Гешев при Петков, уверил, че прокуратурата ще участва в съдебната реформа

Била нужна, за да има качествено и ефективно правосъдие
Обновена: 4 фев 2022 16:22 | 4 фев 2022 15:39, Камелия Цветанова
184
Гешев при Петков, уверил, че прокуратурата ще участва в съдебната реформа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с премиера Кирил Петков. Разговорът се проведе в сградата на Министерския съвет, съобщиха от Прокуратурата.

Още по темата

Гешев акцентира върху нуждата от конструктивен диалог между съдебната и изпълнителната власт и подобряване на взаимодействието между правоприлагащите институции в рамките на техните законови правомощия.
Гешев изтъкна, че в интерес на българските граждани е държавните органи, чието правомощие е противодействието срещу престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при спазване на процесуалния ред.

Главният прокурор подчерта водещата роля на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на зловредно чуждестранно влияние на територията на страната, засягащо и интересите на Европейския съюз и страните членки на НАТО.

Главният прокурор увери министър-председателя и в ангажираността на Прокуратурата да допринесе за продължаване на съдебната реформа.

Гешев потвърди готовността на прокурорите и следователите да участват активно в дискусиите по актуализиране на законодателството и Конституцията на страната, с оглед изпълнение на препоръките, залегнали в хоризонталния механизъм на Европейския съюз за върховенство на правото.

Обвинител номер едно отбеляза, че за осигуряването на бързо, ефективно и качествено правосъдие, е нужна всеобхватна реформа на съдебната система, в т.ч. и привеждането на наказателно-правната уредба в съответствие със съвременните предизвикателства.
 
В рамките на разговора им в Министерския съвет господин Гешев апелира да не бъдат закривани специализираните съд и прокуратура, чиято дейност по думите му дава резултат, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Кирил Петков потвърди решението на правителството, изразено чрез качения за обществено обсъждане законопроект за промени в Закона за съдебната власт  - а именно, че двете специализирани звена следва да бъдат закрити заради слабите им резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и други системни недостатъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка бе Гешев!! Това искат българите, да те видят в затвора!!
100
4
 
2
 
! Отговори
да си преди 2 години
хваща ,,чукалата,, и да изчезва ,да върви където му е мястото
99
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешев наистина ще участва в съдебната реформа. В ролята на Желязната маска.
98
6
 
9
 
! Отговори
Гешев е пич преди 2 години
Гешев остана последният, от поръчаните от Божков , Прокопиев,Василев и всякакви олигарси ! Сивият кардинал Прокопи е със запорирани над 200 милиона от Цацаров, а Божков още мечтае за търкане на талончета! Та кои са троловете , всеки може да ги надуши! Те смърдят!
97
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради него и цацаров вероятно сме платили около милйон евро обезщетения присъдени в страсбург
96
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато под статиите пишат гербавите трролове, нищо не се е променило.
95
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглецът взел да се моли :) Забрави колко нагъл беше, докато наистина се мислеше за недосегаем :) Едва сега разбира, че никой не е недосегаем.
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 139 Напротив, много добре знаем, че ТРЯБВА да бъде така. Но каскетът ви си присвоява работата на съда. Например, когато казва, че "няма данни за престъпление" и не повдига обвинение, на практика той сам оправдава престъпника - без съд и присъда. И обратно - когато вкарва в предварителния арест някого и му повдига серия от обвинения, които в крайна сметка се оказват без никакви доказателства, но човекът е бил лишен от свобода в продължение на месеци или години, отново без съд и присъ
93
14
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 2 години
Абе дрОгарю, защо си мислиш, че европейските българи непременно ще гласуват за Бойко-Сръбския поток, като той точно заради тоя поток също ще застане до стената, заедно с метежниците при Новия световен ред. Ние европейците ще гласуваме за истинските патриоти, като Момчил Дойчев от АСБ, за Николай Ненчев от БЗНС, Едвин Сугарев, Евгени Михайлов , в България имаме още истински патриоти. Да му мислят тия от не легитимните партии , които ще бъдат обявени извън закона. избирател-европеец
92
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шаайката ГЕРБ е в канала но тепърва ще берем плодовете от некадърното им 12 годишно управление. Както писа един по долу много скъпо ще ни струва тяхното управление и каскета Гешев.
91
7
 
1
 
! Отговори
Байдани, за Ками: преди 2 години
Лепу кучуу... имаам дргааа,...изгонИл сам,.. наавлеци...желим...дома да ми дойдееш ...
90
13
 
13
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
Ако такива като него участват в съдебната реформа тогава зачеркнете България от картата на света
89
6
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Душички златни, щом Борисов се е отдръпнал, и ви гледа сеира, значи най-лошото тепърва предстои! Явно са подписали затварянето на Мариците/с единствената цел да докопат Еврофондове/, най-вероятно предстои и излизане на битовите потребители на енергийната борса ,а Киретата се надяват, че ще теглят огромни заеми и докопат Еврофондове, и това ако може да ги задържи във властта! А дано , ама надали! Още отсега Радев и ДС-сектата зад гърба му са ги сложили на дръвника! Чалгата също ги дебне изотзад!
88
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до НЕ ПОНАСЯМЕ МУТРИ... Това абсолютно отговаря на тиквата Борисов бивш комунист, доносник на ДС, генерал и бивша мутра и клевети всеки той никога не е виновен. Ами прав си и аз не ги понасям такива.
87
4
 
14
 
! Отговори
НЕ ПОНАСЯМЕ МУТРИ.. преди 2 години
НЕ ПОНАСЯМЕ КОМУНИСТИ И ДС/БКП ГЕНЕРАЛИТЕ, ДОНОСНИЦИТЕ, КЛЕВЕТНИЦИТЕ, АГЕНТИТЕ....
86
8
 
0
 
! Отговори
Байдани: Камийи.. преди 2 години
...немой да ме прЕболииш,...за Три даанаа.., срце ми е, као твойе.., пуно ра аа нааа...
85
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберската шайка още не може да проумее и разбере, че дори и да смъкнем Киро ОПГ ГЕРБ и тиквата от Банкя никога повече няма да управлява.
84
6
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Досега ,превратаджиите на Радев не са взели нито едно евро по Плана за възстановяване! Станахме за подигравка из целия ЕС! Дават ни 11 милиарда евро , а Кирето само точи лиги, а КПД-то му е под нулата! Гешев директно му казва,че каквото и "реформи" да се напъват , без Прокуратурата няма да минат! И атакува атрофиралите мозъци като Рашков и Янев , и че номерът да излъжат ЕК няма да мине! Кирчо му е отговорил, че стриктно слушка какво са му наредили от Дондуков 2 , и му е забранено да мисли!
83
5
 
19
 
! Отговори
МУТРИТЕ-КИРО, РУМЕН преди 2 години
ОБИРАТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО.....
82
9
 
17
 
! Отговори
КИРО Е МУТРА.. преди 2 години
РУМЕН Е МУТРА...... ИЗЯСНИ СЕ ВЕЧЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.....!!