Йорданова: ВСС трябва да разгледа отстраняването на главния прокурор

Правят всички усилия да не се обсъжда решението, заяви министърът
30 апр 2022 18:50, Анисия Иванова
77

Макар и да няма желание, ВСС трябва да разгледа искането за отстраняване на главния прокурор по същество. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

На 4 май Висшият съдебен съвет ще реши дали да допусне искането на предшественика ѝ - Янаки Стоилов, мандатът на Иван Гешев да бъде предсрочно прекратен, а след това ще реши и кога да се произнесе със становище и по двете искания.

"Обединих в един документ предложението на проф. Стоилов с информацията, предоставена от министъра на вътрешните работи. Аз виждам, че няма голямо желание за особена експедитивност, Правят се всички усилия за основания да не бъдат обсъждани по същество. Решението на Конституционния съд е ясно и рано, или късно членовете на ВСС ще трябва да се произнесат по същество на представените пред тях основания за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор", изтъкна министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ако бях на мястото на Гешев - не цветя, вибратор щях да й подаря!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелката пак се е изказала:)))))))))))
59
3
 
6
 
! Отговори
Срам преди 2 години
От устата на Йорданова освен освобождаване на Гешев, нищо друго не се чува. Петков като неин началник да обясни каква е мисията и какви са задълженията на тази министърка. Тя е срам и позор за българската политика. Толкова ли си може или много и плащат да се държи така?
58
3
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Министърката вече е напъната да връща пари за несвършена работа. Гешев явно е проблема. Няма Гешев - има пари. Има Гешев - трябва да върне взети пари. Рашковчето и той е в кюпа с многото парички и имоти.
57
8
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Само със сластно и перверзно излъчване, ВСС явно не може да се впечатли ! Оная мижитурка Яначков, дето клекна и си плю на аяторитета,че Радев да го назначи за Конституционен съдия,първи тръгна с поръчките ! Тази явно не и стига капацитет, та почна да цитира предишния, та а дано се отчете пред поръчителите си! Не може политически лице назначено за два месеца, да иска оставка на избран с мандат за седем години! Но явно да блесне пред спонсорите на преврата, е по-важно за кариерата!
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъпка,по стъпка,мафията стъпква съдебната система.Скоро ще видим,че няма да има един осъден комунистически олигарх,като Банев,Стойкон,Божков и други
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и този ваньо от ихтиман на славията и тои е некув такъв нема никво достоинство и чест и морал,съмняваме да не е изнасилвач да няма и тои такива наклонностиче е крадец лъжец и мародер го знаем и убиец,продажник поклонник на червените си началници,просяк които проси пари от хората и живее на подеяния на гърба на хората
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И българи има изнасилвачи пропаднали последна точка в живота деградация пълна нямат никакво достоинство чест и морал,наи много са тези прокурори,съдии и в полицията там са наи много в тези професии,абе навсякъде са плъзнали.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от тех има изнасилвачи крадци и убиици за сатрапите става на въпрос белите ***,тия червеи са се заселили тука през 1944 година през втората световна са допълзяли от техните землянки от ссср.
52
6
 
1
 
! Отговори
Убиици преди 2 години
А и пазете се българи от тези белите роми сатрапите,че е пълно в българия по малките градове и селата от тях,може и да има и по големите градове,те сезаселватв българските квартали да се омешат с българите,и се правят на българи не може да ги познаеш,говорят нарочно за ромите уж са българи това е феика и пропагандата,незнам джуревцили са бесарабски ли са какви са но нещо им е объркан гена,този от костенец любен бошев е сатрап и илиян илииката,пазете се защото и от тях има изнасилвачи и крадци.
51
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То има и по пропаднали българи и от ромите,крадци измамници и мародери и изнасилвачи,неискам да говоря за ромите защото са друга нация друга под кастаи нямат нищо общо с нас,не знам това на какво се дължи дали на радикализация от ромите или са си просто пропаднали някои българи мурално и деградирали незнам.
50
4
 
3
 
! Отговори
Хахо бахо хихи преди 2 години
Този румен радев и корнелия нинова щот и жени има изнасилвачи и те ме съмняват да не са изнасилвачи щом подстракават изнасилвачите и ги защитават,съмнителни са ми,еумен радев е политическо джудже патологичен лъжец,всяка първа дума му е лъжа,крадец и мародер,докарахани това правителство с венецуелските машини,трябва да го разкараме от президенството,явно това при ромите и при ганчовците си е културна особеност да си легяш с 12 годишни.
49
2
 
10
 
! Отговори
Тая кранта преди 2 години
Няма ли работа за вършене. Да смени плочата.
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази изтрещяла кукувица откакто е министър не съм чул да каже нещо смислено, а само повтаря едно и също за отстраняване на главният прокурор. Но ми се струва, че тя ще бъде отстранена и ще си тръгне преди Гешев.
47
4
 
20
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Има война до България, цените на всичко са високи, тая продължава да действа за Божков. Върнаха Еврофутбол, сега ще му върнат билетчетата за ***, ще му освободят милиардите, тя и Рашков ще гушнат милиончета. Оня ще се върне от Дубай на бял кон. Няма корупция в България. А, сетих се, доходите на министърката някои знае ли колко са, а на близките и....
46
2
 
9
 
! Отговори
Виц преди 2 години
ТСВ.Срещат Атанасов,а той:видяхте ли,ако бяхме свалили Гешев Путин щеше да се уплаши и нямаше да нападне!
45
11
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
ВСС не иска нищо да разглежда, освен пускане на престъпници, крадци, които са разрушили и окрадили нашите къщи по селата и са защитени от тях.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох котьоооо...
43
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази, няма ли да се кротне вече? Скоро ще ви изгоним с камъни, министерските ви кресла се клатят, че чак скърцат!
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма един свестен министър в това правителство