ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски

Според антимафиотите има съмнения за извършени престъпления
Обновена: 1 фев 2022 19:04 | 1 фев 2022 10:53, Камелия Цветанова
59
ГДБОП иска да бъде свален имунитетът на Делян Певски
Снимка: БГНЕС

Проверка на ГДБОП по сигнал на БОЕЦ срещу депутата от ДПС Делян Пеевски е стигнала до извода, че има съмнения за извършени престъпления и депутатският му имунитет трябва да бъде свален, за да бъде разследван, пише в. „Сега“.

Затова ГДБОП е изпратила преписката на Специализираната прокуратура.

МВР бе сезирано срещу Пеевски от гражданското сдружение БОЕЦ в началото на януари. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред "Сега", че сигналът на БОЕЦ е получен, обработен и препратен на спецпрокуратурата, но не коментираха какво е заключението на ГДБОП.

Ако прокуратурата се съгласи с изводите на ГДПОБ, процедурата за сваляне на депутатски имунитет включва сезирана на парламента от главния прокурор. При този сценарий депутатът може сам да се откаже от защитата си, или да чака парламентът да разгледа искането на главния прокурор.

"Представили сме данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, като няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар “Опел” за няколко седмици в края на 2015 г. и  началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално, без да е ясен произходът на средствата му", обясниха преди време сигнала си БОЕЦ. Те допълниха, че вече са сезирали прокуратурата по темата, но държавното обвинение е отказало да бъде образувано разследване.

Сега БОЕЦ настоява да бъде извършена проверка и за произхода на средствата, с които Пеевски е закупил имотите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021 г. и началото на 2022 г.
Миналия септември, по време на заседание на заседание на комисията в 46-ото НС, която проучва действията и бездействията на българските институции във връзка с наложените от САЩ санкции за корупция на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, стана ясно, че за последните 20 години прокуратурата е работила по 14 преписки срещу Делян Пеевски. 13 от тях са прекратени, без да прераснат в дела, а едно е прекратено като досъдебно производство.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме му на Пеевски. Докато Гешев е главен прокурор никой неможе с пръст да пипне никого от ГЕРБ-ДПС!!
28
0
 
10
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Прах в очите на окрадения, беден бг народ. Пеевски заплаши, че имал флашки. Знаете ли след него ще трябва да вкарат още 1000 политици. Цирк България
27
0
 
7
 
! Отговори
Йордан Цонев преди 2 години
Вземето му го най-после този депутатски имунитет. Не стога, че е изял кюфтетата на лидера си Мустафа, а като допълнително е хапнал и тези на Ива Митева и Христо Иванов.
26
5
 
10
 
! Отговори
Капитал Прокопиев преди 2 години
Мойте момчета от "Боец" римейк на болшевишкото РМС;))), много добре действат за унищожението на класовият враг:)))
25
1
 
6
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Ех цензура ли бе да я опишеш??!! Кака К,ури и п,ръчка са заличените думи!!Какъв морал или цензура в тоз портал??!!
24
3
 
8
 
! Отговори
Боец преди 2 години
Превски да бъде изправен пред народен съд и разтрелян!! Целото му имущество да бъде конфискувано в полза на държавата и новата власт!!След него подхващаме всички едри капиталисти в България!!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недейте тъй, че ще вземе още да отслабне Шиши ..
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха прокуратурата му е памперс на този, никога няма да му свалят имунитета. После обаче гешеф ще обяснява за олигарси и тн. Жалка бг картинка.
21
2
 
12
 
! Отговори
само питам преди 2 години
А дон Черепиш няма ли да бъде разследван или той е забогатял законно и закономерно?А кака *** няма ли да бъде разследвана как от една бедна *** грозде се превърна във виненопромишлен комплеж с 10 000 декара лозе?!Или като във вицът от социализма дето плашилото пита дали да плаши другарите с черната волга дето идвали да крадът по нощите?!Той магнитски май посочва и други м,уцуни освен Пеевски?!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си припомним кой направи Пеевски шеф на ДАНС.
19
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 2 години
До OSMAN BEGНаправи много лоша услуга на Днес Бг. В момента пускаме сигнал към ГДБОП за разпространение на етническа омраза и заплаха.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А между другото високообразованата говорителка пак нещо не е разбрала. Наистина КПКОНПИ е оправомощена да разследва главния прокурор, но само ако има данни за корупция и конфликт на интереси. Даже "разследва" е силно казано. Сийка пак заблуждава! КПКОНПИ няма обща компетентност да разследва престъпления. Такава има само МВР. Така че това, дето са изискали материалите от Министерство на правосъдието е поредната партенка на говорителката. Ако по този начин тълкуват закона, всички са за реподбор.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски е наследник на Мултигруп. Особено важен руски агент, който контролира икономиката на България. Кой ще го разследва?! Американското посолство ли?
16
4
 
8
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
Къде се изгуби Дамаджан Войвода? Нещо се е покрил и не се появява!
15
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 2 години
Долу лапите от Делян Пеевски!! Той е честен политик и бизнесмен!! Комунистите са хвърлили око на парите и фирмите му!! 1944 отново е тук!!
14
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
Оставете го на мира бе, гледайте че се е свършил вече
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета, но си е зрелище за 80% товите. Информациите на боец са все по материали от пресата или сайтове и досега не са имали никаква стойност.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пеевски е извършвал някакви престъпления, защо тогава бсп го предложиха за шеф на ДАНС?
11
13
 
5
 
! Отговори
Промяната е тук преди 2 години
Почнаха ги!! Един по един. Скоро и Гешев и Бойко Борисов ще тръгнат към затвора!! Ето затова гласувах за ПП и Румен Радев
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС е партия създадена в Москва. Ахмед Доган от много години има забрана да влиза в Турция. Паркът Росенец ( там където другарят Бойкикиев акустира с лодката ) е подарен на Доган пак от руснаците. Та защо руският ***, писал се като OSMAN BEG плюе срещу своя по-старши колега?