Повдигнаха обвинение на шофьора, блъснал 17-годишното момиче

В хода на разследването предстоят разпити на свидетели
14 фев 2022 22:30, Ния Христова
20
Повдигнаха обвинение на шофьора, блъснал 17-годишното момиче
Снимка: БГНЕС
СГП привлече 39-годишен обвиняем за пътнотранспортно произшествие, при което е причинена смъртта на 17-годишно момиче, съобщи БГНЕС.
 
В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане на Р. Т. към наказателна отговорност.
 
На същия е повдигнато обвинение за това, че на 21.01.2022 г. около 19:57 ч. в гр. София, при управление на автобус, движещ се по бул. „Царица Йоанна“, Р. Т. нарушил правилата за движение по пътищата, като при извършване на маневра „завиване надясно“ по бул. „Добринова скала“ не пропуснал пресичащата от дясно на ляво спрямо посоката на движение на автобуса пешеходка А. Н., на 17 години, и реализирал пътнотранспортно произшествие.
 
Деянието било извършено на пешеходна пътека, регулирана с пътен светофар и обозначена с пътна маркировка. Пострадалата А. Н. била настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ – с опасност за живота, а на 24.01.2022 г. е починала.
Още по темата
 
Разследването се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.
 
В хода на разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и извършването на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Do Dtrump - ей гой-на предател с черен цвят >:(
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ог Сатана-А давно ти да си следващото
4
4
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Пий си ги ти, щото си личи, че си безполезен, ми по-добре се опиянчвай, белким те закове някой някъде, та поне да се отървем от още един безполезен бооокллуууук
3
6
 
5
 
! Отговори
До до до 4 преди 2 години
Ми ти след като имаш малки копАлета, да не би да си нещо повече?!
2
10
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Ха, аз нямам деца, ама виж, на твоите може да се случи...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 2-КАТО СЕ СЛУЧИ на детето ти "умувай" бе трнзистор