Йорданова: ВСС трябва да разгледа отстраняването на главния прокурор

Правят всички усилия да не се обсъжда решението, заяви министърът
30 апр 2022 18:50, Анисия Иванова
77

Макар и да няма желание, ВСС трябва да разгледа искането за отстраняване на главния прокурор по същество. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

На 4 май Висшият съдебен съвет ще реши дали да допусне искането на предшественика ѝ - Янаки Стоилов, мандатът на Иван Гешев да бъде предсрочно прекратен, а след това ще реши и кога да се произнесе със становище и по двете искания.

"Обединих в един документ предложението на проф. Стоилов с информацията, предоставена от министъра на вътрешните работи. Аз виждам, че няма голямо желание за особена експедитивност, Правят се всички усилия за основания да не бъдат обсъждани по същество. Решението на Конституционния съд е ясно и рано, или късно членовете на ВСС ще трябва да се произнесат по същество на представените пред тях основания за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор", изтъкна министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е тотално неграмотна! Нито познава ,нито спазва закона.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕШЕВ единственият останал честен и независим магистрат!
39
1
 
12
 
! Отговори
Виц преди 2 години
ТСВ.Срещат комунистическия синковец Бойкокиев ,а той казва:ех,аз ви казах,ако имаше съдебна реформа нямаше да преживеем война!
38
1
 
16
 
! Отговори
Виц преди 2 години
ТСВ,хората се блъскат в бункерите и скривалищата.Изведнъж виждат бившата министърка и я питат:а вие свалихте ли Гешев?
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Бойкикев си мисли, че ВСС ще се произнесе в полза на Бижков и олигархът Прокопиев ли?
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Секретарката на НПО то на Христо Иванов пак се обажда.Какво стана сега с делата след като закрихте Спецпрокуратурата и Съда, по-бързо ли се движат вече?
35
15
 
2
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Ко толкова го бавят,власта в тях,парите в тях.... Ако бях аз на нейно място,до сега само семейство му щеше да го помни,и от време на време по новините да казват "измина още една година от изчезването на гл.прокурор Гешев....."
34
2
 
25
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Тая кифла ми омръзна тотално !! Най после Бойкикиев да и каже , че дотегна на народа !! Няма ли друга работа освен да бута Гешев ! Най после да му направи една с....а , та дано той да я чуе !! Имаме толкова проблеми , а тая само това и е работата !! Да се махне веднага !!
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е гати и злобата тази жена от както се появи пред обществото едно и също за това ли получава заплата Гешев да и, е в устата, невероятно.
32
3
 
29
 
! Отговори
До15 преди 2 години
Че се издъниха, издъниха се, но едва ли осъзнават, че са напът да приключат. Преди малко Кокорчо ни убеждаваше, че всичко е прекрасно, чертаеше едно розово бъдеще, та чак да се разплачеш от радост! Всичките са за сериозно, специално лечение!
31
4
 
19
 
! Отговори
яшар преди 2 години
тя не е лоша тая - на три ракии ще стане снежанка
30
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
тая неначесаната кокарджа пак тръгна да търси под трънката заек....ще ми намериш дядовия!!!
29
2
 
24
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Тая *** да не си въобразява,че ще дочака деня,в който ще бъде изгонен Каскета и на неговото място ще заеме бездарния и любовник - пъпчив Пинокио!?Най-много един месец и сороспийското правителство ще бъде изгонено с павета и сопи.Кирчо и Кокорчо ще нарамят дисагите и дим да ги няма при господарите си ,а и ти къде ще идеш?
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в психиатричните практики се нарича "шизофрения"... Шизофренията е раздвояване на личността.
27
2
 
26
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ква е тая секлецарска ***...))) заради нея Гешев ми стана симпатяга...
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана по-наложително да ви разкараме вас,отколкото Гешев. Времената се менят.
25
15
 
5
 
! Отговори
Каскета преди 2 години
Нищо нема да направите! Държите К ас кета и Т у луп а като плашило за да не се распадне коалиция Орел Рак и Щука! Путин ще им е.е мемата тия двамцата, и на доста други като тях!
24
1
 
19
 
! Отговори
Лопатар преди 2 години
До ЙОРДАНОВА ДО вссми г-жа Йорданова вие само за духа..не ставате!
23
1
 
31
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Премахнахме специализираната прокуратура и съд. Всички дела - блокирани.Премахваме и главният прокурор, всички разследвани - освободени.Следва последно действие - посрещане на продуцента от Дубай на този долнопробен филм, шпалир с цветя от летището до Президенството. по площадите хора и частушки.Безкрайна радост и безкрайна мизерия...
22
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най важната реформа за България е съдебната реформа, без нея корупцията и кражбите няма да имат край, а народа ще продължава да изчезва. Ако има съдебна реформа, това ще е изключително успешно правителство.