Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

Правосъдният министър: Запозната съм!
Обновена: 8 яну 2022 21:19 | 8 яну 2022 21:18, Веселина Йорданова
349

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля другарко, пък Гошко ми взе багерчето!
202
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскетчето е най-голямият *** на света! Пфу!
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 238 "Доста повече изписвате всеки път, чак на психология и философия го избивате" Избивам го на факти. И доста се насъбраха. Защитата на Черепа, изцяло машинния вот, в по-ранни етапи оспорването на това, че снимките на кюлчетата са скалъпен компромат, и т.н. Всичко "напълно случайно" изцяло в линията на ДСарите и техните интереси. С такива морал и законност жална им май-а на българите занапред, и точно това трябва да очакват.
200
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 235 Доста повече изписвате всеки път, чак на психология и философия го избивате. Точно внушавате. Но е излишно, никой не се хваща. Всеки вижда, че сте тррол, и не Ви вярва.
199
2
 
5
 
! Отговори
до 234 преди 2 години
Ефектът от машините беше 70% негласували. И вие с 15% криво-ляво докарани правите салтоморталета и нелепи коалиции. И сега сте се вторачили в геша, щото ви гонил другарчетата. Ама всичко друго било на вили и на могили- ху кеърз, народа да прави вятър. И сега зора е да махнете геша, да опандизите тия от герба, а да пуснете червените бандити, щото са невинни. Е, голяма работа сте свършили.
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 "Голям беше ефектът от машините" Ти не знаеш колко е голям ефекта от машините, но ето те отново да защитаваш методи, които в демокрациите са отхвърлени като опасни за демократичния процес. Иначе и ДС не защитаваш, само наложените недемократични начини за правене на избори. Нали? :))) Или трябва да приемем, че опита ти да омаловажиш проблема с изцяло машинното гласуване е "случайност"? :))))
197
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 227 "Няма нужда да внушавате на другите четящи какво трябва да си мислят за мен, те могат и сами да ме преценят" Аз нищо не внушавам, даже напротив, точно обратното казах: че аргументите ти говорят за теб, а не това какво твърдиш, че си. :))))) Ти се напъваш за обратното. Безуспешно.
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 232 Голям беше ефектът от машините :) Направо Ви разбирам, че под всяка статия ревете. :) Много ви заболя. А ако не беше помогнал ердоганя, щеше да е мазало. Добре, че баце отиде да му целува... подметките :)
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 225 Щом тези неща не зависели от него, за какво да го отстраняват? Той и без това нищо не може да направи срещу престъпниците, нали така? Те държат НС, ще си променят законите и ще си крадат, а той ще скляпа, като мишка в трици.
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един пресен пример за поредното законотворческо безобразие е машинното гласуване. Защо бе, джанъм, ме задължаваш да гласувам така? Нали вече имаш перфектният мвр началник, който ще контролира купения вот? Защо в Германия са го премахнали, а ние го въвеждаме? Защото така ти е удобно. Ама утре на някой друг ще е удобно и тогава ще пищиш и ще искаш да го сменяш- него,конкурента си , а не закона, който така малоумно си приел. Пристрастни сте във всичко и за гешев и не за гешев- това личи и дразни.
193
0
 
2
 
! Отговори
Хм, може би... преди 2 години
Вече е доловил накъде духа вятърът. А посоката му на духане, съвсем не помага на платната на неговата платноходка, образно казано, да върви напред. Така че, позицията да се прави на жертва и да плаче като вдовица за... знаете за какво, сигурно му се вижда печеливша. Но не е. Това е стъпка, предприета от страх.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 228 А, че беше назначен, не е очевидно, нали :) Че си чати с бойко го прави независим от натиск :)
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 Той самият е другар. През 1988 г. в Симеоново не приемаха демократи :), още повече във факултета десе. Виждам, че и сам признавате, че гонеше само някои престъпници, а би трябвало всички, нали :)
190
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че има политически натиск спрямо Гешев се вижда с просто око. Той е избран според закон, който са сътворили депутатите назад в миналото. Така им е харесвало тогава. Имаме по-голяма нужда от генерална промяна в НПК. Срам и позор " Наглите" да излизат на свобода след 10 години.
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 221 А, , се върнал :) Но със същите папагалщини. Не съм комунист, като баце ви и каскета. Няма нужда да внушавате на другите четящи какво трябва да си мислят за мен, те могат и сами да ме преценят :) Разбирам, че това е "работата" Ви, но трроловете сте вече, като каскета - отивате си. За пистолети ми говорите, та се сетих онзи ден как ме заплашвахте да ме убиете :) Много обичате да прехвърляте греховете си върху другите. Виждам, че го уважавате повече от мен - дори прякора му
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 219/224 Точно така. Затова знаем, че Гешев не е цел на сегашните "морализатори" защото "не гонел престъпниците", а защото е гонел неправилните престъпници и пречи на едни другарЕ в момента.
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 219 "Никой не казва, че всичко останало е идеално, но не си спомням гешев да е споделял тези проблеми в работата си." Тези "проблеми в работата" тръгват от законотворците, а те нарочно оставят вратички в закона, защото половината от тях са адвокати и от това живеят.А се обогатяват от същите имотни престъпници, които за тлъсти пачки прокарват незаконни сделки. Всички са навързани като свински черва, но "Гешев" е виновен.Само това трябва да ви подскаже какво целят с отстраняването му
186
0
 
7
 
! Отговори
до 219 преди 2 години
Ама те не са проблем на гешев- те са проблем на законодателството. Не може да правиш калпави закони, а да искаш контрол на престъпността. Законът трябва да е ясен, категоричен и много прецизно изписан. Никакви завоалирани, противоречиви или непълни формулировки оставени на преценката на трети лица. И тогава вече ще искаш изпълнение на закона и ще гониш гешев, ако трябва. Ама НС-то замазало с големия *** и после олеле. И тук не става въпрос за идеално, а за нормално положение на нещата
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 216 гешефт също :) Изобщо не е умен, писмото го е писал цацата, защото той наистина е умен и образован, макар че нямаме полза от това. Пък и е в същото положение сега.
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 204 "Какво мисля и правя, аз казвам" Какво мислиш, казваш ти. Какво правиш, казват всички, които виждат какво правиш. Ти нямаш контрол върху регистирането на реалността. Знам, че комунистите сте свикнали да представяте думите като заместител на реалността, но все още не сте достигнали до това ниво, да го налагате .Поне не срещу хора, които са свободни. Срещу хора, които държите с пистолет на главата може и по друг начин да успявате. Не искаш ред. Ако искаше нямаше да скачаш за Черепа