21:18, Веселина Йорданова
349

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 258 Започнахте с обидите :) Изнервихте се нещо :)
222
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е, минуси -неминуси, харесва ви - не ви харесва, по това е истината. желая ви успех на промяната към по-добро, но се съмнявам да успеете- очаквам драматични години, не месеци, а именно години, заради хатъра на няколко човека, които решиха, че и с дявола ортак ще станат, ама герба да бъде махнат. засега нулев капацитет, нулеви действия, много приказки, много суетене и липса на кардинални решения. и за капак- световна криза. айде, лека.
221
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 257 Кога да се гласуват закони, едвам се отвори НС и деса почна да чете декларации и да губи времето. Казал той баце ви, каквото му е изгодно. Измисля си. Анализите показаха, че най-много намаля гласуването в рисковите за купен вот секции, което е загуба само за вас. Не е загуба, че не са гласували тези, които продават гласа си. Точно това беше и целта. Като сте видели нагласяване, каскетът ви защо блее, а не започна разследване. Хвърляте обвинения във форумите, защото са лъжа.
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256 "Аз толкова усмивки пиша, Вие тъга видяхте" Никой не е казвал, че си особено умен и знаеш какво предствляваш отстрани. :))) Останалите бъртвежи - нищо ново. Ще минем и без тях. :)))
219
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и вие не го целите това- не се приемат закони, които да гарантират ефективност на прокуратурата, а се търси начин проссто да се махне геш, пък после ще му мислимЕ. А, не така. Относно изборите -не е верно, първия път хората гласуваха въпреки машинното, но видяха как се манипулира резултата-/ бацце беше прав, с 000.1% три дена го изчисляваха, то е ясно/, затова на третите избори-никакво гласуване. И се видя, че пак имаше нагласяване, та ПП да са първи.
218
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 254 Аз толкова усмивки пиша, Вие тъга видяхте :) В случая разкритият сте ВИе, а не - аз. Добре, какво лошо има да си признаете, че сте влюбен в баце, например :) Ние ще се сетим, че е за пари, но Вие си поддържайте романтичната версия :) Защо да се връщаме до офето. Вие нищо не казахте за "образованието" на гешев :) За баце, че още не си е върнал партийния билет :) Повечето в герб са пребоядисани ко,му.няги
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 243 252 Точно - през юли пак беше машинно :) Значи не е, заради машините. Защо три пъти? За да се намери алтернатива. Очевидно не можете вече да спечелите избори, каквито и усилия да положите, и ердоганя :) също. То,вие бяхте едно дясно, само дето не върнахте соц-а. Не плачат, а ни съдят и им плащаме обезщетения, вместо да са в затвора и цялото им имущество да влезе в бюджета. Но той не цели това.
216
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 253 "Вие не отричате, че сте гербав тррол," Тъжна картинка си. Когато те разкрият свършваш винаги на същото паркомясто. Едно време ОФто точно така са викали "фашисти", както сега викате "гербери". Знаеш ли, какво се е случило с ОФто тогава, между другото? :)))))
215
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 249 Вие не отричате, че сте гербав тррол, пък то и много силно Ви личи :) С това пердашене много изпростяхте, спи ли Ви се вече :)
214
3
 
4
 
! Отговори
до 243 преди 2 години
напротив, има как да го твърдя- двойно по-ниска избирателна активност в есенен сезон, не в отпускарски летен. а защо се стигна до трети избори- заради цирковете в предишното НС. и сега всички са явно съгласни с тези циркове, защото се събраха на една маса с циркаджиите. няма ляво, няма дясно. и сега, да не бъде вашият каскет, нашият да е. и плачат по разни тв-та разни почтени милионери, гешев ги бил засегнал, гешев вън, гешев лош, ау ужас.. плачем и ние
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 248 "така че все още има реална възможност снимките да се окажат самата истина" Умирам от смях, още отклоняваш темата от факта, че независимо какви са снимките, КОЛАЖИТЕ, с които ДС повлия на общественото мнение, са манипулирани. По това се познава какъв си. че като дявол от тамян бягаш от тази тема и се опитваш да изместиш фокуса другаде. Манипулацията на общественото мнение е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че някой е търсил компрометиране неотговарящо на реалността. И ти участваш в това! :)
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 247 И не научили правописа :) Много е елементарно това, плащат ли за такива соц.лозунги?
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 245 Реалността казва, че не разговарям сам със себе си. Ето това е разликата между мен и теб: че мога да те пердаша с факти и аргументи, защото казвам истината, а ти трябва да фантазираш, за да оцелееш. :)))) Следващата ти спирка да обявиш всички, които пишат, за "неважни", или както обичаш да пишеш "***". Само показваш колко си слаб всъщност, и че нямаш никакви аргументи.
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 239 А да не говорим какъв извод правим за Вас, щом ми отчитате такива неща за грях :) Напомням Ви, че даже гешката не е закрил проверката на чекмеджето, така че все още има реална възможност снимките да се окажат самата истина :) Че са компромат, т.е. съдържанието им компрометира баце, не споря. Че с тази цел са публикувани, също не споря. Най-вероятно с тази цел са и направени. Мен ме интересува какво научихме от тях и какво следва да се направи. Самият факт, че баце крие Мата Хари,
209
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! С вас сме г- н Гешев! Всички умни разумни интелигентни хора висшисти учили право ние които не сме част от простолюдието и невежеството в България!
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА ти си най големият ***.Що не отидеш да му го кажеш жалкото ти съществуване в интеренет сигурно 1 книга не си прочел начина ти на изказ показва какъв чалга *** невеж *** си. Затова целият свят ви се смее щото сте за смях срам и позор.Вие простолюдие неграмотно духовно неразвито не знает защо сте на земята и след 25 живота пак няма да знете. Отиди учи белким научиш нещо и влезе в главата ти *** и баща ти явно не са те възпиталинито култура нито морал седнал да пише
207
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 242 Трролът разговаря сам със себе си, за да имитира няколко души на едно мнение :)
206
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! С вас сме г-н Гешев!
205
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 234 237 Няма как да го твърдите със сигурност. Тази година проведохме 3 пъти избори, на хората им омръзна. Избирателната активност по принцип е ниска при нас. Юли месец беше 42 %, макар че през лятото има причина да е ниска. Но, колкото е за "нас", толкова беше и за вас :) Равни условия. каскетът отдавна е на прицел, още преди да бъде назначен. Вие твърдите, че някого гонел, аз виждам само освободени и съдещи ни за обезщетения бивши техни другарчета. Колко пари са постъпили в бюджета от
204
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 234/237 "И сега зора е да махнете геша, да опандизите тия от герба, а да пуснете червените бандити, щото са невинни. Е, голяма работа сте свършили." Това обобщава добре целите на "новите" морализатори. Това са точно те. Разбира се, след като пуснат червените бандити, те няма да стоят мирни, а заедно с шефовете си се захванаха юнашката с овладяването и ошушкването на държавата, Даже не се и крият.